Spring naar hoofd-inhoud

Wandelvakanties naar Zuid-Europa

Wandelen zorgt voor onthaasten, ervaren en ontdekken.

Wandelreizen naar Zuid-Europa

Wandelvakanties halen de haast uit uw hoofd!

Wandelreizen zorgen voor onthaasten

Iemand scheef ooit: “wandelen haalt de haast uit je hoofd." en zo is het; wandelen onthaast. Flex Travel heeft een aantal wandelvakanties naar Zuid-Europa. Wandelvakanties die u kennis laten maken met de cultuur, natuur en gewoontes in het land. Genieten van de vaak overweldigende natuur en de rust.

Wandelvakanties naar Zuid-Europa

Wandelen met Flex Travel is een unieke manier om de natuur en cultuur van Zuid-Europa te ontdekken. Flex Travel biedt individuele wandelvakanties aan, waarbij je zelf met behulp van routebeschrijving en routekaarten (tegenwoordig vaak op uw mobiel) op pad gaat.

 • Voordelen van wandelen met Flex Travel
  Flex Travel biedt wandelvakanties aan op verschillende bestemmingen, van de spectaculaire vulkanen van de Azoren,  de adembenemende landschappen van Madeira, de spectaculaire kusten van Portugal of de noordelijke route van de pelgimstocht naar Santiago de Compostel. of door de glooiende vlaktes van Italie naar Rome.  Er zijn wandelvakanties voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.
  De mensen van Flex Travel zijn zelf ook actieve wandelaars en spreken dus veelal uit eigen ervaring.

 • Flexibiliteit
  U kunt uw wandelvakantie helemaal naar eigen wens invullen. U kiest zelf de bestemming, de lengte van de vakantie en eventuele verlenging van uw wandelvakantie. Omdat we de meeste reizen op maat voor u samenstellen kunt u meestal elke dag van de week vetrekken.
   
 • individueel maar toch geregeld
  U reist individueel dus u heeft alle vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het regelen van vervoer, accommodatie of maaltijden. Ook uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht. U kunt de wandelingen in uw eigen tempo lopen. Flex Travel biedt dan wel geen begeleiding tijdens uw wandeling maar u kunt altijd contact opnemen met het kantoor voor hulp of advies.
  Al onze (individuele) wandelreizen kunt u verlengen naar keuze. Wilt u een dagje langer verblijven op een locatie? Geen probleem, wij kunnen de wandelreizen naar uw wensen aanpassen.
   
 • Uw eigen wandelgroep
  We verzorgen op aanvraag ook wandelreizen voor kleine groepen, b.v. familie of vrienden 

   

Voorbeelden van wandelvakanties naar Zuid-Europa

 • Wandelen op Madeira 
  Madeira is een paradijs voor wandelaars. Het eiland is rijk aan prachtige natuur, met bossen, levada's (irrigatiekanalen) en vulkanen. Flex Travel biedt een aantal wandelvakanties aan op Madeira, van eenvoudige wandelingen langs de levada's tot meer uitdagende wandelingen naar de top van de Pico Ruivo, het hoogste punt van het eiland. Madeira heeft een prachtige natuur. Niet voor niets noemt men het wel het bloemeneiland. Het klimaat is er het hele jaar door aangenaam. Het ligt dan ook op de hoogte van Marokkko.
   
 • Wandelen op de Azoren 
  De Azoren zijn een groep van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn rijk aan natuurschoon, met vulkanen, lavavelden, bossen en watervallen. De Azoren kenmerken zich door de veelzijdigheid (ieder eiland is weer anders) en voor alle wandelaars geschikt. Het is een bijzondere bestemming die u zeker een keer bezocht moet hebben. Het klimaat op de Azoren is gematigd. Veel kouder dan 15 C. is het er zelden. Veel warmer dan 25 C komt ook niet vaak voor. Dus ideaal voor wandelvakanties. 
  Flex Travel biedt een aantal wandelvakanties aan op de Azoren, van eenvoudige wandelingen langs de kust tot meer uitdagende wandelingen naar de top van de vulkaan Pico, het hoogste punt van Portugal.
  Op onze website vindt u op dit moment de volgende wandelreizen
 • Wandelen op het vasteland van Portugal
  Portugal heeft een gevarieerd landschap, met kustlijnen, bergen, wijngaarden en historische steden. Flex Travel biedt een aantal wandelvakanties aan in Portugal, van eenvoudige wandelingen langs de kust tot meer uitdagende wandelingen in de bergen.
  • Een leuke combinatie is bijvoorbeeld onze wijn-wandelvakantie in het Douro gebied (Noord-Portugal). Overdag kunt u tussen- en door de wijngaarden lopen en 's avonds leren Ronald en Jet u alles over de regionale (port)wijnen. U logeert ook bij dit Nederlandse echtpaar die daar al jaren wonen en in hun huis kamers en appartementen hebben gerealisseerd. Tijdens uw verblijf bezoekt u ook verschillende wijn-estates waar u kunt zien hoe de wijn gemaakt wordt en waar u natuurlijk ook kunt proeven en vergelijken. 
    
  • Onder Lissabon is een langeafstandswandelroute De Rota Vicentina, die langs de steile kust van de West-Algarve (Costa Vicentina) en van Zuidwest-Alentejo loopt. De route bestaat uit twee takken, de historische weg (Caminho Histórico) en het visserspad (Trilho dos Pescadores). Beiden zijn meer dan 200 km lang en eventueel te combineren.  De route loopt door een prachtig stukje Portugal, met een afwisselend landschap van kust, heuvels, bossen en wijngaarden. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes en stadjes, traditionele restaurants en authentieke tavernes. 
    
 • Wandelen in Spanje
  Altijd al eens een stukje van de pelgimsroute naar Santiago de Compostela willen lopen? Wij nemen u mee naar één van de mooiste stukjes.
  Een route die loopt tussen de hoge kalkstenen pieken van de Picos de Europa en de grillige kustlijn van de Golf van Biskaje en Cantabrische Zee. 
  U loopt een week een deel van de Noordelijke-route.  Deze wandeling gaat door het Spaanse Asturië, een van de mooiste provincies. De reis eindigt in Oviedo maar niets houdt u natuurlijk tegen om door te lopen naar Santiago de Compostela.
   
 • Wandelen in Griekenland
  Wij hebben verschillende mogelijkheden op het vaste land en een aantal eiland in Griekenland. Op dit moment staan die nog niet op onze website. Neem contact met ons op zodat we u nader kunnen informeren
   
 • Wandelen in Italië
  Wij hebben verschillende mogelijkheden op het vaste land van Italie. B.v. de pelgrimsroute naar Rome. Op dit moment staan die nog niet op onze website. Neem contact met ons op zodat we u nader kunnen informeren


 

Wijn en wandelvakanties, Mesao Provesende, Douro

Wijn- en Wandelvakantie

Douro Vallei lang de Port-wijngaarden

Een speciale wijn- en wandelvakantie in het Douro-gebied (N-Portugal). Tijdens uw verblijf leert u alles over Port- en Dourowijnen; het klimaat, de geschiedenis, de regels en de vinificatie­metho­d­en. Uiteraard krijgt u een rondleiding door de wijngaard en de adega met een uitgebreide portproeverij. Uw diner is iedere avond voorzien van een ander wijnarrangement. Ruime aandacht voor Port-wijn en bijna alle types zullen ook proeven!. MEER WIJN- en WANDELEN>>


Wandelreis + excursies en diners vanuit één accommodatie

Dagelijks vertrek | 8 dagen (verlenging mogelijk)

 

Wandelen langs de Levada, Madeira, Portugal

Wandelvakantie Madeira

Een drijvende bloementuin

Hortensia's, maar dan metershoog en veel uitbundiger dan we ze van onze tuinen kennen. En oranje bougainville. We volgen een levada waar het water zachtjes doorheen kabbelt. Opeens buigt deze af en moeten we bukken om een paar meter door een lage tunnel te kunnen. Aan de andere kant klatert een waterval, het bos breekt open: de Atlantische Oceaan.Proef de sfeer van deze drijvende bloementuin.  MEER WANDELEN >>


Wandelreis met bagagevervoer in verschillende accommodaties

Dagelijks vertrek | 8 dagen (verlenging mogelijk)

Wandelvakantie El Camino del Norte, Asturië, Spain

Wandelvakantie El Camino del Norte

Asturië - Noord - Spanje

El Camino del Norte, de "vergeten" noordelijke route naar Santiago de Compostela. Dit onbekende stukje Spanje ligt ingebed tussen de hoge kalkstenen pieken van de Picos de Europa en de grillige kustlijn van de Golf van Biskaje en Cantabrische Zee. Tussen het bergland en de kust ligt een lieflijk groen glooïend heuvellandschap met authentieke dorpjes en lieftallige pre-romaanse kerkjes, architectuur die nagenoeg alleen in Asturië te vinden is. MEER WANDELEN SPANJE>>


Wandelreis met bagagevervoer in verschillende accommodaties

Dagelijks vertrek | 8 dagen (verlenging mogelijk)

Azoren bergmeer

Wandelvakantie Azoren - São Miquel

Wandelen in de vulkanen

Lagunen van een adembenemende schoonheid. De wijdse ruimte van rust tussen groen en bloemen. Facetten van een eiland wie van wandelen en fietsen houdt....of alleen maar van het bewonderen van de natuur. Het grootste eiland van de Azoren, São Miquel is ook het meest gevarieerde, uitstekend geschikt om te wandelen. De wandelingen nemen u mee naar de bekendste en mooiste vulkanen: Lagoa do Fogo, Furnas en Sete Cidades. 


Wandelreis met bagagevervoer in verschillende accommodaties

Dagelijks vertrek | 8 dagen (verlenging mogelijk)

 

Azoren, wandelen langs de hortensias

Wandelvakantie Azoren - São Miquel & Santa Maria

Langs wijngaarden en de mooiste baaien

Kalkstenen witte huizen, prachtige aanlokkelijke baaien, waarvan sommige bedekt met wijngaarden en andere met zandstranden zijn typerend voor Santa Maria. Het wordt ook wel de Algarve van de Azoren genoemd. Heel anders dan São Miguel, het grootste eiland van de Azoren en ook het meest gevarieerde, bestaande uit vulkanische  bergmassieven zoals Lagoa do Fogo, Furnas en Sete Cidades.


Wandelreis met bagagevervoer in verschillende accommodaties op 2 eilanden

Dagelijks vertrek | 8 dagen (verlenging mogelijk)

Waterval São Miquel - Azoren

Wandelen Azoren | Wandelvakantie op São Miguel & São Jorge

Over Vulkanen en langs kliffen naar de Fajas

De mooiste wandeleilanden van de Azoren in één reis. São Miquel en São Jorge. Wandelen over de vulkanen zoals Lagoa do Fogo, Furnas en Sete Cidades. Genieten van de schitterende natuur met watervallen en de termische bronnen zelf ervaren op São Miquel. Dan per vlucht naar São Jorge voor spectaculaire afdalingen vanaf het plateau naar de fajas aan de zee. Tot slot als extra nog naar het eiland Faial.


Wandelreis met bagagevervoer in verschillende accommodaties en 2 eilanden

Dagelijks vertrek | 13 dagen (verlenging mogelijk)