Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive vakantie Castilla-La Mancha

In het spoor van Don Quichot en de windmolens

Maak kennis met de Castilla-la-Mancha.

Met deze fly & drive vakantie maakt u kennis met de Castilla-la-Mancha in het spoor van Don Quichote. De regio van de beroemde schrijver Cervantes, eindeloze landvlaktes maar ook bergen, vele natuurparken en archeologisch erfgoed. Leer de cultuur kennen van Midden-Spanje. 

Vechten tegen de windmolens 

Deze fly en drive vakantie gaat over de landelijke wegen van Castile-La Mancha. U rijdt de Don Quichote route waar groen begroeide wijnstokken scherp afsteken tegen de rode aarde en bomen het landschap markeren. Langs de route ziet u, in gedachten, regelmatig de edelman en zijn knecht Sancho Panza op zijn ezel voorbijkomen. Maar op de heuvels verschijnen echt de witte molens die, in het meest vertaalde boek ter wereld van Cervantes voorkomen en waarmee Don Quichote gevechten voert.

Cervantes

Het bekende literaire werk van schrijver Cervantes Don Quijote verhaalde al over de middeleeuwse kastelen, de okergele vlakten en de vele windmolens. Castilië-La Mancha is een weinig bezochte regio van Spanje maar dit komt niet door gebrek aan bezienswaardigheden of geschiedenis. De meeste kastelen in Castilië-La Mancha zijn opgericht tussen de negende en twaalfde eeuw, toen er behoefte aan verdedigingsbolwerken kwam door de voortdurende strijd tussen de christenen en de Moren.

Gezicht op Toledo, hangende huizen in Cuenca.

Steden als Toledo en Cuenca zijn een must om te bezoeken. Ook de natuurparken Tablas de Daimiel en Cabañeros mogen niet op uw lijst ontbreken.

In Cuenca vindt u de Torre Mangana, een beschadigde uitkijktoren met een geweldig uitzicht over de stad. Het is het enige wat rest van een Arabisch fort. Ook de hangende huizen zijn een bekende bezienswaardigheid van Cuenca. Deze zijn gebouwd op een uitstekende rotspunt boven een ravijn, waar vroeger, in de zomermaanden, de koninklijke familie vertoefde. Vanuit Cuenca bezoekt u de plaats Alcazar de San Juan met het Alces Park en de prachtige Plaza de España.

De windmolens van Don Quijote

Wanneer u windmolens wilt zien, is de Campo de Criptana, niet ver van Alcazar de San Juan, een ware aanrader. De Campo is vereeuwigd in Cervantes’ Don Quijote, waarin de held meent dat de vele windmolens op de Campo reuzen zijn die hij moet bestrijden. Op een heuvel boven de stad staan tien van de 32 windmolens nog overeind. Een paar windmolens werken nog. Eén molen vormt een toeristenbureau, terwijl in drie andere molens musea gehuisvest zijn.

Het oudste park in Ciudad Real is het Gasset park, dat zich in het zuidelijke gedeelte van de stad bevindt en gratis toegankelijk is. Bekend in het Gasset park is de La Talaverana fontein, die in 1920 gebouwd werdt.

Vanuit Ciudad Real moet u zeker even doorrijden naar Almagro met zijn rijke geschiedenis. In de Spaanse Reconquista werd er heftig om het stadje gevochten. De bekendste bezienswaardigheid van Almagro is het bijzondere, half openlucht theater, El Corral de Comedias, dat u kunt bezoeken en waar theaterfestivals worden gehouden.

Steden op Werelderfgoedlijst van UNESCO

U overnacht in de bekende steden zoals Toledo en Cuenca en Ciudad Real. Waarvan het hart van Toledo en Cuenca zijn opgenomen op de . Verder herbergen alle steden veel historie en erfgoed. Burchten en kastelen, imposante kathedralen, interessante musea! Castilla-La Mancha is rijk aan cultuur en natuur en hier vindt u een aantal van de mooiste en meest indrukwekkende steden van Spanje. Kortom: deze reis is de ideale combinatie tussen stad en land(schap).

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst Madrid - Cuenca
Dag 02Dagtocht met b.v bezoek aan Guadalajara
Dag 03Cuenca - Alcazer de San Juan
Dag 04Alcazer de San Juan - Ciudad Real
Dag 05Dagtocht met b.v. bezoek aan Lagunas de Ruidera
Dag 06Ciudad Real - Toledo
Dag 07Dagtocht met b.v. bezoek aan Consuegra
Dag 08Toledo - vertrek Madrid of verlenging in b.v. Madrid

Samenvatting Fly drive vakantie Castilla-La Mancha

Castilla-la-Mancha | windmolens van Don Quijote, Toledo, Cuenca. | verblijf in authentiekehoteletjes | Cultuur en Unesco-erfgoed | 8- daagse reis (verlenging altijd mogelijk in b.v. Madrid)  |  Reissom excl. vlucht: v.a. €. 900,-

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST MADRID – CUENCA (193 km)

Cuenca, de hoofdstad van de gelijknamige provincie waar de Júcar en Huécar rivieren samen komen. Het historische centrum van Cuenca is gelegen op 1001 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit het hart van de stad heeft u een schitterend uitzicht uit de bergen en de rest van de stad. Bekend van Cuecna zijn de “hangende huizen”. Deze huizen zijn boven de afgrond op een rots gebouwd en zijn typerend voor de stad. In een van deze huizen is een restaurantje gevestigd.

DAG 02 BEZOEK AAN PROVINCIE GUADALAJARA

Guadalajara beschikt over verschillende archeologische parken waar u uren kunt ronddwalen. Een aanrader is het schattige dorpje Budia, dat in 2007 slechts 227 inwoners telde.

DAG 03 CUENCA – ALCAZER DE SAN JUAN (160 km)

Eerst een bezoek aan de Albardiosa Lagunes. Daarna door naar Alcazer. Alcala de Henares, de gemeente van Alcazer de San Juan, is de geboorteplaats van de beroemde auteur van Don Quichot, Cervantes. Alcazer de San Juan bezit veel erfgoed zoals de straten van de stad die leiden naar Plaza de Santa Maria, waar een standbeeld van Cervantes te zien is. In de omgeving van Alcazar liggen verschillende bodega's.

DAG 04 ALCAZER DE SAN JUAN – CIUDAD REAL (100 km)

Ciudad Real is dé stad om het echte Castilla-la Mancha te ontdekken. Het is een moderne maar ook historische stad gekenmerkt door een omringend gebied met vele heuvels. Tijdens de middeleeuwen was de stad omringt door een vier kilometer lange muur en honderddertig torens om de stad te beschermen.

DAG 05 BEZOEK AAN LAGUNAS DE RUIDERA 

De lagunes maken een spectaculair aquatisch landschap. U vindt hier vele watervallen en beekjes. Een aanrader is Castilla de la Estrela. Dit kasteel dat niet meer volledig in tact is, is gelegen op een heuvel, vlakbij de Lagunes. Een rit door dit gebied is al een bezienswaardigheid op zich.

DAG 06 CIUDAD REAL – TOLEDO (130 km)

Eerst een bezoek aan Parque Nacional de Cabaneros. Cabañeros is veel meer dan een nationaal park: het is een unieke plek op de wereld. Hier kan men nog Iberische fauna en fossielen tegenkomen van miljoenen jaren geleden. Daarna door naar Toledo. Toledo staat ook wel beter bekend als “de stad van de drie culturen” omdat de Christen, de Moslims en de Joden hier eeuwenlang samen hebben gewoond. Hierdoor is er een grote diversiteit te zien in de artistieke bouwstijlen. Het oude centrum is een bezienswaardigheid op zich en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toledo ligt op een rots aan de beroemde Taag rivier.

DAG 07 BEZOEK AAN CONSUEGRA

De plaats Consuegra staat bekend om de witte windmolens. Breng ook gelijk een bezoek aan het kasteel van Consuegra, gelegen op een heuvel. Vanaf de ene kant kunt u de windmolens zien en vanaf de andere kant heeft u prachtige uitzichten!

DAG 08 | TOLEDO – MADRID (75 km)

U levert de auto in op de luchthaven van Madrid. Terugvlucht of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

2 nacht(en)Convento del GiraldoCuenca
1 nacht(en)Chateau ViñasoroAlcazer de San Juan
2 nacht(en)Silken Alfonso XCiudad Real
2 nacht(en)Abad ToledoToledo

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek. EXCLUSIEF vliegreis Madrid.

Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Vraag om een offerte

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.