Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive vakantie Grand Tour Griekenland

Van de Griekse oudheid naar de spectaculaire en immens diepe Vikos kloof naar de tot de hemel reikende Meteora kloosters en tot slot de Acropolis van Athene. Een reis door de tijd: van de tempels uit oudheid, langs steden uit de  1e - 5e eeuw tot aan de kloosters uit de latere perioden. Bijvoorbeeld het imposante klooster Osios Loukas met zijn prachtige mozaïeken. Deze fly drive vakantie voert u langs de hoogtepunten op het Griekse vasteland. 

In de Peloponnesos verkent u vele archeologische opgravingen, de ruige Mani, de zandstranden in het westen en het in weelderig groen verscholen Olympia. Via de imposante Rio-Antirio brug komt u bij de westkust met zijn vele kleine eilandjes. Vanuit de immens diepe Vikos kloof gaat u naar de tot de hemel reikende Meteora kloosters. Tot slot voert een prachtige rit u langs het Plastira meer naar Athene. Een bezoek aan het Acropolis Museum vormt een waardige afsluiting van deze prachtige reis.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 1 Aankomt Athene. Rit naar Nafplion
Dag 2 Nafplion – Areopolis
Dag 3 Areopolis
Dag 4 & 5 Areopolis - Gialova/Petrochori
Dag 6 Gialova/Petrochori - Olympia
Dag 7 Olympia - Lefkada
Dag 8 Lefkada - Monodendri
Dag 9 Monodendri
Dag 10 Monodendri - Meteora
Dag 11 Monodendri - Ypatis
Dag 12 Ypatis - Delphi
Dag 13 Delphi – Athene
Dag 14 Athene

Dag 15 vertrek Athene luchthaven

Fly drive vakantie Grand Tour Griekenland

Samenvatting van de Fly drive Grand Tour Griekenland

Griekenland | fly drive Grand Tour | Verblijf in de authentieke hotelletjes | Griekse oudheid, Natuur & Cultuur | Peloponnesos, Centraal Griekenland en Athene | 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk) | Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1079,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST - ATHENE - NAFPLION (135KM)

Aankomst op Athene airport, ophalen van de auto en u rijdt naar Nafplion. Als u tijd heeft, is het aan te raden om een kijkje te gaan nemen bij het Kanaal van Korinthe en de archeologische opgravingen van Korinthe en Acrocorinthe.

DAG 02 NAFPLION - AREOPOLIS (171KM)

Vandaag kunt u de omgeving gaan verkennen:

 1. Het fort van Palamidi in Nafplion, gebouwd door de Venetianen in 1711.
 2. Het beroemde openluchttheater van Epidaurus, bekend om zijn goede acoustiek en daterend uit de 4e eeuw voor Chr.
 3. Oud-Mycene, een hoogtepunt uit de Myceense cultuur (16e eeuw voor Chr.).

Indien u Nafplion verlaat om naar uw volgende overnachtingspunt in Areopoli te rijden, kunt u via het middeleeuwse stadje Mystras gaan. Mystras is bekend om haar Byzantijnse kerkjes, huizen en het Despotenpaleis.

DAG 03 AREOPOLIS

Twee dagen in Areopoli geven u de kans om het schiereiland van de Mani te gaan verkennen. In de Mani zijn vele dorpjes bekend om de unieke torenhuizen. Een absoluut hoogtepunt zijn de grotten van Pyrgos Dirou, het grootste en kleurrijkste grottenstelsel van Griekenland. In de Mani zijn vele dorpjes, bekend om de unieke torenhuizen. U kunt ook het Byzantijnse Monemvassia gaan bezoeken, "Het Gibraltar van Griekenland". Een steile klim zal u belonen met een adembenemend uitzicht over de stad en de zee.

DAG 04 & 05 AREOPOLIS - PETROCHORI/PYLOS (137KM)

U vervolgt uw reis naar het westen van de Peloponnesos. Via de prachtige kustlijn komt u door de plaatsen Stoupa, Kardamilli en Kalamata. Op uw weg kunt u tevens een bezoek brengen aan de oude vestingsstad van de Messiners in antiek Messini. Uw nieuwe uitvalsbasis voor de komende twee nachten is Petrochori, bij Pylos. U kunt hier het Venetiaanse kasteel bezoeken en Pylos zelf natuurlijk. Ook leuk is een korte bootexcursie naar het Sfaktira eiland waar u kunt gaan zwemmen in de heldere baai van Navarino. Andere interessante plaatsen zijn het paleis van Nestor met zijn museum in Chora.

DAG 06 PETROCHORI/PYLOS - OLYMPIA (106KM)

Een rit langs de kustlijn van west-Peloponnesos brengt u langs prachtige zandstranden, bekend omdat de zeeschilpad caretta-caretta dit gebied tot haar broedplaats heeft uitverkoren. Ten noorden van Zacharo, een door de brand getroffen dorp in augustus 2007, komt u langs het brakwater meer van Kaiafas. Aan de noordkant van dit meer zijn warme zwavelbronnen en is een kleine spa ingericht. Landinwaarts komt u via Krestena bij antiek Olympia, één van de meest belangrijke archeologische overblijfselen uit de Griekse oudheid, gelukkig gespaard gebleven voor de branden van 2007 en nog steeds een bezoek meer dan waard! Hier werd de god Zeus vereerd en vonden ook de eerste Olympische Spelen plaats in 776 v. Chr. Olympia is prachtig gelegen in een vallei aan de rivier de Alfeos.

DAG 07 OLYMPIA - PALEROS (280KM)

U heeft nog even de tijd om de antieke overblijfselen van Olympia te ontdekken en het museum te bezoeken. Ook kunt u naar één van de brede zandstranden aan de baai van Katakolo gaan. Het hotel leent zich door de zeer rustige ligging en het prachtige uitzicht (op heldere dagen zijn de eilanden Kefalonia en Zakynthos te zien) prima voor een relaxte middag aan het zwembad.Daarna via het vissersplaatsje Astakos naar Paleors. Hier geniet u van de serene rust en prachtige vergezichten op het eiland Lefkada.

DAG 08 PALEROS - MONODENDRI (175KM)

Vanuit Paleros gaat u via het oude stadje Vonitsa met zijn Venetiaanse burcht naar Aktaion. Hier steekt u per tunnel de nauwe straat van de Amvrakikos baai over. Ten noorden van Preveza kunt u de oude stad Nicopolis bezoeken. Deze stad is zeer waarschijnlijk gesticht door Octavianus Augustus in de 1e eeuw voor Christus. De indrukwekkende massieve muren van de stad dateren uit de 5e eeuw na Christus.In Dodoni kunt u de overblijfselen van de tempel van Zeus en het oude theater van Zeus bezichtigen. Het is één van de best bewaard gebleven antiek Griekse theaters.In Ioannina kunt u een bootexcursie maken naar het eilandje Nissaki in het Pamvotis meer of door de nauwe straatjes dwalen van het Castro.

DAG 09 MONODENDRI 

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de bergdorpjes in het gebied rond Monodendri te bezoeken: de Zagorochoria. De dorpen die zeker een bezoekje waard zijn: Aristi, Papingo en Kipi. De wandelaars kunnen heerlijk gaan lopen door de Vikos-kloof. Dit is één van de grootste en mooiste kloven van Europa. De kloof is 14 kilometer lang en 900 meter diep.Vanuit het klooster Agia Pareskevi, vlakbij Monodendri, heeft u een prachtig zicht op de kloof,die daar maar liefst 700 meter diep is.

DAG 10 MONODENDRI - KASTRAKI (METEORA) (134KM)

Via de Katara pas (op 1705 meter hoogte), komt u bij de belangrijke kloosters van Meteora. De eerste kluizenaars woonden in deze regio vanaf de 11e eeuw. De 24 kloosters zijn gebouwd op de toppen van rotsen die 400 meter boven de Thessalische hoogvlakte uittorenen. De meeste van de kloosters zijn met elkaar verbonden door smalle voetpaden. Sommige zijn tevens bereikbaar met de auto, ook al ontkomt u natuurlijk niet aan een stevige trappenklim.

DAG 11 KASTRAKI (METEORA) - YPATIS (140KM)

Nog een dag om van de natuur te genieten! Via Karditsa rijdt u naar het meer Plastira, gelegen tussen de groene heuvels. U kunt, al genietend van de uitzichten, een rondje om het meer rijden en één van de verse forellen gaan proeven in een plaatselijke restaurant, een bootje of een mountainbike huren voor een tochtje, of gewoon lekker gaan zwemmen.Op weg naar Karpenissi komt u weer door stille bergdorpjes zoals Kedros en Rendina met hun karakteristieke huizen met leistenen daken. Karpenissi is de hoofdplaats van dit gebied en de basis voor het skiresort op de berg Timfristos.Terug in de bewoonde wereld rijdt u richting Lamia. Nog voor Lamia overnacht u in een schitterend klein dorpje, Loutra Ypatis, aan de voet van de berg Oiti. Het hotel is precies tegenover de waterval: een prachtige locatie!

DAG 12 YPATIS - DELPHI (106KM)

Geniet van uw bezoek aan Antiek Delphi gelegen in een schitterend landschap. In de oude tijden werd Delphi beschouwd als het middelpunt van de aarde. De god Apollo, zoon van Zeus, werd hier vanaf de 8e eeuw voor Christus vereerd. U kent de plaats misschien ook wel van het orakel.

DAG 13 DELPHI - ATHENE (184KM)

Via Livadia en Thiva rijdt u terug naar Athene. In Athene kan een bezoek aan de Acropolis met zijn Parthenon uiteraard niet achterwege blijven.

DAG 14 ATHENE

In Athene kan een bezoek aan de Acropolis met zijn Parthenon uiteraard niet achterwege blijven.

DAG 15 VERTREK

Naar de luchthaven van Athene en terugvlucht naar huis.

01 nacht(en)Hotel Nafsimedon, Nafplion 
02 nacht(en)Hotel Ktima Karageorgou, Areopoli 
02 nacht(en)Hotel Navarone, Petrochori of Eleonas, Gialova 1-ka RO apr. + okt. 
01 nacht(en)Hotel Olympion Asty, Olympia 
01 nacht(en)Socrates Organic Village, Messolonghi 
02 nacht(en)Hotel Archontiko Zarkadas, Monodendri 
01 nacht(en)Hotel Spanias, Kastraki 
01 nacht(en)Hotel Ziakas, Ypatis 
01 nacht(en)Hotel Acropole, Delphi 
02 nacht(en)Hotel Acropole Hill of gelijkwaardig, Athens 

FD GrandTour Griekenland Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 16-06-24 01-07-24 01-08-24 01-09-24 16-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 15-06-24 30-06-24 31-07-24 31-08-24 15-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 15 1009 1109 1139 1209 1279 1414 1524 1314 1314 1179 1089 1089 1089

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)