Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive Cultuur en Natuur Midden-Spanje

Fly drive Cultuur en Natuur Midden-Spanje

Burchten en kastelen, imposante kathedralen en interessante musea! Midden Spanje is rijk aan cultuur en natuur en tijdens deze reis vindt u een aantal van de mooiste en meest indrukwekkende steden van Spanje.

De volledig in tact gebleven historische kernen van steden als Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia om er een aantal met naam te noemen, behoren dan ook tot het Unesco Werelderfgoed. Dikke stadswallen met zware poorten en wachttorens hebben ertoe bijgedragen dat de steden hun charme en schoonheid door de eeuwen heen hebben weten te behouden. Na aankomst in Madrid reist u naar Toledo. De stad waar door de eeuwen heen de Moorse, Gotische en Renaissance culturen sterk met elkaar verweven zijn geweest. In 1986 werd de hoofdstad Toledo aan het Werelderfgoed toegevoegd vanwege zijn monumentale en culturele erfgoed. De Romeinen bouwden er een fort, de Visgoten kozen Toledo als hun hoofdstad en in de middeleeuwen vond er een versmelting plaats van christelijke, islamitische en joodse culturen. Het mooiste monument van Toledo is de kathedraal. De kathedraal is gebouwd in drie eeuwen tijd, wat de verschillende bouwstijlen verklaart. De bekende kunstenaar El Greco heeft in Toledo gewoond en zijn bekendste kunstwerk kunt u nog altijd bewonderen in de Iglesia de Santo Tomé.

Van hier voert de route door het land van Don Quichote's La Mancha naar de Extremadura. Een relatief onbekend gebied met schitterende natuurlandschappen en steden van een uitzonderlijke rijkdom. De absolute topbezienswaardigheid van Cáceres is de oude ommuurde binnenstad, die bestaat uit een labyrint aan smalle straatjes met hierin talrijke idyllische pleintjes, paleizen, kerken en kloosters. O.a. de Santa Maria kerk en het Moorse Veleta paleis. De meeste paleizen, kerken en kloosters dateren uit de twaalfde tot de zestiende eeuw, toen de stad na de verovering van de Christenen op de Moren als politiek- en handelscentrum tot bloei kwam. 

Trujilllo ligt in het hart van de regio Extremadura. Het is een charmante, middeleeuwse, ommuurde stad, gebouwd op een granieten heuvel. Boven op de top staat een voormalig Moorse burcht. De stad telt vele mooie oude gebouwen en 16e- en 17e eeuwse adellijke paleizen en herenhuizen. Het heeft zijn rijkdom te danken aan de Conquistadores, de veroveraars van 'de nieuwe wereld'. Trujillo is de geboorteplaats van twee grote veroveraars Francisco de Pizarro en Francisco de Orellana. De oude stad is tot Cultureel Erfgoed verklaard en staat op de lijst van de Mooiste dorpen van Spanje, Los Pueblos mas Bonitos de España

Door het eens machtige Castiliaanse Koninkrijk voert de tocht langs burchten en kastelen naar Segovia. De grootste blikvanger van de stad Segovia is het aquaduct dat de Romeinen hier zo'n tweeduizend jaar geleden bouwden zonder ook maar een korreltje cement. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende hooggelegen Alcázar met sprookjes torens en een veelheid aan romaanse kerken die verspreid liggen door de oude stad.

 

Vanuit Segovia rijdt u de laatste dag weer naar Madrid, eindpunt van deze bijzondere en interessante reis.

Accommodaties: Voor deze reis hebben wij met zorg charmante en authentieke 3* hotels geselecteerd. Alle accommodaties zijn kleinschalig en stralen de sfeer van de streek uit.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen bv. in Madrid), of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Madrid - Toledo
Dag 02Toledo
Dag 03Toledo - Cáceres - Trujillo
Dag 04Trujillo
Dag 05Trujillo - Candelario
Dag 06Candelario
Dag 07Candelario - Segovia
Dag 08Segovia - Madrid - vertrek

Kaart route Fly drive Cultuur en Natuur Midden-Spanje

Samenvatting Fly drive Cultuur en Natuur Midden-Spanje

Midden Spanje | Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia | Burchten, kastelen, kathedralen | Unesco Werelderfgoed | Don Quichote's | Castilla la Mancha, Extremadura | charmante en authentieke 3* hotels | 8- daagse reis (verlenging altijd mogelijk in b.v. Madrid)  |  Reissom excl. vlucht: v.a. €. 900,-

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 & 02 AANKOMST - MADRID - TOLEDO

Madrid - Toledo 70 km

Na aankomst op de luchthaven van Madrid zet u koers in zuidelijke richting. Hoog op een granieten rots verrijst de koninklijke stad Toledo die u reeds van ver ziet liggen. Nauwe steile straatjes van middeleeuwse allure voeren naar een lange reeks van monumenten uit de Moorse, Gotische en Renaissance perioden. Zo kunt u de enorme kathedraal, synagoges, het Alcázar en niet te vergeten het El Greco Museum bewonderen.

DAG 03 & 04 TOLEDO - CÁCERES - TRUJILLO

Toledo - Cáceres - Trujillo 250 km

Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. Cáceres heeft een verrassend mooie historische kern. De oude stad wordt omringd door hoge Moorse wallen met torens waarbinnen de kerken en paleizen in renaissance stijl liggen. Het nabijgelegen Trujillo is lieflijker en heeft volgens velen de mooiste plaza Mayor!

DAG 05 & 06 TRUJILLO - CANDELARIO

Trujillo - Candelario 165 km

Een mooie route voert door het Natuurpark Monfragüe naar de Sierra de Gredos en Jerte vallei. Het Monfragüe park is vooral bekend om zeldzame vogels als de vale gier, adelaar en zwarte ooievaar. Er zijn diverse korte en wat langere wandelroutes uitgezet om de vogels te kunnen zien. Via de Renaissance stad Plasencia reist u naar het schilderachtige dorp Candelario. Vanuit hier kunt u een bezoek brengen de monumentale universiteitstad Salamanca en het historische plaatsje Ciudad Rodrigo.

DAG 07 CANDELARIO - SEGOVIA

Candelario - Segovia 190 km

Door een bergachtig landschap rijdt u naar Avila. Met een ligging op 1127 m hoogte, is dit de hoogstgelegen provincie stad van Spanje. De plaats is ook vermaard om haar reusachtige middeleeuwse muren die de hele binnenstad omsluiten. Vervolgens naar al weer een hoogtepunt, de stad Segovia. Beroemd zijn het enorme Romeinse aquaduct en het op een uitstekende rots gelegen Alcázar. Al slenterend door de stad ontdekt u verborgen Romaanse kerken en fraaie stadspaleizen die bij zonsondergang een fascinerend schouwspel laten zien van goudgele en diepoker kleurschakeringen.

DAG 08 SEGOVIA - MADRID - VERTREK

Segovia - Madrid 100 km

Alvorens u terugreist naar Madrid kunt u nog een bezoek brengen aan het Monasterio San Lorenzo del Escorial. Dit grote kloostercomplex was de voormalige residentie van Philips II. Op de luchthaven Madrid levert u de huurauto weer in.

2 nachtenHotel Pintor el Greco ***Toledo
2 nachtenHotel Victoria ***Trujillo
2 nachtenPosada La Casa de la Sal ***Candelario
1 nachtHotel Los Linajes ***Segovia

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

EXCLUSIEF vliegreis Madrid. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

 

Vraag om een offerte

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Nog meer zien van Midden-Spanje?

Bekijk ook onze andere reizen: 

 • Fascinerend Spanje

 • Castilla-la-Mancha

 • Wijngaarden en steden