Spring naar hoofd-inhoud

Fly-drive-vakantie GrandTour langs de Pousadas van Portugal

De Grand Tour: ontdek heel Portugal en overnacht in de luxe Pousadas van Portugal

De Fly-drive-vakantie GrandTour Pousadas gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal, de 'Pousadas de Portugal'. De pousadas zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service.

Met deze fly drive-vakantie kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon
Dag 02Lissabon - Ourém/Fátima
Dag 03Ourém/Fátima
Dag 04Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira
Dag 05Murtosa/Torreira - Guimarães
Dag 06Guimarães
Dag 07Guimarães - Covilhã
Dag 08Covilhã
Dag 09Covilhã - Marvão
Dag 10Marvão - Estremoz
Dag 11Estremoz - Palmela
Dag 12Palmela - Lissabon
Dag 13Lissabon
Dag 14Lissabon
Dag 15Lissabon - vertrek

Kaart route Fly en drive Grand Tour in de Pousadas van Portugal

Portugal | Grand Tour | Verblijf in de luxe Pousadas | Historische steden | Natuur | Westkust | 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1330,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST - LISSABON

Aankomst in Lissabon.

DAG 02 & 03 LISSABON - OURÉM/FÁTIMA (CA. 194 KM)

Afhalen/afleveren huurauto en vertrek.Voorgestelde route:Lissabon » Óbidos (ca. 83 km) » Caldas da Rainha (ca. 13 km) » Alcobaça (ca. 31 km) » Ourém/Fátima (ca. 67 km).Op dag 03 stellen wij een bezoek voor aan Batalha, Fátima en Tomar.

DAG 04 OURÉM/FÁTIMA - MURTOSA/TORREIRA (CA. 264 KM)

Voorgestelde route:Ourém/Fátima » Leiria (ca. 31 km) » Figueira da Foz ( ca. 62 km) » Coimbra (ca. 52 km) » Luso (ca. 27 km) » Buçaco (ca. 4 km) » Murtosa/Torreira (ca. 88 km)

DAG 05 & 06 MURTOSA/TORREIRA - GUIMARÃES (CA. 159 KM)

Voorgestelde route:Murtosa/Torreira » Aveiro (ca. 24 km) » Porto (ca. 90 km) » Santo Tirso (ca. 30 km) » Guimarães (ca. 15 km).Op dag 06 stellen wij een bezoek voor aan Braga, Barcelos, Viana do Castelo, Ponte de Lima en Ponte da Barca.

DAG 07 & 08 GUIMARÃES - COVILHA (CA. 230 km)

Voorgestelde route:Guimarães » Alvão Natural Park (ca. 67 km) » Vila Real (ca. 16 km) » Pinhão (ca. 35 km) » Regua (ca. 28 km) » Lamego (ca. 16 km) » Viseu (ca. 70 km).Op dag 08 zijn te bezoeken waard Tondela, Viseu, Mangualde en Gouveia

DAG 09 COVILHA - MARVÃO (CA. 268 KM)

Voorgestelde route:Viseu » Belmonte (ca. 109 km) » Fundao (ca. 33 km) » Castelo Branco (ca. 30 km) » Castelo de Vide (ca. 93 km) » Marvão (ca. 12 km.)

DAG 10 MARVÃO - ESTREMOZ (CA. 120 KM)

Voorgestelde route:Marvão » Portalegre (ca. 12 km) » Elvas ( ca. 66 km) » Estremoz (ca. 42 km).

DAG 11 ESTREMOZ - PALMELA (CA. 162 KM)

Voorgestelde route:Estremoz » Évora (ca. 47 km) » Montemor-O-Novo (ca. 37 km) » Setúbal (ca. 69 km) » Palmela (ca. 9 km).

DAG 12  PALMELA - LISSABON (CA. 72 KM)

Voorgestelde route:Palmela » Serra de Arrabida (ca. 15 km) » Sesimbra (ca. 18 km) » Lissabon (ca. 39 km).Op dag 12 kunt u aan eind van de dag uw huurauto inleveren of laten ophalen.

DAG 13 & 14 VERBLIJF LISSABON
 

DAG 15 LISSABON

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

 

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

1 nachtHotel  LisboaLissabon
2 nachtenPousada Conde de OurémOurém/Fátima
1 nachtPousada RiaMurtosa/Torreira
2 nachtenPousada de Santa MarinhaGuimarães
2 nachtenPousada Serra EstrelaCovilhã
1 nachtPousada de Santa MariaMarvão
1 nachtPousada Rainha Santa IsabelEstremoz
1 nachtPousada Castelo de PalmelaPalmela
3 nachtenHotel LisboaLissabon

Pousada Vila Obidos

Deze pousada in Óbidos werd geopend in mei 2021 in een prachtig 18e-eeuws huis.
Het huis ligt vlak naast het kasteel van Obidos waar de Pousadas de Portugal ook kamers hebben (zij het tegen een ander tarief). Dit huis heeft slechts 11 kamers en een ontbijtruimte en een binnenterras en zwembad met zonneterras  Het perfecte hotel om te verblijven binnen de ommuurde stad van het Middeleeuwse Óbidos.

Pousada Ria, Murtosa/Torreira

De veranda's kijken uit over de Aveiro rivier, waar vandaan u op rustige avonden de vissersmannen in de traditionele "Moliceiros" boten aan het werk kunt zien. De Ria de Aveiro, op de landengte tussen Murtosa en São Jacinto (stranden) is een beschermde omgeving met een unieke natuurlijke schoonheid. Een unieke plek om te logeren en zelf de schoonheid te ervaren.

Pousada Santa Marinha, Guimarães

Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

Pousada da Serra Estrela, Covilha

Ruik de berglucht en ontdek duizenden prachtige plekken middenin het Serra Estrela gebergte! De Pousada is gevestigd in een voormalig sanatorium uit het begin van de 20ste eeuw. Een zeer bijzondere locatie met uiteraard schitterende uitzichten en schone lucht. U kunt hier ook genieten van de spa, het overdekte zwembad (en in de zomer open lucht) en de uitstekende regionale keuken. Kortom; een ideaal toevluchtsoord voor iedere soort reis. 

Pousada de Santa Maria, Marvão

De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Castelo de Palmela, Palmela

De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

Hotel Lisboa, Lissabon

Lissabon heeft een grote verscheidenheid aan hotels die gemeen hebben dat ze de laatste jaren vooral heel vaak volgeboekt zijn. Lissabon is de laatse jaren een onvoorstelbare drukke citybreak geworden. Aangezien u de keuze heeft op elke datum te vertrekken kunnen we geen hotelkamers op voorhand vastleggen. Daarom zoeken we op het moment van boeking een bijpassend hotel voor u in Lissabon. 
Bij een pousadarondreis  boeken we dus mooi 4* hotel voor u. Maar u kunt er van verzekerd zijn dat we altijd voor u een hotel in het centrum van de stad zullen boeken.
En....uiteraard overleggen we dat hotel altijd even met u 

Pousadas de Portugal Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    1-apr-24 1-mei-24 1-jun-24 1-jul-24 12-jul-24 1-aug-24 1-sep-24 15-sep-23 1-okt-24 1-nov-24 1-dec-24 23-dec-24
    30-apr-24 31-mei-24 30-jun-24 11-jul-24 31-jul-24 31-aug-24 14-sep-24 30-sep-24 31-okt-24 30-nov-24 22-dec-24 27-dec-24
Totaal per persoon 15 1584 1554 1619 1764 1974 1974 1894 1649 1614 1294 1314 1659

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.