Spring naar hoofd-inhoud

Fly en drive Algarve, de kustroute

Fly en drive Algarve, de kustroute

De mooiste plekken van de Portugese zuidkust

De Algarve is een bekende vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Wat deze bestemming zo geweldig maakt, is dat de Algarve voor iedereen wat in petto heeft. Het is een paradijs voor sporters, natuurliefhebbers, families en stelletjes. De Algarve heeft een ontzettend mooie lange kustlijn met stranden variërend van groot en druk tot kleine baaien waar u het gevoel heeft alleen op de wereld te zijn. De Algarve heeft een fantastisch klimaat waardoor u bijna iedere dag verzekerd bent van een zonnige dag. U zult duidelijk een verschil merken tussen west en oost. Deze fly-drive neemt u mee naar alle hoogtepunten van de Algarve; van het bekende Albufeira tot het rustige Cabo de São Vicente, en u overnacht in mooie boutique hotels tot schattige huisjes.

TIP: boek deze reis in combinatie met de bergroute van de Algarve!

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

8 -daagse reisAantal nachten
Memmo Baleeira (Sagres)2
Pousada Vila Real de Santo António2
Quinta dos Poetas (Pechão)3
  
10 daagse reisAantal nachten
Memmo Baleeira (Sagres)3
Quinta do Caracol (Tavira)2
Pousada Vila Real de Santo António2
Quinta dos Poetas (Pechão)2
  
15 daagse reisAantal nachten
Memmo Baleeira (Sagres)4
Quinta do Caracol (Tavira)3
Pousada Vila Real de Santo António3
Quinta dos Poetas, (Pechão)4

Kaart Fly drive Algarve, de kustroute

Portugal | Fly drive Algarve - kustroute | van west naar oost | Verblijf in authentieke hotels en pousada de Portugal  | 08  - 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 669,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

AANKOMST FARO LUCHTHAVEN – SAGRES

Sagres kent zijn oorsprong vóór de Romeinse verovering en het was in de 15e eeuw dat het stadje grote bekendheid kreeg. De regelmatige aanwezigheid van de Infante D. Henrique heeft ervoor gezorgd dat deze eenvoudige havenplaats altijd verbonden zal zijn met de ontdekkingsreizen. Op Ponta de Sagres staat een gigantische stenen vinger, die wijst naar de Oceaan, en er zijn enkele gebouwen die erop wijzen dat dit plaatsje deel uitmaakt van de wereldgeschiedenis. Het strand Praia do Beliche ligt aan de Costa Vicentina en maakt deel uit van het natuurpark Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Het wordt omgeven door een hoge klif, die het beschermt tegen harde winden en uitloopt in het westen tot Cabo de São Vicente. Het strand ligt in een prachtig landschap en het is het meest westelijke strand van de Algarve, dat naar het zuiden gericht is. Het staat goed bekend onder de surfers en bodyboarders die hier uitstekende golven vinden, waardoor hier zelfs competities kunnen worden gehouden.

BEZOEK AAN CABO DE SÂO VICENTE

Cabo de São Vicente, het meest westelijke puntje van de Algarve. Het uitzicht is hier werkelijk verbluffend! De woeste zee, prachtige rotsen en de typerende vuurtoren vormen een perfect beeld. Cabo de São Vicente is ook het eindpunt (of juist beginpunt) van de Via Algarviana; een wandelroute die het uiterste oosten met het uiterste westen van de Algarve met elkaar verbindt.

SAGRES – PEDRALVA (VILA DO BISPO)

Vila do Bispo is niet altijd een dorp geweest. Eeuwenlang was dit de graanschuur van de Algarve. De molens, die er stonden om dat de bevestigen, zijn helaas verdwenen. Nu is het een klein typerend stadje op 22 kilometer afstand van Lagos. In het centrum vindt u alles wat u nodig heeft. Er zijn twee banken, een supermarkt (Alisuper) en talloze eetgelegenheden. Verbazingwekkend is hoeveel restaurantjes dit stadje heeft gezien de grootte. Het belangrijkste op het menu is vis. Dat is niet zo gek want Vila do Bispo wordt omringd door zee. Het dichtstbijzijnde strand is Praia do Castelejo. Op slechts 8 kilometer afstand liggen de stranden van Sagres. Tussen de kustlijn van Sagres en Burgau liggen veel meer rustige stranden.

BEZOEK ALJEZUR

Ajezur is een klein stadje aan de Costa Vicentina. De huizen met architectonische kenmerken zijn karakteristiek voor de Algarve, begrensd door de zee en het gebergte. De kustlijn wordt gekenmerkt door hoge kliffen, terwijl het binnenland een opeenvolging is van horizonten met vegetatie. Tussen deze twee uitersten liggen prachtige dalen en vruchtbare heidegronden die traditiegetrouw verbouwd worden. Op de top van de heuvel staan de oude kasteelmuren dat u doet herinneren aan een historisch verleden, dat symbool staat voor de oorlogen tussen de Moren en de Christenen.

PEDRALVA – PORTIMÂO

Onderweg naar Portimão maakt u een stop bij Benagil. U kunt een boottocht maken naar de spectaculaire Benagil grotten. Benagil is een heel klein dorpje gelegen tussen de grotere toeristische plaatsjes Armação de Pera en Carvoeiro. Bij Praia de Benagil vindt u een klein strandtentje waar u een drankje kunt drinken. Verder naar beneden de trap af ligt nog een restaurantje met schitterend uitzicht op zee.  Portimão is de grootste stad in het westelijke gedeelte van de Algarve. Het centrum zit vol met allerlei soorten winkels. De witte kerk op de top van de heuvel en de smalle straatjes zijn kenmerkend voor Portimão. De oude visserswijk is zeker een bezoekje waard! Van het middeleeuwse Portimão zijn slechts een paar delen van de stadsmuren overgebleven die verborgen liggen tussen de huizen.

BEZOEK AAN LAGOS

Lagos heeft een lange historie die verbonden is met de zee. De 15e eeuw was de gouden eeuw van Lagos, toen het tijdperk van de ontdekkingsreizen begon. Door de ligging, tegenover Afrika, werd Lagos een aankomst- en vertrekpunt voor de schepen die jaar in jaar uit steeds meer van de Afrikaanse kust ontdekten. Het werd een centrum van exotische producten als ivoor, goud en zilver uit Afrika en Lagos zag het aantal huizen stijgen en het aantal handelaren en monumenten toenemen. Lagos is tegenwoordig een dynamische en actieve stad, die trots is op haar verleden.

PORTIMÂO – ALBUFEIRA

Albufeira staat voornamelijk bekend vanwege de jongeren vakanties die hier worden gehouden. Maar toch is Albufeira veel meer dan dat. In de smalle en steile straatjes van het historische centrum, het vroegere Cerro da Vila, staan nog steeds pittoreske huisjes, een betoverend Moorse boog bij Travessa da Igreja Velha, waar vroeger een moskee stond, en de eerste kerk van het stadje. Ondanks dat het stadje een zeer populaire vakantiebestemming is geworden heeft de stad haar charme altijd behouden. Er zijn nog vele rustige plekjes om even te genieten van het uitzicht op zee en de schitterende rotsen.

ALBUFEIRA – TAVIRA

Tavira is een mooie en elegante stad met een aantal prachtige grootse gebouwen. Tussen de gebouwen kronkelen de kleine straatjes met typerende Portugese huizen. Een beroemde bezienswaardigheid van de stad is Ponte de Romana. De oude Romeinse brug die Gilão rivier overbrugt. Langs de rivier zijn er genoeg plekjes om even te zitten, en te genieten van de stad. Ook zijn er genoeg cafés en restaurants. Naar verluidt heeft Tavira de mooiste kerk van de Algarve. De Igreja da Misericórdia, die een 16 eeuwse oorsprong heeft, heeft mooie typisch Portugese blauwe en witte Azulejos (tegeltjes). Kerken zijn er trouwens in overvloed, in en rond de stad zijn er meer dan twintig! Het strand van Tavira, Ilha de Tavira, is een fantastisch eiland met een 14 kilometer lange kust. Het strand ligt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet áán Tavira zelf. Je bereikt dit strand alleen per veerboot of watertaxi.

BEZOEK AAN DE STRANDEN VAN TAVIRA

Het strand van Tavira, Ilha de Tavira, is een fantastisch eiland met een 14 kilometer lange kust. Het strand ligt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet áán Tavira zelf. Je bereikt dit strand alleen per veerboot of watertaxi. Een bezoekje is het zeker waard.

TAVIRA – PECHÃO

Pechão ligt iets boven Faro in een prachtige omgeving. Onderweg naar Pechão kunt u nog een bezoek brengen aan het charmante Fuseta waar u heerlijk aan de boulevard kunt lunchen.

BEZOEK AAN OLHÂO EN RIA FORMOSA

Olhão is de grootste vissershaven van de Algarve. Als u aankomt in de haven is uiteraard het eerste wat opvalt de vele vissersbootjes die aanmeren om gevangen vis aan land te brengen. In de omgeving vindt u ook talloze restaurantjes waar deze net gevangen vis heerlijk wordt bereid. Het is overigens prachtig wandelen langs de rivier. Olhão dateert van 1378. Destijds was er een heel klein haventje en slechts een handvol mensen die hier woonden, in houten hutjes. In 1679 werd het stadje economisch interessant en bouwden ze een fort, om zich te verdedigen tegen piraten. Olhão is een typisch Portugees dorpje en absoluut de moeite waard om even rond te lopn. Ria Formosa, een van de meest interessante en mooie plaatsen van Portugal. Tussen Faro en Tavira ligt een 60 ekilometer lange gordel van eilandjes en schiereilanden. In 1987 werd het uitgeroepen tot natuurpark en het is een van de zeven natuurwonderen van Portugal. De totale oppervlakte van Ria Formosa is zo ongeveer 18.000 hectare.

VILA REAL DE SANTO ANTONIO

Vila Real de Santo Antonio is de meest Zuid-Westelijk gelegen plaats van Portugal aan de monding van de Guardiana. Deze rivier vormt de natuurlijke grens met Spanje.  De plaats in de eeuwen uitgegroeid tot een stad met mooie herenhuizen, een imposant plein, een mercado en een marina. Desondanks is het niet heel toeristisch en vindt u er nog het rustige en authentieke leven terug met al z'n tradities. Net buiten het centrum vindt u prachtige standen met daarachter een imposant dennenbos. Het huren van een fiets is een aanrader. U kunt dan ook de ferry nemen naar het tegenovergelegen Ayamonte (Spanje).

PECHÃO – VERTREK FARO LUCHTHAVEN

U rijdt binnendoor of over de snelweg naar de luchthaven van Faro en levert hier de huurauto in.

nachten8 daagse reisnachten10 daagse reisnachten15 daagse reisplaats  
2Memmo Baleeira3Memmo Baleeira4Memmo Baleeira (Sagres) LVSagres  
 --------2Quinta do Caracol3Quinta do CaracolTavira  
3Pousada V.R. de Sto António2Pousada V.R. de Sto António3Pousada V.R. de Sto AntónioVila Real de Santo António  
2Quinta dos Poetas2Quinta dos Poetas4Quinta dos PoetasPechão  

 

Memmo Baleeira | Sagres

De plaats van Memmo Baleeira Hotel,  Sagres spreekt bij velen tot de verbeelding. De vuurtoren markeert het meest Zuid-Westelijke puntje van het Europese vaste land. In vroegere tijden was hier dè nautische school van Portugal in een imposant fort (5min. van het hotel). Het hotel ligt bij het historische centrum van Sagres in het prachtige natuurpark Costa Vicentina, 5 minuten van het strand en heeft adembenemende uitzichten over de oceaan. Het is een designhotel. Prachtig ingericht met veel wit. Rust en ruimte, passend op deze bijzonder plek.

Quinta do Caracol | Tavira

Sommige noemen het "een verborgen schat"; deze oude olijvenboerderij in Tavira. Een sfeervolle quinta met een prachtige tuin inclusief fonteinen, vijvers en vol exotische planten en fruitbomen. Wie wil kan daar 's morgens lekker ontbijten. Echt een oase van rust. Bijzonder is ook dat de quinta tegen het centrum van Tavira aan ligt. 's Avonds is het daar prima vertoeven langs de rivier, die het plaatsje doormidden snijdt. Een bezoek zeker waard is. Rond de oude brug vindt u vele echt Portugese restaurantjes en grappig genoeg ook een paar met de Indiase keuken.

Pousada Vila Real de Santo António

Pousada Vila Real de Santo António is een boutique-hotel in het centrum aan het grote plein (Praça Marquês de Pombal) van Vila Real de Santo António. Het hotel omvat meerdere oude panden. Bijna geen kamer is gelijk maar met veel inventiviteit is een prachtig hotel gecreërd met 3 zwembaden waarvan één op het dak.  De inrichting is warm, gezellig en eigentijds.  Bijzonder is ook het restaurant met een open keuken en een terrass voor de deur met heerllijk uitzicht over het plein.  Een aanrader,,,,,,

Hotel Quinta dos Poetas

Hotel Quita dos Poetas, het hotel van de dichters,  ligt in een mooi natuurlijke landschap van de Algarve. Een omgeving waarbij rust, comfort, nabijheid van het strand en uitstekende gastronomie de boventoon voeren. 
.Het hotel heeft 22 tweepersoonskamers of tweepersoonskamers en 9 appartementen. Quinta dos Poetas biedt een restaurant, een bar, een groot zwembad, prachtige tuinen, een trimbaan, een fitnessruimte, een speelkamer, gratis WiFi, een putting green en een eigen parkeerplaats.

Op slechts een paar minuten met de auto kunt u het natuurpark Ria Formosa of de historische centra van de steden Faro, Olhão, Faro en Tavira bezoeken.

 

 

FD Algarve. Kustroute Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 01-07-24 12-07-24 01-08-24 01-09-24 15-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 30-06-24 11-07-24 31-07-24 31-08-24 14-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 8 Op aanvraag 669 674 739 774 774 1004 994 874 799 714 664 744
Totaal per persoon 10 Op aanvraag 874 804 919 964 1169 1204 1179 974 859 744 709 829
Totaal per persoon 15 Op aanvraag 1289 1314 1444 1524 1744 1879 1889 1709 1529 1349 1274 1399

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

De Algarve is een bekende vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Wat deze bestemming zo geweldig maakt, is dat de Algarve voor iedereen wat in petto heeft. Het is een paradijs voor sporters, natuurliefhebbers, families en stelletjes. De Algarve heeft een ontzettend mooie lange kustlijn met stranden variërend van groot en druk tot kleine baaien waar u het gevoel heeft alleen op de wereld te zijn. De Algarve heeft een fantastisch klimaat waardoor u bijna iedere dag verzekerd bent van een zonnige dag. U vindt hier een variatie aan landschappen. Droge uitgerekte stukken, die vervolgens in de zomer weer vol in bloei staan. De ruige kust in het westelijke gedeelte en de wat rustigere landschap met het Ria Formosa in het oostelijke gedeelte. U zult duidelijk een verschil merken tussen west en oost. Een nieuwe trend is vogel-spotten, waar de Algarve zeer geschikt voor is. Tot wel driehonderd verschillende vogelsoorten kunnen hier jaarlijks worden gespot.