Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive Cultuur en Natuur Andalusië

Fly drive Cultuur en Natuur Andalusië

Tijdens deze fly drive komt u langs de hoogtepunten van Andalusië. Andalusië behoort tot de meest gerenommeerde streken van zuid Spanje. Achter de zonnige goudgele zandstranden van de costas bevindt zich een achterland met unieke natuurgebieden, uitgestrekte olijfgaarden, lieftallige witte dorpen en parels van steden met wereldberoemde monumenten zoals het Alhambra van Granada, de Mezquita moskee van Córdoba, de met mudéjar bewerkte Giralda klokkentoren van Sevilla. Een streek waar oude Spaanse folklore en moderne levensstijl naadloos in elkaar overlopen. Met deze magnifieke reis laten wij u de hoogtepunten van dit wel heel bijzondere gebied ontdekken.

Accommodaties: U verblijft tijdens deze mooie rondreis in kleinschalige en charmante 3 en 4 sterren hotels die de sfeer van de streek uitstralen.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen (bv. in het authentieke kustplaatsje Nerja) of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Malaga - Antequera
Dag 02Antequera - Ronda
Dag 03Ronda
Dag 04Ronda - Sevilla
Dag 05Sevilla
Dag 06Sevilla - Córdoba
Dag 07Córdoba
Dag 08Córdoba - Baeza
Dag 09Baeza
Dag 10Baeza - Granada
Dag 11Granada
Dag 12Granada - Malaga - vertrek

Kaart route Fly drive Cultuur en Natuur Andalusië

Samenvatting Fly drive Cultuur en Natuur Andalusië

Andalusië - Zuid-Spanje | Malaga, Granada, Córdoba, Ronda en Sevilla | Witte dorpen | Alhambra van Granada, de Mezquita moskee van Córdoba |

Authentieke 3* hotels | 12- daagse reis (verlenging altijd mogelijk)  |  Reissom excl. vlucht: v.a. €. 900,-

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST - MALAGA - ANTEQUERA

Malaga - Antequera 48 KM. Na aankomst reist u door de groene sierra Montes de Malaga en het vruchtbare dal van de Gaudalhorce rivier naar het barok- en renaissance stadje Antequera. Boven de witte huizen rijzen vele klokkentorens op waarvan enkele fraai zijn bewerkt met mudéjar mozaïeken. Nabij liggen de prehistorische dolmens en het schitterende natuurpark El Torcal met torenhoge kalksteen rotsen waar heerlijk gewandeld kan worden.

DAG 02 & 03 RONDA

Antequera - Ronda 94 KM. Langs de stuwmeren van de Guadalhorce voert de tocht door een glooiend landschap naar Ronda. De ongeëvenaarde ligging hoog boven de kloof El Tajo, maakt Ronda een van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Het stadje wordt omringd door een indrukwekkend berglandschap en leent zich uitstekend voor het maken van afwisselende uitstapjes naar de omliggende dorpen. Direct vanuit het hotel kunt u diverse mooie wandelroutes maken.

DAG 04 & 05 SEVILLA

Ronda - Sevilla 163 KM. Op weg naar Sevilla komt u langs Arcos de la Frontera. Het oude deel van het plaatsje is gelegen op een kalksteenrichel en torent hoog boven de rivier. Via Jerez de la Frontera, vooral bekend om haar sherry en de paarden van de Spaanse Rijschool, reist u vervolgens door naar Sevilla. Met haar sierlijke gebouwen, paardenkoetsjes en straten met geurende sinaasappelbomen is Sevilla niet alleen een romantische-, maar bovenal ook een bruisende stad. Overal heerst een gezellige sfeer op de vele terrasjes, tavernes, bars en restaurants die de stad rijk is.

DAG 06 & 07 CÓRDOBA

Sevilla - Córdoba 133 KM. Slingerende wegen voeren door het vruchtbare dal van de Gaudalquivir rivier naar Córdoba. De meeste bezienswaardigheden liggen in de sfeervolle oude Joodse wijk La Judería. Leuk is te "verdwalen" in het doolhof van smalle kronkelige straatjes en pleintjes. Achter de sierlijke smeedijzeren poorten liggen de bloemrijke binnenplaatsen. Maar de grootste bezienswaardigheid is natuurlijk de imposante Mezquita of Grote Moskee. Enorme bronzen deuren geven toegang tot het binnenhof vol sinaasappelbomen.

DAG 08 & 09 BAEZA

Córdoba - Baeza 155 KM. Vandaag voert de weg door een grote golvende zee van olijfbomen naar de provincie Jaen. Natuurreservaten, steden met bouwkunst uit de Renaissance en olijfolie zijn de voornaamste trekkers van dit nog ongerepte gebied. Even naar het noordoosten ligt Baeza, een historisch stadje met een verbijsterende architectonische schoonheid. De schitterende honingkleurige paleizen en kerken lijken verstild in hun glorietijd. Het gebied is omringd door de mooie natuurparken Sierra Cazorla en Sierra Segura.

DAG 10 & 11 GRANADA

Baeza - Granada 142 KM. Granada belichaamt de verfijnde cultuur van het Moorse Spanje, met het Alhambra als het even schitterende als indrukwekkende hoogtepunt. De door muren en poorten omsloten paleisstad is een van de drukst bezochte monumenten ter wereld. Leuk ook is een wandeling door de nauwe straatjes en steegjes van de wijk Albaicin met magnifieke uitzichten op het Alhambra paleis en de achterliggende besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.

DAG 12 GRANADA - MALAGA - VERTREK

Granada - Malaga 150 KM. Langs de flanken van de zuidelijke berghellingen van de Alpujarras voert de tocht naar de kust. Onderweg passeert u het lieflijke vissersdorp Nerja. Dit nog authentieke dorp met witgekalkte tegen elkaar geplakte huisjes met kleine verscholen baaitjes en strandjes is zeker de moeite waard. Indien de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan de stad Malaga. In het oude centrum dat geheel wandelgebied is kunt u o.a. het Picasso museum bezoeken.

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Malaga. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Vraag om een offerte

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.