Spring naar hoofd-inhoud

Stedentrip Lissabon of Porto | Echt anders dan al die andere steden

Een stedenreis naar b.v. Lissabon of Porto. Heerlijk er even uit en genieten in een andere omgeving. En vooral....eens wat anders dan die bekende steden van Europa. Wij verzekeren u dat u daar geen spijt van zult krijgen. Ontdek nu zelf de mooiste plekjes met een stedentrip naar Portugal Het is slechts 2,5 - 3 uur vliegen. Misschien bent u zelfs nog nooit in Spanje geweest. Dan is b.v. Lissabon een aangename kennismaking die zeker naar meer zal smaken!

Flex Travel heeft een grote verscheidenheid aan hotels van budget tot luxe fancy boutique-hotels. Regelmatig aanbiedingen en specials (abonneer u op onze nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte).

Offerte? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een passende aanbieding voor u!

Stedentrip naar Lissabon | Stad voor jong en oud

Stedenreis naar Lissabon, beste shortbreak bestemming van Europa

Tijdens de World Travel Awards (WTA), een internationale prijs voor de reisindustrie, is Lissabon voor de tweede keer op rij gekozen tot de beste short break bestemming van Europa noemen.

Ideale bestemming. Vanuit Nederland is het gemakkelijk om in Lissabon te komen. Vanaf Amsterdam duurt de vliegreis naar Lissabon slechts drie uur. Het centrum is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer of taxi waar de bekende historische en pittoreske wijken verkend kunnen worden.

Veelzijdig. Lissabon is een stad met vele gezichten. Ronddwalen in de oude wijken Alfama, naar hartenlust shoppen in de winkelbuurt Chiado, smullen van de uitgebreide Portugese keuken of het bruisend uitgaansleven verkennen in Bairro Alto of bij de rivier de Taag, het kan allemaal.

Gehele jaar door. Lissabon heeft zachte winters en is daarom ook geschikt als citybreak bestemming voor de winter.

Stedentrip naar Porto | Stad en Strand

Stedenreis naar Porto, de stad die z'n naam gaf aan Portugal

Porto, de haven in het noorden werd ooit gesticht door de Romeinen aan de monding van de rivier Douro. Thans de tweede stad van het land. Het historische stadscentrum aan de noordelijke oever van de rivier Douro is sinds 1996 erkend als Unesco werelderfgoed.

Portwijn. Porto werd vooral bekend door zijn nummer één exportartikel, de portwijn. In Porto vindt u aan de zuidkant van rivier de vele oude portkelders van Sandeman, Taylor e.d. U komt daar via de wereldberoemde Dom Luis I - brug, een brug gebouwd naar de ideeën van Gustave Eiffel. Talrijke musea, theater en een opera onderstrepen de positie van Porto als één van de belangrijkste culturele en wetenschappelijke centra van Portugal.

Stad & Strand. Wat heel weinig mensen zich realiseren is dat Porto de perfecte combinatie is van Stad & Strand. Met een authentieke tram rijdt u lang de monding van de Douro zo naar het strand. Ook het achterland is fantastisch; met de trein rijdt u voor een paar euro door het gehele Douro-dal