Spring naar hoofd-inhoud

Wandelvakantie Noord-Spanje | De "vergeten" route naar Santiago de Compostela

De vergeten pelgrimsroute

De "vergeten" noordelijke route naar Santiago de Compostela is de eerste pelgrimsroute naar deze stad waar naar zeggen, de stoffelijke resten begraven liggen van Apostel Jacobus, die in Spanje Santiago wordt genoemd. Sinds de herontdekking van het graf in 813 was nagenoeg het gehele Iberische Schiereiland in handen van de Moren, met uitzondering van het Christelijke koninkrijk Asturië. In het jaar 813 ging de Asturiaanse koning Alfonso II als eerste op bedevaart naar de Heilige plaats. Al snel kwam er een bedevaart op gang waarbij Asturië de pelgrims een "veilige" doorgang naar Compostela kon bieden. Nadat het Asturiaanse hof naar Leon verhuisde werd de zogenaamde "Franse route" populair en raakte de noordelijke kustroute El Camino del Norte in het vergeetboek.

De noordelijke pelgrimsroute door het Prinsdom van Asturië.

Wandelen in dit relatief onbekende stukje Spanje, ingebed tussen de hoge kalkstenen pieken van de Picos de Europa, met toppen tot ruim 2500 meter en de grillige kustlijn van de Golf van Biskaje en Cantabrische Zee. Tussen het bergland en de kust ligt een lieflijk groen glooïend heuvellandschap met authentieke dorpjes en lieftallige pre-romaanse kerkjes, een architectuur die nagenoeg alleen in Asturië te vinden is.

Overnachtingen

U overnacht in sfeervolle landelijk gelegen accommodaties. De laatste avond overnacht u in Oviedo in een stijlvol 4-sterren hotel. Terwijl uw bagage wordt vervoerd, wandelt u met behulp van ingetekende routekaarten en wandelinstructies gemiddeld 15 km (20 km langere versie) per dag naar de volgende accommodatie waar u, volgens goed Asturiaans gebruik, gastvrij zult worden ontvangen!

Bij deze wandelreis kunt u overal een extra rustdag boeken of de reis met één of meerdere dagen verleng

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Oviedo - Ribadesella - inloopwandeling
Dag 02Wandeling Ribadesella - Prado
Dag 03Wandeling Prado - Pernus
Dag 04Wandeling Pernus - Villaviciosa
Dag 05Rustdag Villaviciosa
Dag 06Wandeling Villaviciosa - San Justo
Dag 07Wandeling San Justo - Oviedo
Dag 08Oviedo - vertrek

Kaart Wandelvakantie El Camino del Norte

Individuele wandeltocht over door Noord-Spanje | De Noordelijke pelgrimsroute naar Santiago de Compostela | 5 wandeldagen | bagagevervoer | Verblijf in kleine hotelletjes | 8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk) | Reissom excl. vlucht: v.a. 925,--

Keuzemenu

Klik om te openen