Spring naar hoofd-inhoud

Walvissen en Dolfijnen spotten | Een unieke ervaring.

Altijd al gedroomd om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen? Wij bieden u de unieke kans om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen tijdens uw vakantie op de Azoren De dolfijn en de walvis kunt u samen met de ervaren crew in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. De tochten vertrekken vanuit Faial, Pico en São Miguel. Onze tochten zijn voor actieve en sportieve mensen, met een avontuurlijke instelling die dicht bij de natuur staan.

Altijd al gedroomd om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen? Wij bieden u de unieke kans om walvissen te bekijken en met dolfijnen te zwemmen tijdens uw vakantie op de Azoren. De dolfijn en de walvis kunt u samen met de ervaren crew in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen.  De tochten vertrekken vanuit Faial, Pico en São Miguel.


Zwemmen met dolfijnen. Om de dolfijnen zo min mogelijk te storen, ligt de uiteindelijke beslissing bij de schipper. Er mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd in het water gelaten worden. De bemanning zal toezicht houden. Er mag alleen gesnorkeld worden bij de dolfijnen met een maximale tijd van 10 minuten per 2 personen.

 

 

 

Verschillenden soorten. De meest voorkomende walvissoort rondom de Azoren is de potvis. Andere veel voorkomende soorten zijn de bultrug, dwergvinvis, blauwe walvis, noordse vinvis, butskop en de spitssnuitdolfijn. De dolfijnen die u kunt bewonderen zijn de griend, Orka, zwaardwalvis, gewone dolfijn, Atlantic Spotted Dolphin, tuimelaar, gramper en de gestreepte dolfijn.

Samenwerking. Wij werken samen met de organisaties op Pico, Faial en São Miguel.

Hoge kans walvissen en dolfijnen te spotten. Er wordt individueel gevaren of in groepen van maximaal 6 personen per boot. U zult vervoerd worden in een veilige opblaasbare boot met harde zijkanten. Deze boten zijn speciaal ontworpen om u zo veilig mogelijk bij de walvissen en dolfijnen te brengen en deze zo min mogelijk te storen.Tijdens de tochten zullen de dieren zo voorzichtig mogelijk benaderd worden. Om de walvissen en dolfijnen zo goed mogelijk op te sporen wordt er gebruik gemaakt van hydrofoons, GPS en heel efficiënt, de traditionele eilandmethoden. Ook wordt er gebruik gemaakt van 'Vigias'. Dit zijn uitkijktorens, speciaal gebouwd om walvissen en dolfijnen te spotten. Vanuit deze toren zoekt de bemanning (met inmiddels 50 jaar ervaring) naar de dieren, zodat de boten daarheen geleid kunnen worden. Dankzij al deze effectieve methodes, kan er met trots gezegd worden dat 99% van de tochten succesvol zijn!