Spring naar hoofd-inhoud

Fly-drive-vakantie de luxe Pousadas van de Alentejo | Midden-Zuid Portugal

Fly-drive over de eindeloze vlaktes van de Alentejo en verblijf in de mooiste hotels: de Pousadas

Deze fly-drive-vakantie Alentejo gaat langs de mooiste en luxe Pousadas van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst Lissabon - Arraiolos
Dag 02Arraiolos - Marvão
Dag 03Marvão
Dag 04Marvão - Estremoz
Dag 05Estremoz
Dag 06Estremoz - Évora
Dag 07Évora- Beja
Dag 08Beja
Dag 09Beja- Alcacér do Sal
Dag 10Alcacér do Sal- vertrek
  
indien 12 dagen: 
Dag 11Palmela - Setubal - Palmela
Dag 12Palmela - Lissabon
  
indien 15 dagen: 
Dag 13Lissabon
Dag 14Lissabon
Dag 15Vertrek Lissabon

Kaart route Fly en drive de Pousadas van de Alentejo

Fly en drive Grand Tour Pousadas

Portugal | Alentejo | Verblijf in de luxe Pousadas | Historische steden | Natuur | Westkust | 8, 12 of 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 
Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1039,--  

 

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 LISSABON - MONTEMOR-O-NOVO - ARRAIOLOS

Montemor-o-Novo  is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.

DAG 02 ARRAIOLOS - PORTALEGRE - CASTELO DE VIDE - MARVAO

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de São Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvão. Marvão is gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvão heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.

DAG 03 MARVAO - ELVAS - BORBA - ESTREMOZ

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.

DAG 04 ESTREMOZ

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.

DAG 05 ESTREMOZ - EVORA

De reis gaat verder naar Évora. Évora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.

DAG 06 EVORA - MOURAO - MOURA - BEJA

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourão. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.

DAG 07 BEJA - ODEMIRA - SINES - SANTIAGO DO CACÉM - ALCACER DO SAL

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacém naar de laatste overnachtingsplaats.

DAG 08 ALCACER DO SAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

EINDE VAN DE RONDREIS

Indien u kiest voor de 10 daagse rondreis vertrekt u op dag 08 vanuit Alcacer do Sal naar Setubal:

DAG 09 SETUBAL

Setúbal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setúbal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.

DAG 10 SETUBAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

1 nacht(en)Pousada Nossa Senhora AssunçãoArraiolos
2 nacht(en)Pousada Santa MariaMarvão
2 nacht(en)Pousada Rainha Santa IsabelEstremoz
1 nacht(en)Pousada LoiosÉvora
2 nacht(en)Pousada São FranciscoBeja
1 nacht(en)Pousada Dom Afonso IIAlcacér do Sal
indien 12 daagse reis  
2 nacht(en)Pousada Castelo de PalmelaPalmela
indien 15 daagse reis  
3 nacht(en)Inspira Santa Marta HotelLissabon

Pousada Nossa Senhora Assunção, Arraiolos

De stilte wordt alleen verstoord wanneer er een kudde schapen langskomt over de vallei vlakbij Arraiolos. Dit dorp werd wereldberoemd is door zijn handgemaakte tapijten. Te midden van de rust ligt de 16e eeuwse pousada. Een voormalig klooster, en een voorbeeld van de perfecte harmonie tussen de traditionele en de moderne concepten van de Portugese architectuur. Rondom de pousada kunt u heerlijk wandelen of u neemt een heerlijke duik in het zwembad met uitzicht over de vallei.

Pousada de Santa Maria, Marvão

De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Loios, Évora

Een tempel met Romeinse zuilen voor de deur. De pousada ligt het hart van het historische centrum van Évora, een stad die geclassificeerd is door de UNESCO als werelderfgoed. De pousada Lóios is een voormalig klooster uit 1487 en het is één van de meest bijzondere gebouwen in Évora. Een verblijf hier is een beetje een herleving van de geschiedenis.

Pousada São Francisco, Beja

Imposante architectuur heeft dit voormalige Franciscaner klooster uit de 13e eeuwse zeker. Maar ook de ligging is bijzonder: in het hart van het historische centrum van Beja (Alentejo). Pousada São Francisco heeft een magnifieke keuken, welke u zeker een keer geprobeerd moet hebben. U dineert in stijl in de oude refter van dit klooster. Het zwembad omzoomd door palmbomen maken het plaatje compleet. Hier wilt u eigenlijk niet meer weg.

Pousada Dom Afonso II, Alcacér do Sal

Wie wil er niets eens in een echt kasteel slapen. Het kan echt! De pousada van Alcácer do Sal is gesitueerd in het 1000 jaar oude Alcácer kasteel met uitzicht over de rivier Sado. Deze rivier stroomt door de mooie groene vallei. Op deze plaats zijn vele belangrijke culturele overblijfselen te vinden, die zo'n 5000 jaar teruggaan in de tijd (de latere Neolithicum periode), zoals Arabische en Romeinse overblijfselen.

Pousada Castelo de Palmela, Palmela

De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

Pousadas Alentejo Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    1-apr-24 1-mei-24 1-jun-24 1-jul-24 12-jul-24 1-aug-24 1-sep-24 15-sep-23 1-okt-24 1-nov-24 1-dec-24 23-dec-24
    30-apr-24 31-mei-24 30-jun-24 11-jul-24 31-jul-24 31-aug-24 14-sep-24 30-sep-24 31-okt-24 30-nov-24 22-dec-24 27-dec-24
Totaal per persoon 10 1094 1104 1169 1294 1469 1469 1409 1189 1164 964 964 1194
Totaal per persoon 12 1309 1309 1389 1534 1724 1724 1654 1414 1384 1144 1144 1424
Totaal per persoon 15 1589 1584 1674 1824 2049 2049 1974 1699 1669 1379 1379 1714

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)