Spring naar hoofd-inhoud

Fly-drive-vakantie de luxe Pousadas van Midden-Portugal

Een Fly drive Midden Portugal met overnachtingen in de luxe Pousadas van Portugal

Ontdek heel Portugal en overnacht in de mooiste en luxe hotels

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon
Dag 02Lissabon - Ourém/Fátima
Dag 03Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira
Dag 04Murtosa/Torreira - Covilhã
Dag 05Covilhã - Estremoz
Dag 06Estremoz - Palmela
Dag 07Palmela - Lissabon
Dag 08Lissabon - vertrek

Kaart route Fly en drive de Pousadas van Midden Portugal

Midden-Portugal | Verblijf in de luxe Pousadas | Historische steden | Natuur | Westkust | 08 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 829,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST – LISSABON

Aankomst op de luchthaven van Lissabon. U neemt een taxi naar het hotel in Lissabon. Een taxi kost ongeveer € 7,50 en chauffeurs mogen wat rekenen voor het meenemen van bagage.

DAG 02 LISSABON – OURÉM/FÁTIMA

Na het uitchecken neemt u een taxi terug naar de luchthaven en haalt u de huurauto op. Vandaag rijdt u naar de Pousada van Ourém, vlakbij de bekende bedevaartsplaats Fatima. Het oude centrum van Ourém ligt op een hoge heuvel. Ourém is één van de vele steden die veroverd werd door de eerste koning van Portugal. Zijn dochter liet hier in 1178 het kasteel bouwen. Of u nu gelovig bent of niet, het is een aanrader om Fatima te bezoeken. Fatima is een belangrijke bedevaartsplaats sinds de verschijning van de Heilige Maagd.

Maar voordat u naar Ourém en Fatima rijdt kunnen wij een bezoek aan Obidos van harte aanbevelen. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. Ook de plaats Caldas da Rainha is de moeite waard, die bekend staat vanwege de termale baden.

DAG 03 OURÉM/FÁTIMA – MURTOSA/TORREIRA

De volgende Pousada ligt tussen de plaatsjes Murtosa en Torreira in. Maar leuker is het om de nabij geleden stad Aveiro te ontdekken. Aveiro staat bekend als het Venetië van het noorden. Dit komt mede door de moliceiro-boten, die er vergelijkbaar uitzien als de Venetiaanse gondels. In de omgeving kunt u er ook voor kiezen om een bezoek brengen aan het 666 hectare grote natuur reservaat; Reserva Natural das Dunas de São Jacinto. Het landschap van dit gebied bestaat uit stranden, uiterwaarden, met zoet en brak water waar belangrijke natuursoorten leven.

Onderweg van Ourém naar Aveiro kunt u een korte stop maken in de steden Leiria, Figueira da Foz of Luso. Hierover ontvangt u meer informatie na reservering in het routeboek.

 

DAG 04 MURTOSA/TORREIRA - COVILHA

Eindbestemming van vandaag: Covilhã. Covilhã heeft een mooie ligging, tussen de bergen en rivieren. Middenin het prachtige Serra da Estrela gebergte, op kilometers hoogte met schitterende uitzichten. U kunt uren rondrijden in dit gebergte en steeds weer verbaasd raken van de natuurlijke schoonheid. Maar de stad Covilhã heeft ook genoeg in petto. Aan te raden is een bezoek aan de historische Joodse wijk.

 

DAG 05 COVILHA - ESTREMOZ

U verlaat het Serra da Estrela gebergte en rijdt naar de Alentejo regio. De Alentejo staat bekend om haar prachtige uitgestrekte vlaktes met historische dorpen. Onderweg naar Estremoz, uw overnachtingsplaats, komt u onder andere langs de kasteeldorpen Castelo Branco en Castelo de Vide. Zeer charmante dorpjes die een bezoekje waard zijn. Een andere aanrader is het middeleeuwse dorpje Marvão. Gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte en vlakbij de Spaanse grens. Daarna door naar Estremoz. Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel.

 

DAG 06 ESTREMOZ - PALMELA

Via de Évora rijdt u door naar uw volgende overnachtingsplaats. Évora is de hoofdstad van de Alentejo regio haar geschiedenis gaat wel tot twee millennia terug! En dit is terug te vinden in de stad. Het historische centrum, omgeven door een ring van muren, bewaart een waardevol cultureel erfgoed wat door de Unesco is benoemd tot Wereld Erfgoed. Daarna gaat de reis verder naar Palmela. In dit stadje heeft u één van de beste uitkijkpunten over de hele regio. Op één van de hoogste punten van het Serra da Arrábida gebergte ligt het kasteel van Palmela, waar tegenwoordig de Pousada is gehuisvest.

DAG 07 PALMELA - LISSABON

De laatste nacht van deze reis overnacht u in de levendige stad Lissabon. Vandaag heeft u nog tijd om de highlights van de hoofdstad te zien of om gezellig een kopje koffie te drinken in Café Nicola. Voordat u naar Lissabon gaat levert u de huurauto weer in op de luchthaven en neemt een taxi naar de stad.

1 nachtHotel Inspira Santa MartaLissabon
1 nachtPousada Conde de OurémOurém/Fátima
1 nachtPousada RiaMurtosa/Torreira
1 nachtPousada Serra EstrelaCovilhã
1 nachtPousada Rainha Santa IsabelEstremoz
1 nachtPousada Castelo de PalmelaPalmela
1 nachtHotel in LiboaLissabon
of 10-daase reis  
2 nachtenHotel in Lisboa

Pousada Vila Obidos

Deze pousada in Óbidos werd geopend in mei 2021 in een prachtig 18e-eeuws huis.
Het huis ligt vlak naast het kasteel van Obidos waar de Pousadas de Portugal ook kamers hebben (zij het tegen een ander tarief). Dit huis heeft slechts 11 kamers en een ontbijtruimte en een binnenterras en zwembad met zonneterras  Het perfecte hotel om te verblijven binnen de ommuurde stad van het Middeleeuwse Óbidos.

Pousada Ria, Murtosa/Torreira

De veranda's kijken uit over de Aveiro rivier, waar vandaan u op rustige avonden de vissersmannen in de traditionele "Moliceiros" boten aan het werk kunt zien. De Ria de Aveiro, op de landengte tussen Murtosa en São Jacinto (stranden) is een beschermde omgeving met een unieke natuurlijke schoonheid. Een unieke plek om te logeren en zelf de schoonheid te ervaren.

Pousada da Serra Estrela, Covilha

Ruik de berglucht en ontdek duizenden prachtige plekken middenin het Serra Estrela gebergte! De Pousada is gevestigd in een voormalig sanatorium uit het begin van de 20ste eeuw. Een zeer bijzondere locatie met uiteraard schitterende uitzichten en schone lucht. U kunt hier ook genieten van de spa, het overdekte zwembad (en in de zomer open lucht) en de uitstekende regionale keuken. Kortom; een ideaal toevluchtsoord voor iedere soort reis. 

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Castelo de Palmela, Palmela

De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

Hotel Lisboa, Lissabon

Lissabon heeft een grote verscheidenheid aan hotels die gemeen hebben dat ze de laatste jaren vooral heel vaak volgeboekt zijn. Lissabon is de laatse jaren een onvoorstelbare drukke citybreak geworden. Aangezien u de keuze heeft op elke datum te vertrekken kunnen we geen hotelkamers op voorhand vastleggen. Daarom zoeken we op het moment van boeking een bijpassend hotel voor u in Lissabon. 
Bij een pousadarondreis  boeken we dus mooi 4* hotel voor u. Maar u kunt er van verzekerd zijn dat we altijd voor u een hotel in het centrum van de stad zullen boeken.
En....uiteraard overleggen we dat hotel altijd even met u 

Pousdas de Portugal Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    1-apr-24 1-mei-24 1-jun-24 1-jul-24 12-jul-24 1-aug-24 1-sep-24 15-sep-23 1-okt-24 1-nov-24 1-dec-24 23-dec-24
    30-apr-24 31-mei-24 30-jun-24 11-jul-24 31-jul-24 31-aug-24 14-sep-24 30-sep-24 31-okt-24 30-nov-24 22-dec-24 27-dec-24
Totaal per persoon 8 904 864 884 984 1109 1109 1064 899 884 709 724 899
Totaal per persoon 10 1089 1089 1114 1224 1349 1349 1299 1134 1114 889 899 1089

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.