Spring naar hoofd-inhoud

Fly-drive-vakantie Fascinerend Spanje voor de Spanje-liefhebbers

Spanje is een fascinerend land met een boeiend heden én verleden en erg geschikt voor een fly-drive-vakantie. Het eens zo rijke Castiliaanse land met burchten en kastelen heeft steden met klinkende namen als Salamanca, Segovia en Burgos. Bewonder in Segovia het Romeinse aquaduct en in Burgos de imposante kathedraal, waarna u langs de wijnranken van de Ribera del Duero naar Salamanca, de oudste universiteitsstad van Spanje reist. De fraaie natuur en de ongekende variëteit aan cultuur die de steden bieden zijn beslist indrukwekkend en vele behoren inmiddels tot het Unesco Wereld Erfgoed.

Rijke Spaanse geschiedenis

Castilla y Leon is de bakermat van de Spaanse geschiedenis. Het is het hart van Spanje, het oude Castilië, waar het ooit allemaal begon. Een streek vol historie, cultuur en overweldigende natuur. Deze cultuur en natuur zijn al voldoende redenen voor een ontmoeting met het magische hart van Spanje, maar er is nog meer, namelijk goede wijn! Castilla y Leon zorgt voor de grootste variatie wijnen in heel Spanje zoals de Ribera del Duero, Toro, Rueda én Arribes.

Deze fly-drive vakantie is een must voor iedere Spanje-liefhebber.

Zonder overdrijven kun je zeggen dat een ontmoeting met het oude Castilië een must is voor iedere Spanje-liefhebber, zonder een kennismaking met dit fascinerend stukje Spanje. kun je gerust zeggen dat je Spanje nooit echt zult leren kennen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Madrid Airport - Segovia
Dag 02Verblijf Segovia
Dag 03Segovia - Burgos
Dag 04Verblijf Burgos
Dag 05Burgos - Salamanca
Dag 06Verblijf Salamanca
Dag 07Salamanca - Alcalá de Henares
Dag 08Madrid Airport - vertrek of verlenging

Kaart route Fly drive Fascinerend Spanje

Samenvatting fly drive Fascinerend Spanje

De fantastische steden in Castilla en Leon en de wijnranken van de Ribera del Duero, Toro, Rueda én Arribes |  Cultuur, Spa-hotels en Wijn | Salamanca, Segovia en Burgos | Verblijf in authentieke hoteletjes |  8- daagse reis (verlenging altijd mogelijk in b.v. Madrid)   Reissom excl. vlucht: v.a. €. 900,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST MADRID – SEGOVIA  Madrid – Segovia 111 km
Langs het kloostercomplex en voormalige residentie van Philips II, El Escorial rijdt u naar Segovia.
De echte blikvanger van de stad Segovia is het aquaduct dat de Romeinen hier zo'n tweeduizend jaar geleden bouwden zonder ook maar een korreltje cement. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende hooggelegen Alcázar met sprookjes torens en een veelheid aan romaanse kerken die verspreid liggen door de oude stad.

DAG 2 SEGOVIA
De nabijgelegen stad Real Sitio de San Ildefonso met de koninklijke residentie en schitterende tuinen is een prachtige stad om te bezoeken. Dit indrukwekkende slot is door de eerste Bourbonkoning nagebouwd omdat hij heimwee naar Versaiiles zou hebben. Ook het glasmuseum is zeer de moeite waard. Vanaf dit stadje heb je een schitterend uitzicht op de bergen van de Sierra de Guadarrama.

DAG 03 SEGOVIA - BURGOS  Salamanca - Burgos 203 km
Ook Burgos is diverse malen de hoofdstad van Spanje geweest. Voor velen is de imposante kathedraal, een meesterwerk van gotische kunst, het hoofddoel van de reis maar de stad heeft veel meer culturele bezienswaardigheden te bieden. Burgos is onlosmakelijk verbonden met El Cid, de legendarische krijgsheer uit de 11e eeuw en aanvoerder in de strijd tegen de Moren. Leuk is een tocht met het stadstreintje om alle bezienswaardigheden te ontdekken.


DAG 04 BURGOS
Vandaag bezoekt u de archeologische opgravingen van de Sierra de Atapuerca, iets buiten de stad, waar de oudste menselijke craneo die gevonden is in Europa van maar liefst 450.000 jaar oud. En wilt u zich verder verdiepen in de archeologie breng dan een bezoek in het prachtige museum van de menselijke evolutie in Burgos.

DAG 05 BURGOS – LERMA- PEÑAFIEL- SALAMANCA  Burgos- Salamanca 295 km
Allereerst bezoeken we de stad historische stad Lerma ten zuiden van Burgos met schitterende bouwwerken. In Castillië en Leon groeien op de lieflijke hellingen de druiven van de Ribera del Duero. Leuk is een bezoek aan het stadje Peñafiel met het kasteel en tevens wijnmuseum. De omgeving worden afgewisseld met de wijnbodegas waar de Ribera del Duero wijn geproefd kan worden. Een mooie weg tussen de wijngaarden met vooraanstaande wijnhuizen.
In de namiddag komt u aan in Salamanca.

DAG 06 SALAMANCA 
Eén van de parels op de Spaanse kroon. De grote hoeveelheid zandkleurige monumenten liggen allemaal in de oude binnenstad waardoor de stad extra toegankelijk is. Historie, sfeer, mooie monumenten, zomaar een paar kenmerken die de studentenstad Salamanca heel goed beschrijven. Top 5 Bezienswaardigheden: De Kathedraal, De Universiteit, Casa de las Conchas, Plaza Mayor en Café Novelty´s.

DAG 07 SALAMANCA - AVILA - ALCALA DE HENARES  Salamanca – Avila - Alcala de Henares 254 km
Vanaf Salamanca komen we eerst langs Avila. Ávila is wereldberoemd vanwege haar middeleeuwse stadsmuren die de gehele oude binnenstad omringen.  Sinds 1985 is het een Unesco-stad en worden haar muren en talloze nationale monumenten beschermt. Gelegen op 1131 meter hoogte is Ávila de hoogstgelegen provinciehoofdstad van Spanje
Maar ook in het middeleeuwse Alcalá de Henares is genoeg te zien en is daarom niet voor niets in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
De stad is ook bekend van de schrijver Miquel de Cervantes, vooral bekend van zijn boek Don Quichot van La Mancha 

DAG 8 VERTREK U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Madrid alvorens terug te reizen naar huis.
Indien de tijd het toelaat kunt u besluiten nog even een bezoek te brengen aan de dorpen van de Sierra de Guadarrama, alvorens terug te rijden naar de luchthaven van Madrid. Hier levert u de huurauto weer in alvorens terug te reizen naar huis.

Verlenging Madrid
Madrid, de levendige hoofdstad van Spanje is een stad die nooit lijkt te slapen. Rond het middelpunt, de Puerta del Sol, waaiert de stad zich uit en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.  De Plaza Mayor, een prachtige creatie uit begin 17e eeuw, het mooie koninklijk paleis en natuurlijk de Gouden Museum-Driehoek met het Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza museum, die u tijdens deze reis niet mag missen. Nog even gezellig nagenieten op één van de vele terrasjes met wat tapas en een vino tinto.

Fly drive Fascinerend Spanje 8 dagen
Hotel Rona DalbaSalamanca2 nacht
Hotel Meson El CidBurgos2 nacht
Hotel Los LinajesSegovia2 nacht
Hotel Alcalá BoutiqueAlcalá de Henares1 nacht

Een charmant hotel Alcalá Boutique is gehuisvest in een typisch Spaans gebouw, dat dateert uit de 16e eeuw en zorgvuldig is gerenoveerd.  De architectuur van vroeger, met een gezellige patio, waaromheen de verschillende kamers van het hotel zijn gesitueerd zorgt er voor veel licht en een gezellige en ontspannen sfeer  Het charmante hotel ligt niet alleen in het hart van Alcalá de Henares, maar ook op een paar minuten van het treinstation, dus het is heel gemakkelijk en snel om Madrid te bereiken, zowel met de trein als met de auto.
Maar ook in het middeleeuwse Alcalá de Henares is genoeg te zien en is daarom niet voor niets in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
De stad is ook bekend van de schrijver Miquel de Cervantes, vooral bekend van zijn boek Don Quichot van La Mancha 

 

 

Prijzen zijn per persoon(op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Madrid. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

 

Prijzen op aanvraag

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.