Spring naar hoofd-inhoud

Fly Drive de Paradores met Wijngaarden en Steden rondom Madrid

Deze paradores-reis begint en eindigt in de grootste stad van Spanje; Madrid. Spanje is van oudsher een van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld. De Toro-wijn komt oorspronkelijk uit het gebied verdeeld rond de Douro rivier.Het is een wijnland met zijn eigen hoogwaardige druif: de tinta de toro. U zult tijdens deze reis zien dat alle heuvels, gelegen langs deze magische rivier, zijn omgeven door talrijke prachtige wijngaarden! Proef daarnaast één van de heerlijke culinaire specialiteiten van dit gebied: 'Bacalao a la fonda' (Kabeljauw met rivierkreeften) of 'el manjar de la Vega' (vers kaasdessert). Deze reis begint en eindigt in de grootste stad van Spanje; Madrid.

Accommodaties: U verblijft in de uiterst comfortabele en luxe paradores. Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01 & 02Aankomst (Madrid-airport ) -  La Granja  (2-n)
Dag 03 & 04La granja - Tordesillas (1-n)
Dag 05Tordesillas - Zamora  (1-n)
Dag 06Zamora - Salamanca (2n)
Dag 07 & 08Salamanca - Avila (2n)
Dag 09Avila  - via S.L. de el Escorial - Toledo (2n)
Dag 10 & 11Toledo - Chinchon (1n)
Dag 12Chinchon - (Madrid Airport). Vertrek of eventueel verlenging in Madrid 

Kaart route De Paradores van La Mancha

Samenvatting Fly drive La Mancha (Midden-Spanje)

Fly drive La Mancha (Midden-Spanje) | Verblijf in de luxe Paradores | Madrid, Toledo, Salamanca,  Zamora, Avila, Tordesillas | het beroemde El Escorial | 12 daagse reis (verlenging altijd mogelijk).  Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1169,--  

Keuzemenu

(Klik om te openen)

DAG 01 AANKOMST MADRID – LA GRANJA (85 km)

Ophalen van uw huurauto, waarna u doorrijdt naar Parador La Granja.

DAG 02 VERBLIJF IN LAGRANJA

Vanuit La Granja, kunt u een bezoek brengen aan het Paleis La Granja en de parken hieromheen. De parken zijn aangelegd naar het voorbeeld van de tuin van Versailles. Ze beslaan maar liefst een oppervlak van 145 hectare en de tuinen worden omgeven door een 6 km lange haag! Van La Granja is het ca. 11 km naar Segovia, deze stad ligt boven op een rots waar de rivieren de Eresma En Clamores samenkomen. Een aanrader. U verblijft 2 nachten in Parador de La Granja.

DAG 03 LA GRANJA – TORDESILLAS (128 km)

Eventueel maakt u nog en kleine omweg via Omedo. Deze stad biedt zeer mooie bouwwerken zoals de kerken van San Miguel en Santa Maria del Castillo. Ook de moeite waard, en dichtbij, is Valladolid.
Bij aankomst in Tordesillas kunt u een prachtige wandeling door deze “wijnstad” maken! Ook de parador is gelegen middenin het mooie, groene gedeelte van het natuurlandschap van de regio Castillië-Leon. U verblijft 1 nacht in de Parador de Tordesillas.

DAG 04 TORDESILLAS – ZAMORA (48 km)

Breng, tijdens uw verblijf in Zamora, een bezoek aan de kathedraal, de overdekte markt; Marcado Abastos en het historische stadje Toro. De Duero rivier stroomt door de stad van Zamora, door naar Toro. U verblijft 1 nacht in Parador de Zamora. Deze Parador staat op de plaats van een oude Romeinse vesting.

DAG 5 ZAMORA – SALAMANCA (74 km)

Salamanca, een provinciehoofdstad, die tot de verbeelding spreekt, met haar 18de Eeuw jaar oude barokke hoofdplein genaamd Plaza Mayor. Kijk rond en laat u verassen door de harmonie en schoonheid wat deze stad uitstraalt!

DAG 6 VERBLIJF SALMANCA

U verblijft 2 nachten in Parador de Salamanca.Gelegen op een heuvel, tegenover het historische centrum van Salamanca. In de avond een sprookjesachtig gezicht.

DAG 7 SALAMANCA – AVILA (104 km)

Op de hoogvlakte van de Meseta, omgeven door machtige stadsmuren, is de stad Avila gevestigd. Het is de hoogst gelegen stad van Spanje op 1130 meter.

DAG 8 VERBLIJF AVILA

U verblijft 2 nachten in Parador de Avila.Voormalig Paleis “Piedras Albas”. Deze Parador straalt een frisse atmosfeer uit. De kamers zijn decoratief en tevens warm ingericht.Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en de stadsmuren van Avila!

DAG 09 AVILA – via El Escorial - TOLEDO (187 km)

Vandaag rijdt u via San Lorenzo de el Escorial door naar Toledo. In San Lorenzo de el Escorial brengt u een bezoek aan het immense abdijcomplex van Karel de Vijfde en Filips II van Spanje; Het Escorial genaamd. Het is een kasteel, een abdij en een koninklijk mausoleum in één! Het complex is gelegen bij de stad El Escorial, welke sinds 1984 op de wereld-erfgoedlijst  van UNESCO staat.

DAG 10 VERBLIJF IN TOLEDO 

Ook Toledo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook zeer rijk aan geschiedenis en cultuur! De stad is echter extra bekend geworden van het schilderij “Gezicht op Toledo”van de Griekse kunstschilder El Greco, (geschilderd circa 1599-1600)
U verblijft 2 nachten in Parador de Toleden, gelegen op de heuvel Cerro del Emperador en geeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad! Gezicht op Toledo maar dan live! 

DAG 11 TOLEDO – CHINCHON (72 km)

Vanuit Toledo rijdt u door naar Chinchon. U verblijft een nacht in Parador de Chinchon. Deze Parador is opgericht door de “Lords of Chinchón” in de 17de eeuw en heeft nog geheel een monumentaal karakter van een kloosterhuis. De cipressen, rozen en de wilde ligusters in de tuin geven een mooi accent aan deze parador!

DAG 12 VERTREK CHINCHON – MADRID – AIRPORT (58 km)

Einde van uw rondreis Op de luchthaven Madrid levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren. Uiteraard is het mogelijk uw reis te verlengen in Madrid

2 nachtenParador de la Granja
1 nachtParador de Tordesillas
1 nachtParador de Zamora
2 nachtenParador de Salamanca
2 nachtenParador de Avila
2 nachtenParador de Toledo
1 nachtParador de Chinchon

Parador de la Granja, La Granja

De keus van de koning! Paleizen beschut door de bergen. De nieuwe parador de La Granja is het levende bewijs van het rijke architecturale erfgoed van dit koninklijke landgoed. Het hotel is gelegen in het Casa de los Infantes, gebouwd in de 18de eeuw door Karel III voor zijn kinderen. De parador ligt op 11 km. van Segovia,  werelderfgoed-stad en in het hart van het Guadarrama-berggebied. Naar Madrid is het slechts 55 minuten. Er is tevens een fantastische spa met verschillende baden, sauna, stoomcabines, rustruimten en een binnen- en buitenzwembad.

Parador de Tordesillas, Tordesillas

De historische Castiliaans stad van Tordesillas, een kruispunt sinds de Romeinse tijd, ligt midden in een groen natuurlijk landschap. Hier bevindt zich deze parador, gehuisvest in een voormalig herenhuis in Castiliaanse stij en omringd door een bos vol dennenbomen. Binnen in de lounges staan nog steeds de waardevolle antieke meubels. De rust in het hotel en het prachtige azuur-blauwe zwembad nodigen u uit voor een heerlijke relaxte dag. Voor de liefhebbers en in de iets koudere periode is er ook een spa met sauna, turksbad, jacuzzi en binnenzwembad.

Parador de Zamora, Zamora

Parador de Zamora is gelegen in het historische centrum van de hoofdstad van de provincie Castilla y Leon. Dit hotel is gevestigd in een paleis dat gebouwd is op de resten van een Romeins fort uit de 15e eeuw. Het middeleeuwse interieur met zijn harnassen, wandtapijten en houten vloeren wordt gecombineerd met de Renaissance stijl van de binnenplaats. Het hotel beschikt over een zwembad en een uitstekende keuken waar visliefhebbers zeker hun hart kunnen ophalen.

Parador de Salamanca, Salamanca

Het hotel ligt op een kleine heuvel op de linker bank van de Tormes. Met uitzicht op het historische centrum van de stad. Door de grote ramen heeft u een uniek uitzicht, alsof u uitkijkt op een levend museum gedomineerd door de torens van de kathedraal. U zult dit uitzicht in de meeste kamers zo kunnen ervaren. Elegantie, comfort en ruimte zijn karakteristiek voor dit hotel. Smaakvol ingericht met prachtig marmer en andere luxe materialen.

 

Parador de Ãvila, Ávila

Leunend tegen de stadsmuren ligt deze parador, voortgekomen uit het voormalige 16e eeuwse Piedras Albas paleis, in het historische centrum van Ávila. De tuin onderscheid zich door de oude archeologisch overblijfselen. Er is een prachtige, met glas overdekte, patio, verschillende gebruiksruimtes en een cafetaria. In het restaurant kunt u, naast van het uitzicht, genieten van 'Pucherete Teresiano' (witte bonen en groentesoep met biefstuk), speenvarken of  van 'Judías de El Barco' (een lokaal bonengerecht) en als dessert het buitengewone 'yemas de la Santa'. Smullen maar...!

Parador de Toledo, Toledo

El Greco schilderde ooit het beroemde 'Gezicht op Toledo'. Vanuit deze parador heeft u uw eigentijds uitzicht op de koninklijke stad waar u zich niet snel zult vervelen. Vanaf de heuvel 'Cerro del Emperador' en langs de rivier biedt dit hotel een ongeëvenaard panorama over de stad met uitzicht op de kathedraal, de Alcázar en de synagoges. Ook vanuit de meeste kamers, lounges, terrassen en zelfs vanuit het zwembad heeft u een prachtig uitzicht van de stad. In het restaurant vindt u bijzondere streekgerechten van Castilla - La Mancha, zoals gestoofde patrijs, geroosterd lam, kaastaart en ijs met marsepein.

Parador de Chinchón, Chinchón

Een voormalig Augustijner klooster met een monumentaal karakter middenin de oude stad Chinchón en vlakbij de karakteristieke Plaza Mayor (het centraleplein). Opgericht door de Lords van Chinchón in de 17e eeuw. Mooie cypresbomen, rozen en wilde ligusters in de tuin geven deze parador een bijzonder mooie uitstraling. Er zijn meerdere intieme binnenplaatsjes waar het heerlijk rustig toeven is. Het mooie zwembad maakt het plaatje helemaal af. Perfect hotel voor rustzoekers. De keuken serveert o.a. speenvarken, geroosterd lam en een speciale Madrileense stoofschotel.

Paradores Wijngaarden en Steden Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    1-apr-24 1-mei-24 5-mei-24 1-jul-24 1-aug-24 15-aug-24 18-aug-24 1-sep-24 1-okt-24 1-nov-24 5-dec-24 8-dec-24 24-dec-24 28-dec-24
    30-apr-24 4-mei-24 30-jun-24 31-jul-24 14-aug-24 17-aug-24 31-aug-24 30-sep-24 31-okt-24 4-dec-24 7-dec-24 23-dec-24 27-dec-24 31-mrt-25
Totaal per persoon 12 1219 1319 1239 1339 1399 1399 1334 1309 1194 1124 1274 1124 1274 1124

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Regio Madrid, Castilla-Léon en Castilla - la Mancha, vormen samen wat wij verstaan onder “midden Spanje”. Midden Spanje wordt gekenmerkt door prachtige landschappen en de vele historierijke steden, zoals onder andere Madrid, Segovia en Toledo. De groep van Spaanse steden, die door UNESCO erkent zijn op de Werelderfgoedlijst, is de belangrijkste groep ter wereld in eenzelfde land. Zo staat de ommuurde stad Cuenca op de lijst en het historische stadje Avíla. De Spaanse hoogvlakte oftewel de meseta is het oudste gedeelte van het hele Iberische Schiereiland en is gevormd door een hoogplateau. De meseta ligt zo ongeveer 600 meter hoog! Wat de natuur betreft is Castilië – La Mancha een van de Europese regio's met het grootste aantal natuurreservaten, natuurparken en nationale parken, zoals het park van de Tablas de Daimiel en Cabañeros. Zeker het ontdekken waard!