Spring naar hoofd-inhoud

Fly en drive Natuur & Tradities van Portugal

Maak kennis met de Natuur & Tradities van Portugal

Overnacht in de landhuizen en casas en maak kennis met de gastvrije eigenaren.

Portugal heeft diverse natuurparken, welke tijdens deze fly drive zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan 3 natuurparken en u maakt kennis met diverse karakteristieke steden van Noord-Portugal zoals o.a. Braga, Guimarães en Viana do Castelo en Porto. U geniet ongetwijfelt van  de schoonheid van de parken en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Bij aankomst in elke accommodatie wordt u verwelkomt met een huisgemaakte lekkernij.

 

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Porto - Amarante - Celorico de Basto
Dag 02Celorico de Basto
Dag 03Celorico de Basto
Dag 04Celorico de Basto - Chaves
Dag 05Chaves
Dag 06Chaves - Viana do Castelo
Dag 07Viana do Castelo
Dag 08Viana do Castelo - Porto - vertrek
of bij 10-daagse reis 
Dag 09stadsbezoek Porto
Dag 10Porto - luchthaven - vertrek

Kaart route Fly drive Natuur en Traditie

Portugal | Natuur & Tradities | Verblijf in de landhuizen en authentieke casas  | Bezoek Porto | 08 - 10 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 659,--  

Keuzemenu (kopie 1)

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST PORTO - CELORICO DE BASTO

Aankomst op de luchthaven van Porto en ophalen van de auto. De reis gaat via Amarante naar Celorico de Basto, waar u verblijft in Casa do Campo. Bij aankomst in Casa do Campo zult u uitgenodigd worden voor een likeurtje met traditionele honing zoetigheden.

DAG 02 CELORICO DE BASTO

Begint u uw dag met een heerlijk ontbijt, alvorens op weg te gaan om de omgeving te verkennen. Om rustig te beginnen, raden wij u een bezoek aan van Celorico de Basto. Hier kunt u naar het Castelo de Arnoia, Vila Boa de Quires kerk en het natuurpark van Alvão gaan. 

DAG 03 CELORICO DE BASTO

Nadat u weer genoten heeft van uw ontbijt, kunt u vandaag de steden Braga en Guimarães bezoeken.

DAG 04 CELORICO DE BASTO - CHAVES

Vandaag vertrekt u naar uw volgende onderkomen, te weten Quinta da Mata, op ca.3 km van het plaatsje Chaves in de heuvels van "Serra da Brunheira". Bij aankomst wordt u uitgenodigd om te proeven van huisgemaakte gerookte worstjes en brood. 

DAG 05 CHAVES

Na uw ontbijt kunt u de omgeving van Chaves ontdekken. Wij stellen een bezoek voor aan het park Montezinho Natural Park in de omgeving van Bragança (ten noordoosten van Chaves). De bergen Coroa en Montezinho zijn de grootste van het park. Er zijn 91 dorpen in het park, maar veel van deze dorpen zijn verlaten. De meeste jongeren zijn verhuisd naar de grotere steden. In het park zijn ook rivierstranden aanwezig. 

DAG 06 CHAVES - VIANA DO CASTELO 

Vanaf Chaves vertrekt u richting Vila Real, waar u een stop kunt maken bij het Alvão Natural Park. Na uw bezoek aan het park vervolgt u uw weg naar Viana do Castelo via Amarante, Guimarães, Braga en Ponte de Lima. Het Alvão Natural Park is gelegen tussen Vila Real en Monim de Basto. De landschappen zijn behoorlijk spectaculair; er zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en beekjes die door authentieke dorpjes stromen. U kunt o.a. typische huisjes vinden in het dorpje Arnal. Ook raden wij aan om langs de dorpjes Lamas de Olo, waar een riviertje door een groene vallei stroomt, Dornelas en Ermelo aan. Bij aankomst in uw onderkomen Casa do Ameal, wordt u uitgenodigd om de typische zoetigheid "Viana tart" te proeven met daarbij het huisgemaakte likeurtje Ginginha.

DAG 07 VIANA DO CASTELO

Geniet u weer van een heerlijk ontbijt in Casa do Ameal en gaat u dan op pad om de omgeving te verkennen. Wij stellen een bezoek voor aan Ponte de Lima, gelegen in het midden van de Ribeira do Lima vallei, op zo'n 23 km afstand van Viana do Castelo. 

DAG 08 VIANA DO CASTELO - PORTO - VERTREK

Einde van de rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

De overnachtingen tijdens uw fly en drive
De landhuizen /Solares
Prijzen Fly drive Natuur en Tradities van Portugal
Inclusief /Exclusief bij uw fly drive Natuur en Tradities van Portugal
Toeristische informatie Natuur en Tradities van Portugal

3 nachtenCasa do CampoCelorico de Basto
2 nachtenQuinta da MataChaves
2 nachtenCasa do AmealViana do Castelo
bij 10-daagse reis  
2 nachtenHotel PortoPorto

Casa do Campo | Celorico de Basto

Om deze adelijke 17e eeuwse casa te bereiken gaat u door de prachtige toegangspoort. Voor u staat een beroemd huis, al eeuwen in het bezit van de famílie Meireles Pereira Leite Teixeira Coelho. De vrouw des huizes zal u zeker welkom heten en misschien ook rondleiden door de beroemde, en met prijzen onderscheiden, tuinen. Specialisten menen dat de oudste (meer dan 250 jaar) Camellia van Portugal zich hier bevindt. Achter de tuinen zijn het zwembad en verschillende appartementen. Beroemd is vooral de rijk gedecoreerde kapel uit de renaissance. Nog jaarlijks worden van hieruit processies gehouden. Een huis met een bijzonder historie.

Quinta da Mata | Chaves

Quinta da Mata ligt in de heuvels van “Serra da Brunheira", een bosrijke omgeving met veel waterbronnen maar op slechts 3 km. van het centrum van Chaves. Het huis zelf dateert uit de 17e eeuw. In het restaurant wordt uw ontbijt geserveerd terwijl u geniet van het uitzicht over de vallei. 's Avonds kunt genieten van de diverse huisgemaakte gerechten en lokale wijnen. Uiteraard is er ook een zwembad. Wilt heerlijk ontspannen? Boek dan een volledige massage of maak gebruik van de sauna van het Quinta da Mata.

Casa do Ameal | Viana do Castelo

De Faria Araújo familie (die nog steeds het huis bewonen) heeft Casa do Ameal in 1669 voor 3500 shilling gekocht. Men denkt dat het huis in de 16e eeuw is gebouwd, maar een exacte datum is niet bekend. Zoals het de Minho traditie betaamt is de binnenplaats bij de ingang opgesierd met een stenen fontein en vijver. Quinta do Ameal is omgeven door weelderige tuinen met tussen het groen een een mooie vijver en een zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen in één van de ligstoelen. De eigenaren van Casa do Ameal hebben het huis voorzien van authentieke handwerken en folklore, zo worden de antieke kostuums van hun voorouders tentoongesteld.  

FD Natuur & Tradities Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 01-07-24 12-07-24 01-08-24 01-09-24 15-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 30-06-24 11-07-24 31-07-24 31-08-24 14-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 8 op aanvraag 689 654 654 774 784 819 819 724 674 609 609 739
Totaal per persoon 10 op aanvraag 819 784 784 904 914 949 949 854 799 719 719 849

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Noord-Portugal

Noord-Portugal, de regio waar het land Portugal is gesticht. Waarschijnlijk wel de bekendste stad uit dit noordelijke gebied is Porto. De stad die erkent is als Werelderfgoed, met een schitterend historisch centrum en waar al eeuwen lang de Portwijn wordt vervoerd naar alle hoeken van de wereld. De regio wordt doorkruist door de Douro rivier, omringt door een prachtig landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het Douro gebied is een van de drie wijngebieden in het noorden, samen met de trás-os-Montes en de Vinho Verde. Verder wordt Noord-Portugal gekenmerkt door verschillende natuurparken en historische steden. Steden als Guimarães, Viana do Castelo, Vila Real en Braga herbergen allerlei soorten erfgoed zoals eeuwenoude kastelen, kerken of kloosters. Nog tamelijk onbekende gedeeltes zijn de stranden nabij Porto. Met name het plaatsje Espinho is een uitstekende locatie voor een strandvakantie. Portugal staat mede bekend om zijn landhuizen; de Quinta's & Casas. Veel van deze typerende Portugese huizen zijn te vinden in Noord-Portugal waarvan een groot gedeelte zich bevindt in of rondom het plaatsje Ponte de Lima. Noord-Portugal is ideaal voor wandelvakanties en het gebied behoort ook tot een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Een aanrader is Nationaal Park da Peneda-Gerês. Gelegen in het uiterst noorden van Portugal tegen de Spaanse grens aan, is dit het oudste natuurpark van Portugal. De Montesinho, do Alvão en do Douro Internacional zijn de andere natuurparken in het noorden en zijn ook stuk voor stuk een bezoek waard. 

De oudste natie van Europa

Portugal is de oudste natie van Europa. In vroegere tijden werd het land bevolkt door Arabieren en Romeinen. Door z'n ligging lag het voor de hand dat het, net als Nederland, een zeevarende natie werd. Invloeden uit Afrika, Amerika en Azië vindt u terug in het culurele erfgoed. Het Noorden is van oorsprong de rijkste regio. Wijnbouw (door de Romeinen geintroduceerd) was lang een belangrijke inkomstenbron.