Spring naar hoofd-inhoud

Fly en drive de kastelen van Portugal in historische dorpen en steden

Fly en drive de kastelen van Portugal in historische dorpen en steden

Met deze fly drive maakt u kennis met het roemruchte verleden van Portugal; met zeevaarders en koningen. Portugal heeft een onvoorstelbaar aantal paleizen, kastelen en historische dorpen. Deze fly drive brengt u langs diverse paleizen en kastelen. Sommigen door de UNESCO zelfs tot cultureel erfgoed verklaard. Uw reis voert langs de belangrijkste plaatsen en u overnacht, geheel in stijl, in prachtige oude landhuizen (quintas). De reis eindigt in een echt paleisje; het Palácio de Rio Frio ten zuiden van Lissabon.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon - Sintra
Dag 02Sintra
Dag 03Sintra - Mafra - Torres Vedras - Óbidos
Dag 04Óbidos - Alcobaça - Batalha - Luso
Dag 05Luso - Curia - Burçaco - Luso
Dag 06Luso - Coimbra - Tomar
Dag 07Tomar - Fatima - Torres Novas - Santarém - Alochete
Dag 08Alochete - Lissabon - vertrek
 of bij 10-daagse reis
Dag 09Lissabon
Dag 10Lissabon vertre

Kaart Fly en drive de kastelen van Portugal

Portugal | Kastelenroute  | Verblijf in de landhuizen en authentieke hotelletjes | Bezoek Lissabon | 08 - 10 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 709,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST LISSABON - SINTRA
Aankomst te Lissabon en overhandiging van de autosleutels. Startpunt van de rondreis is Sintra, het immer groene burcht- en paleizenstadje op ca. 30 km ten noordwesten van Lissabon. 

DAG 02 SINTRA
Hele dag voor een bezoek aan Sintra met haar talrijke paleizen en schitterende parken. Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van gelijknamige gebergte. De unieke kenmerken in Sintra zorgden ervoor dat het door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. Deze plaats is sinds een ver verleden door verschillende volkeren bewoond. Overblijfselen hiervan zijn vooral te zien in het archeologische museum. Voornaamste bezienswaardigheden: Palacio da Vila, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros, Seteais, Monserrate. 

DAG 03 SINTRA - LOURINHÃ
U rijdt eerst naar Mafra. De plaats Mafra ligt in de zogeheten “saloia/streek”. De stad voorzag Lissabon van groenten en is tegenwoordig bekend vanwege het paleisklooster. Dat overigens het grootste gebouw is van Portugal. Ook Lourinhã is een eeuwenoud stadje. In de regio Lourinhã zijn de belangrijkste overblijfselen in Portugal gevonden, die getuigen van de aanwezigheid van dinosauriërs. Onder andere: gefofaciliteiten eieren met respectievelijke embryo's. Deze zijn tentoongesteld in het Gemeentelijk museum.  Deze plaats is één van de beste locaties om de diversiteit van de regio te bekijken.

DAG 04 LOURINHÃ - MEALHADA
Een bezoekje aan het idyllische middeleeuwse stadje Óbidos is een absolute must. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. De Pousada van Óbidos, dat is een oud kasteel gehuisvest is, is momenteel één van de zeven wonderen van Portugal. Dit zeer pittoreske dorpje bestaat uit smalle steile straatjes, ramen en nissen in Manuelijnse stijl en veel kleurrijke bloemen.

DAG 05 MEALHADA - MEALHADA
Het elegante thermale oord Curia en het 'toverwoud' met het neo-Manuelaanse jachtpaleis van Burçaco mag u onderweg niet te missen. Het park met 700 verschillende boomsoorten werd door monniken aangelegd en nodigt uit tot prachtige een wandeling. Zeker het proeven waard is de plaatselijke specialiteit speenvarken met bairrada-wijn.

DAG 06 MEALHADA - TOMAR
In de voormiddag bezoek aan Coimbra, de oude en eerbiedwaardige universiteitsstad en in de namiddag verder naar Tomar (83 km). Tomar staat bekend als de Stad van de Tempeliers. De Orde van de Tempeliers werd in Frankrijk aan het begin van de 14e eeuw verboden, maar in Portugal werd deze voortgezet op verzoek van koning D. Dinis, en later goed gekeurd door de paus. De Orde ging verder onder de naam Christusorde (Ordem de Cristo) en alle goederen en bezittingen van de Tempeliers gingen over op de nieuwe orde, die een belangrijke rol zou spelen tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. 

DAG 07 TOMAR  - ALOCHETE
Fatima, het wereldbekende bedevaartsoord, ligt vlakbij (23 km). Via Torres Novas bereikt u Santarém (60 km), het centrum van de gevechtsstieren- en de paardenfok. Na Santarém steekt u de rivier de Taag over en rijdt u door naar Alochete ten zuiden van Lissabon. 

DAG 08 ALOCHETE -  LISSABON VERTREK
Einde van uw rondreis; Met de auto de Vasco da Gamabrug over en naar het vliegveld voor de terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachtenVila das RosasSintra
1 nacht(en)Casa de ObidosObidos
2 nacht(en)Vila DuparchyLuso
1 nacht(en)Quinta da Anunciada VelhaTomar
1 nacht(en)Quinta da Praia das FontesAlochete
of bij 10-daagse reis  
2 nacht(en)Hotel in LisboaLissabon

Villa das Rosas | Sintra

In vorige eeuwen kozen de Portugese koningen al voor Sintra vanwege het aangename klimaat. Tussen de paleizen verrezen ook villa's met prachtige landschapstuinen. Eén daarvan is Vila das Rosas dat geheel gerenoveerd werd. Het is kleinschalig en gezellig met 7 mooi gedecoreerde kamers en een prima ontbijt dat ook nog eens stijlvol geserveerd wordt op tafels met witte lakens en prachtig servies. 's Avonds kunt u ontspannen in de lounge en als het wat frisser is bij de open haard. Wijntje erbij?

Casa de Óbidos | Óbidos

Casa de Óbidos is een manor huis gedateerd uit de 19e eeuw, het huis was vroeger een boerderij. Het werd gebouwd door Mr. Garrelon, één van de ingenieurs uit het Eiffel team (verantwoordelijk voor de Eiffeltoren), welke daar was neergestreken om de bouw van de spoorwegen te leiden. Het huis ligt in een beschermd gebied en vanaf het huis heeft u prachtige uitzichten over het kasteel en de tuinen van Obidos. Door de gezellige inrichting zult u zich snel thuis voelen in dit Portugese huis. 

Vila Duparchy, Luso

Als je door de oude poort gaat en de lange kronkelende met bomen omzoomde oprit opgaat kom je bij een bijzonder huis: Vila Duparchy. De familie Duarte Figueiredo zal u hartelijk welkom heten en u zeker rondleiden  Gastvrijheid is een vanzelfsprekendheid. Ze zijn terecht trots op hun excusive onderkomen en hun prachtige verzameling antiek meubilair, U verblijft in één van de 6 ruime kamers en u kunt heerlijk ontspannen in de prachtige tuinen van het landgoed of bij het privézwembad van het huis. Het vlakbij gelegen en verbazingwekkende bos van Buçaco bieden een aantrekkelijke omgeving voor wandelliefhebbers. Ook de historische stad Coimbra is niet ver weg. Dit bijzondere huis is een plek een plek om van te dromen.

Quinta da Anunciada Velha | Tomar

Mooi landelijk gelegen quinta uit de 12e eeuw en al vele generaties van dezelfde familie. De eigenaresse zal u hartelijk ontvangen en rondleiden. Bijzonder is de bibliotheek met meer dan 10000 boeken. Vaak zult u de heer des huizes daar tegenkomen. Op het landgoed staan vele kurkeiken en olijfbomen maar er is ook nog grote wijngaard. Liefhebbers kunnen er paardrijden. Vergeet ook niet even naar de kleine kapel te gaan die achter op het landgoed staat. Vanuit het huis heeft u uitzicht op klooster 'Convento de Cristo' in Tomar. Een beroemd klooster dat vele bezoekers trekt.

Quinta da Praia das Fontes, Alochete

Quinta Da Praia Das Fontes ligt in het leuke stadje Alcochete,  niet ver van de luchthaven en het centrum van Lissabon.
De traditionele herenboerderij gevestigd in een landhuis uit de 16e eeuw en ligt aan de rivier Taag met uitzicht op Lissabon. Ideal uitgangspunt als u de stad Lissabon wilt bezoeken. Net ver is een veerpont die u razendsnel naar hartje centrum brengt.
De accommodatie beschikt over een ruime tuin met manege, een zwembad en een tennisbaan.  Er is tevens een recreatieruimte met biljard, tafeltennis etc. Aan voorkant en de binnenplaats liggen de meeste kamers en appartementen. De kamers zijn ruim een goed ingericht. Vanwege het oude gebouw zijn er onderling verschillen. Behalve gewone kamers zijn er ook  superiors, suites en appartementen. Het ontbijt wordt geserveerd in de prachtige oude gewelfde ruimte aan de voorkant van het huis.
In Alcochete vindt u verschillende restaurantjes waar u, tussen de lokale bevolking, heerlijk (vis) kunt eten. Prettig plaatje zonder de hectiek van de grote stad. 

FD Kasteelroute Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 01-07-24 12-07-24 01-08-24 01-09-24 15-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 30-06-24 11-07-24 31-07-24 31-08-24 14-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 9 Op aanvraag 684 664 749 789 789 824 774 764 764 654 619 764
Totaal per persoon 11 Op aanvraag 894 874 959 999 999 1034 984 969 919 814 779 974

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Een perfecte kennismaking met Portugal.

Met deze fly drive kunt u kennis maken met het bijzondere verleden van Portugal. De staat Portugal die al begon in de Romeinse tijd en waar u nog veel van terug kunt zien in steden, bruggen en het landschap. Met de Romeinen kwam ook de wijnbouw. In latere jaren werd Guimarães de eerste hoofdstad. Op uw reis door het land en de tijd komt u ook in Middeleeuwse stadjes als Óbidos en Mafra, de oude universiteitsstad Coimbra, maar ook het burcht- en paleizenstadje Sintra, waar vroegere vorsten verbleven. Wie dat wil kan aan het begin en eind ook nog verlengen in Porto en Lissabon.