Spring naar hoofd-inhoud

Culinair Avontuur Noord-Spanje | Baskenland, La Rioja en Cantabrië.

Het vriendelijke groene noorden van het Iberisch Schiereiland wordt door velen gezien als één van de meest verrassende streken van Spanje. De diepblauwe Atlantische Oceaan met de grillige kust en baaitjes afgetekend tegen de ruige besneeuwde bergtoppen van de Picos de Europa vormen een lust voor het oog. Hier laat de natuur zich van haar extreemste kanten zien. Cultuur liefhebbers komen ook volop aan hun trekken op deze bijzondere reis en kunnen onder meer hun hart ophalen in het Guggenheim museum.

De keuken van Spanje

Dit gebied wordt ook wel de “keuken” van Spanje genoemd want nergens kunt u zo lekker eten als hier waar meer 1- of meer Michelin sterren restaurants liggen dan in de rest van het land!

Bruisend San Sabastian

San Sebastian is zonder twijfel een van de leukste steden van Spanje. San Sebastian is een bruisende stad waar je kunt genieten van het typische Spaanse leven, prachtige cultuur en een geweldige natuur met de bergen en stranden op loopafstand. In San Sebastian eten de locals de hele dag.  Ze gaan vaak niet voor een uitgebreid menu, maar ze eten snel een paar pintxos.  Ze gaan daar niet voor zitten, maar hangen aan één van de vele tafeltjes die voor de deur van de pintxos barren staan

De wijnen van La Rioja

Ook nemen we u mee naar het eeuwenoude en bekendste wijngebied van Spanje, La Rioja. U bezoekt de wijnstad Haro, toonaangevende bodega's, gastronomische restaurants, en rustige dorpen, waaronder Laguardia dat op de lijst van mooiste dorpjes van Spanje staat! Het is altijd een feestje om in La Ríoja te zijn, maar het wijngebied is in oktober met zijn rood, gele kleuren op zijn mooist! 

De schilderachtige kustplaatsen van Cantabrië

Geniet tijdens de tocht door Cantabrië ook van de overweldigende natuur! Aan de kust vind je witte zandstranden plus grillige kliffen. Santander ligt in een uitzonderlijk mooi gebied, met vooral indrukwekkende kustlandschappen: de stad vormt een schiereiland, ligt aan een grote baai en kijkt uit op de open zee. De kust bestaat voor het overgrote deel uit steile kliffen. Een wandeling langs de kustpromenade La Concha mag niet ontbreken.

Een Cantabrië route voert naar talrijke schilderachtige kustplaatsen in Noord Spanje. Wat zeg je bijvoorbeeld van de plaatsen Santillana del Mar, Comillas, Castro Urdiales en San Vicente de la Barquera?

 

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Bilbao - San Sebastian
Dag 02San Sebastian
Dag 03San Sebastian - Laguardia
Dag 04Laguardia (dagtocht door de Rioja)
Dag 05Laguardia - Oña - Santillana del Mar
Dag 06Santillana del Mar (dagtocht )
Dag 07Santillana del Mar - Satander - Casto Uridales
Dag 08Casto Uridales - Bilbao

Kaart route ,,,,,,,,,,,,,,

Samenvatting fly drive Proef de smaak van Noord-Spanje

Culinair genieten en overweldigende natuur | Baskenland, Asturie (Noord-Spanje) | Bilbao, San Sebastian, Picos de Europe | Verblijf in authentieke hoteletjes |  8- daagse reis (verlenging altijd mogelijk).  Reissom excl. vlucht: v.a. €. 900,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST BILBAO - BILBAO - SAN SEBASTIAN 102 km

Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar het centrum van Bilbao. Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum, dat als een magneet wereldwijd bezoekers aantrekt. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is op zich al een bijzonderheid. In de gezelligetaveernes van het historisch hart van de stad maakt u kennis met de culinaire heerlijkheden waar het noorden van Spanje zo beroemd om is. Alleen al de aanblik van de mooi opgemaakte pintxos, Baskisch voor tapas, doen een ieder het water in de mond lopen. In de namiddag rijdt u
langs de kust naar de mooie badplaats San Sebastian

DAG 02 SAN SEBASTIAN

San Sebastian staat bekend om haar culinaire hoogstandjes! In de morgen kunt u een bezoekje brengen aan de nabijgelegen markt om vooral de prachtige uitstalling van vis en schaaldieren te zien. Voor de beleving van een exclusief culinair festijn in een top klasse restaurant met 3 Michelin sterren, kunnen wij een tafeltje voor u reserveren bij restaurant Arzak . Jean Mari Arzak ontketende eind jaren 80 in Spanje een ware revolutie op gebied de moderne culinaire keuken en zwaait samen met zijn dochter Elena de scepter in de keuken. Elena werd in 2012 uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef ter wereld! * wij kunnen een reservering voor u maken in het Arzak restaurant (3-sterren Michelin restaurant Degustación) in San Sebastian. En dit zónder extra kosten! Graag aangeven in de reservering als u geïnteresseerd bent.

DAG 3 SAN SEBASTIAN – LAGUARDIA 148 km

Door een glooiend heuvellandschap van Baskenland komen we in een gebied met uitgestrekte wijngaarden voert de reis naar het middeleeuwse ommuurde plaatsje Laguardia. Wij hebben een mooie route voor u uitgezet langs de mooiste dorpjes van de Rioja met wijngaarden en bodega’s. Enkele geven ook rondleidingen en hebben een eigen restaurant waar de regionale dis wordt geserveerd, uiteraard vergezeld van de heerlijke Rioja wijnen. U komt in de namiddag aan in uw hotel in Laguardia.

DAG 4 LAGUARDIA- HARO - LOGROÑO - LAGUARDIA

Rondom wijnhoofdstad Haro vind je een interessant wijnmuseum en de wijngaarden van Rioja Alta met bekende namen als Cvne en Marqués de Cacerés. Rondom het treinstation van Haro zijn zeven wijnhuizen , de 'train wineries' . Ten zuidoosten van de Rioja-hoofdstad Logroño ligt Rioja Baja of Oriental. Hier is de invloed
van de Middellandse Zee het sterkst met droge en warme zomers dat de Rioja wijnen hun speciale smaak geeft.

DAG 5 LA GUARDIA – OÑA - SANTILLANA DEL MAR 204 km

Met een rit over slingerende pittoreske wegen via het groene natuurpark  ́Ojo Guareña ́ arriveert u in de middag in het middeleeuws stadje Santillana del Mar. Met schitterende gebouwen die karakteristiek zijn gedecoreerd met oude familiewapens en smalle straatjes, is het plaatsje vrijwel geheel in tact gebleven en door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Even verder ligt het museum van de grotten van Altamira met prehistorische schilderingen. Als culinaire afsluiting van deze mooie dag kunt u heerlijk dineren met een menú degustación in het beste restaurant van Santillana, het legendarische El Gran Duque. Wilt u dat wij voor u reserveren, dan kunt u dat aangeven. Wij reserveren voor u zonder extra kosten!

DAG 6 SANTILLANA DEL MAR – SAN VICENTE – COMILLAS _ SANTILLANA DEL MAR

Vandaag rijden we door de groene omgeving naar het knusse bergdorpje Cabezon de la Sal en via een prachtige bergroute naar het typische Cantabrische havenplaatsje San Vicente de Barquera. Het is opvallend hoe groen de omgeving helemaal tot aan de kust is. Op de terugweg naar Santillana passeert u het leuke plaatsje Comillas met Gaudi’s “Capricho”, een bijzonder kunstig bouwwerk.

DAG 7 SANTILLANA DEL MAR - SANTANDER – CASTRO URDIALES 100 km

Santander valt te verdelen in het zuidelijk en noordelijke deel. Het zuidelijkste deel is het oude stadscentrum, welke een aantal historische gebouwen bevat, Hier treft u de grote winkelstraten of het gezellige plein Plaza Porticada. Op het schiereiland  ́La Magdalena ́ ligt de voormalige zomerresidentie (1919) van koning Alfonso XVIII. Een wandeling langs de strandpromenade  ́El Sardinero ́ is iets wat u niet over kan slaan.
Castro Urdiales is een bijzondere plaats, met prachtige stranden en interessante gebieden. De Santa Maria de Asuncion kerk van is een van de gebouwen die u gezien moet hebben, gezien het een van de eerste gotische constructies in het noorden van Spanje was. Het paleis of kasteel van Ocharan is een andere must-see, die een mix van stijlen biedt van neogotisch tot neo-mudejar. Uw laatste nacht logeert u in dit knusse plaatsje.

DAG 8 CASTRO URDIALES - BILBAO

U reist langs de mooie en grillige kustlijn weer terug naar Bilbao. Hier levert u de huurauto weer in waarna u terugreist naar Nederland

2 nacht(en)Hotel La Galeria **San Sebastian
2 nacht(en)Villa Laguardia ****Laguardia
2 nacht(en)La Casa del Organista ***Santillana del Mar
1 nachte(en)Hotel UrdialesCastro Urdiales

La Casa del Organista | Santillana del Mar

Santillana del Mar aan de westkust van Cantabrië is één van die plaatsen met huizen uit de 14 tot de 18 eeuw. Als 's avonds laat de huizen verlicht zijn ervaart u een bijna  magische sfeer. Eén van de huizen, La Casa del Organista, was 60 jaar lang het huis van de organist van de Colegiata Santillan. Nu is dit achtiende eeuwse huis na een zorgvuldige restauratie getransformeerd tot een bijzonder hotel. In La Casa del Organista zult u de sfeer en de gezelligheid van een echte herberg ervaren.

Hotel La Galeria | San Sebastian

Dit voormalig stadspaleisje in Franse stijl uit het einde van de 19e eeuw, is perfect gelegen aan het Ondaretta strand en biedt schitterend uitzicht over de baai van La Concha. Alle 23 moderne kamers van Hotel La Galeria hebben een klassieke touch met antiek meubilair en kunstwerken, geheel in stijl van het monumentale pand. Langs de boulevard of over het strand wandel je zo naar het oude centrum van San Sebastian.

Op aanvraag

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.