Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive vakantie West - Kreta - Griekenland

Vind volledige rust in Axos, idyllisch gelegen bij een kloof aan de voet van het Psiloritis gebergte. Zoek de  verborgen steegjes in de oude binnenstad van Chania en bewonder de prachtige Venetiaanse vuurtoren. Geniet van de weidse natuur vanuit een heerlijk zwembad op de hoogvlakte Askifou met de toppen van de Witte Bergen (Lefka Ori) rondom. Maak een boottochtje vanuit Chora Sfakion naar het unieke Loutro, waar de tijd heeft stilgestaan en je niet met de auto kunt komen, en lunch in een taverne in deze gezellige baai met kristalhelder water. Bergen, zee, bijzondere steden en mensen maken deze reis tot een alle zintuigen prikkelende ervaring. U kunt deze reis boeken als vervolg op de Oost-Kreta reis. U maakt dan een 15-daagse rondreis.De reis begint in een zeer bijzondere accommodatie: het landgoed Enagron. Het ligt idyllisch bij de uitgang van de Mylopotamos kloof waar vele roofvogels nestelen. Ga mee met een botanische wandeltocht, help met de bereiding van lokale gerechten en produkten of relax bij het heerlijke zwembad. Bewonder het romantische Rethymnon met het 16e-eeuwse Venetiaanse fort en de schilderachtige kleine steegjes. Chania stad biedt vele musea, zoals het interessante archeologische museum dat gehuisvest is in een kerk. Het is heerlijk om door de oude binnenstad te dwalen en langs de Venetiaanse haven te slenteren. Bovendien is het verblijf in Hotel Doma, te Chania een belevenis op zich; een neoklassiek gebouw met de pure sfeer van het Kreta van weleer. In het Lefka Ori-gebergte, met sneeuw op de toppen tot ver in het voorjaar, verblijft u in een prachtig, rustig gelegen ranch. U wandelt door één van de beroemde kloven aan de zuidkust, of kiest voor paardrijden op de hoogvlakte Askifou of een relaxte boottocht langs de zuidkust. Het bruisende Heraklion met zijn vele interessante musea en imposante kerken tot slot zal u zeker verrassen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst Heraklion - Axos
Dag 02Axos
Dag 03Axos - Chania
Dag 04Chania
Dag 05Chania - Askifou
Dag 06Askifou
Dag 07Askifou - Heraklion
Dag 08Heraklion - vertrek

Kaart route Fly drive vakantie West-Kreta

Samenvatting van de Fly drive vakantie West-Kreta

Griekenland | fly drive West-Kreta | Verblijf in de authentieke hotelletjes | Griekse oudheid, Natuur & Cultuur | Heraklion | 8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk en te combineren met Oost-Kreta | Reissom excl. vlucht: v.a. €. 584,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST - HERAKLION - AXOS (44 km)

U rijdt in een uurtje van het vliegveld naar de eerste accommodatie Enagron waar u na aankomst dit uitgebreide complex kunt verkennen. Bekijk de boerderij met kippen, paarden en ezels, de landerijen met druivenaanplant en de moestuinen. Bezoek de nabijgelegen grotten in de Milopotamos vallei of schuif gelijk aan in het dorpskafeneion voor een koffie of raki. Het zwembad in deze paradijselijke omgeving nodigt uit voor een verfrissende duik.

DAG 02 AXOS

Beleef een heerlijke dag in de omgeving van Axos waar vele activiteiten mogelijk zijn. De accommodatie zelf organiseert 5 dagen per week een activiteit. Dit omvat een botanische kruiden wandeltocht, een ezeltrektocht met picknick of een zwaardere bergwandeltocht. Ook worden er kooklessen gegeven. U kunt er ook met de auto een dag op uit trekken en naar de Nida hoogvlakte rijden, gelegen aan de voet van de hoogste top van Kreta, de 2.456 meter hoge Psiloritis. Van hieruit kunt u de grot Ideon Andron bezoeken, waarvan in legendes wordt gezegd dat Zeus hier is grootgebracht. Een prachtige tocht en unieke ervaring!

DAG 03 AXOS - CHANIA (110KM)

Westwaards passeert u vele pittoreske bergdorpjes, leuk voor een koffiestop. Voordat u Rethymnon aandoet, moet u beslist de interessante opgraving van Eleftherna bezoeken waar in 2009 nog graven met grafgiften van onschatbare waarde zijn gevonden. Even verderop is het 16e eeuwse Byzantijnse klooster Arkadiou uw bezoek zeker waard. In Rethymnon kunt u dwalen door de nauwe steegjes van het oude stadscentrum dat vrijwel geheel dateert uit de 16e eeuw. De Venetiaanse invloed is duidelijk zichtbaar aan de stenen trappetjes en boogbruggen. Het Fortezza  is één van de best bewaarde burchten van Kreta. U kunt gaan zwemmen bij één van de lange zandstranden tussen Rethymnon en Georgioupoli. Na Georgioupolis komt u de streek de Apokoronas binnen, een uiterst groen gebied met vele olijfbomen en cypressen. Het decor wordt steeds gevormd door de tot laat in het voorjaar met sneeuw bedekte toppen van de Lefka Ori. Bezoek hier het dorp Vamos met het gerenoveerde centrum met keistenen straatjes en/of maak een ontspannen wandeling door het omringende landschap. Aan het eind van de dag komt u in het historische Chania.

DAG 04 CHANIA

Deze dag kunt u op diverse manieren invullen. U kunt Chania bezoeken met de prachtige oude binnenstad en haven. Het archeologische museum is gehuisvest in een voormalig klooster en een bezoek waard. Terrasjes aan de haven, heerlijk eten in een locale taverne en een duik nemen in zee dichtbij Chania of vanaf het schiereiland Akrotiri.Vanuit Chania worden er dagtoers georganiseerd naar de bekende Samaria kloof, een pittige dagwandeling van 6 tot 7 uur! U loopt dan de hele kloof van begin tot eind. Op dag 7 is er een mogelijkheid om alleen het onderste gedeelte van de kloof op en neer te lopen. Tot slot kunt u met de auto het westen van Kreta verder verkennen. Nabij Chania zijn er vele resorts, maar bij Kolymbari en Kissamos vindt u hele rustige strandjes. U kunt het schiereiland Rodopos verkennen of met een dagexcursiebootje vanuit Kissamos naar het feërieke strand van Ballos gaan. Zowel voor Samaria als Ballos is het vroeg opstaan, maar de unieke ervaringen zullen dit zeker compenseren!

DAG 05 CHANIA - ASKIFOU (58,4KM)

De reistijd naar uw volgende accommodatie op de hoogvlakte Askifou is ongeveer 1 uur, zodat u ook vandaag ruim de tijd heeft voor aktiviteiten. U laat Chania achter u en rijdt het dunbevolkte gebied Sfakia binnen, waar de trotse Sfakioten leven. Gastvrij, maar gereserveerd. Vanuit de accommodatie op de hoogvlakte Askifou kunt u diverse activiteiten ondernemen. Bij het hotel is een grote manege waar u kunt paardrijden. Een dagtoer te paard met een begeleider is mogelijk. U gaat dan de Lefka Ori in en picknickt onderweg. De Grieks-Amerikaanse eigenaar Nikos heeft eveneens mountainbikes die u een dagje kunt huren. De wandelaars kunnen vanuit het nabijgelegen dorpje Imbros door de Imbros kloof naar Chora Sfakion lopen en per taxi of met de lijnbus weer terugreizen. Deze kloof is minder bekend dan de Samaria kloof, maar ook zeer indrukwekkend!

DAG 06 ASKIFOU

Naast de bij dag 5 genoemde mogelijkheden, is het mogelijk om vandaag vanaf Chora Sfakion het bootje te nemen naar Loutro en eventueel door te gaan naar Agia Roumeli dat aan de uitgang van de Samaria kloof ligt. Vanaf hier kunt u een stuk de kloof inlopen, bijvoorbeeld tot aan de bekende ‘Porta’: het nauwste gedeelte van de kloof. Het idyllische plaatsje Loutro is alleen per boot of te voet bereikbaar. Het is een prachtig rond baaitje met gezellige taverne’s en een kiezelstrandje. Heerlijk om hier even tot rust te komen. U zou zelfs vanaf hier terug kunnen lopen over het kustpad naar Chora Sfakion alvorens weer met de auto omhoog te rijden naar uw accommodatie op de naar Griekse begrippen koele hoogvlakte.

DAG 07 ASKIFOU - HERAKLION (124KM)

U rijdt via Vrysses en Rethymnon naar Heraklion waar u parkeert in de haven van de stad. Deze is gemakkelijk te vinden. Uw comfortabele stadshotel ligt op 5 minuten loopafstand van de haven. Heraklion is de hoofdstad van Kreta en zeer levendig. Hoewel de stad bekend staat om de chaotische drukte, zullen de veelzijdigheid en de bezienswaardigheden u zeker verrassen! Mondaine winkelstraten, een gezellige markt en terrassen op knusse pleintjes. Loopt u vooral ook langs de oude Venetiaanse haven, de stadswallen en de bijzondere kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos kerk. Ook het Natuurhistorisch museum en het Archeologisch Museum zijn zeker een bezoek waard!

DAG 08 HERAKLION -  VERTREK of VERLENGING

2 nachtenAgrotoeristisch EnagronAxos
2 nachtenHotel DomaChania
2 nachtenHotel PanoramaAskifou
1 nachtHotel Marin DreamHeraklion

FD West-Kreta Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 16-06-24 01-07-24 01-08-24 01-09-24 16-09-23 01-10-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 15-06-24 30-06-24 31-07-24 31-08-24 15-09-24 30-09-24 31-10-24
Totaal per persoon 8 579 634 664 704 704 804 829 774 734 614

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)