Spring naar hoofd-inhoud

Reis- & Annuleringsverzekeringen

De ASR is de specialist in (toerisme)verzekeringen.

De reisverzekeringen die de ASR (voorheen Europeesche) heeft ontwikkeld, voldoen dan ook aan de allerhoogste eisen en zijn altijd zo samen te stellen dat ze optimaal bij u en uw vakantieplannen passen.

Opgelegde inreisbeperkingen of andersoortige maatregelen om te mogen reizen beschouwen de verzekeraars voor nieuw afgesloten verzekeringen en geboekte reizen niet meer als onverwacht en onvoorzien. Hierdoor kan er geen aanspraak worden gemaakt op de dekking van de (allrisk)annuleringsverzekering wanneer een klant zijn reis hierom wil annuleren. Ook niet als deze beperkingen of maatregelen op het moment van boeken voor de specifieke reisbestemming nog niet bekend waren. Denk hierbij aan een vaccinatieverplichting om te mogen reizen, een verplichte quarantaine bij aankomst of lokale testverplichtingen.

Meer informatie

Bekijk voor alle informatie rond COVID-19 en de reis- en annuleringsverzekeringen van de ASR de Q&A.

of  via  https://www.asr.nl/verzekeringen/kortlopende-reisverzekering/ikkieszelf/coronavirus-qa-voor-de-reis-en-annuleringsverzekering

 

Wees zeker van uw vlucht. Uw geld terug bij faillissement van de luchtvaartmaatschappijDe laatste jaren komt het steeds vaker voor dat luchtvaartmaatschappijen in financiële moeilijkheden komen en in het ergste geval failliet gaan. Lees ook: EU-onderzoek faillissement airline. De Stichting Garantiefonds Reisgelden dekt  in de meeste gevallen de schade niet van de vliegtickets. Om te voorkomen dat u uw geld kwijt raakt maar ook dat uw vakantie in het water valt hebben de reisverzekeraars de Vliegticketverzekering in het leven geroepen. Tegen een premie van slechts een paar euro bent u altijd in staat om een nieuw vliegticket te kopen en zo tóch uw geplande reis te maken.

Bij het boeken van een vakantie moet vaak een deel van de reissom vooruit betaald worden. En hoe eerder u boekt, hoe groter het risico is dat uw vakantie door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan. Een goede annuleringsverzekering betaalt die kosten aan u terug en is daarom beslist geen overbodige luxe.

Wat is allemaal gedekt? De annuleringsverzekering vergoedt de kosten die na annulering verschuldigd zijn, bijvoorbeeld in geval van ziekte of overlijden. De verzekering vergoedt ook de reële financiële schade bij tussentijdse afbreking van uw reis maar ook vertrek- en aankomstvertraging.

Premie De premie van de annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de totale reissom.

Vlucht ergens anders geboekt? Ook als u niet alle onderdelen bij ons geboekt hebt (bijvoorbeeld uw vlucht direct bij de vliegtuigmaatschappij) kunt u deze toch meeverzekeren. U geeft ons het mee te verzekeren bedrag door en u betaald een toeslag van slechts 1% extra. Een prettig gevoel want de annuleringskosten van vluchten zijn vaak heel hoog.

Meeverzekeren vriend(in) of (zaak)waarnemer U kunt een (zaak)waarnemer of een ander, niet tot het reisgezelschap behorend, persoon aanvullend meeverzekeren (extra premie van 1% van de reissom). Let op: Indien de verzekerden behoren tot meer dan 4 gezinnen of het betreft meer dan 4 niet in gezinsverband levende personen, dan zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Neem in dat geval even contact op met ons op.

Uw huisdier ook meeverzekeren? De annuleringsverzekering van de Europeesche kent een unieke dekking voor uw hond, kat en/of paard. Wanneer uw hond, kat en/of paard plotseling ernstig ziek wordt of overlijdt dan zijn de kosten van het annuleren van het arrangement meeverzekerd. De toeslagpremie voor deze unieke uitbreiding bedraagt slechts 1% van de totale reissom per huisdier.

Sluit 'm tijdig. Het beste is natuurlijk om de annuleringsverzekering meteen bij de reserveringsovereenkomst in orde te laten maken. Vergeten? Dan is er nog geen nood aan de man, want u hebt tot 5 werkdagen

Welke reisverzekering u ook kiest, een reisverzekering van de Europeesche garandeert altijd een aantal voordelen:

  • lage premies; de Kortlopende Reisverzekering al voor € 1,15 per dag
  • kinderen t/m 4 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd
  • hulpverlening door de gezamelijke-alarmcentrales met steunpunten in Europese landen en een netwerk van meer dan 300 contactadressen over de hele wereld, waar men u in het Nederlands te woord staat
  • onderwatersport standaard meeverzekerd
  • langlaufen standaard meeverzekerd. Hier wordt geen extra premie voor berekend!
  • prima uitbreidingsmogelijkheden voor een reisverzekering op maat

Verzekeren per vakantie

De één kiest voor een luiervakantie aan het strand, de ander voor een sportieve vakantie in de bergen. Gelukkig biedt de ASR u de mogelijkheid uw reisverzekering zo samen te stellen, dat de dekking naadloos aansluit bij uw vakantieplannen.

U bepaalt zelf wat er verzekerd wordt

De Kortlopende Reisverzekering van de ASR biedt u een grote mate van vrijheid in het bepalen wat u wel en niet wilt verzekeren. De tabel toont de dekkingen per pakket, zodat u zelf kunt kiezen welke dekking in uw geval de meest gunstige is.De hoogte van de premie hangt samen met de dekking die wordt geboden en het eigen risico. Bovendien kunt u bij de Kortlopende Reisverzekering onderdelen uitsluiten. Natuurlijk is uitbreiding van de dekking ook mogelijk. Hieronder volgen de mogelijkheden. In het dekkings- en premie-overzicht ziet u welke consequenties dat eventueel voor de premie heeft.

Medische kosten: Niet alle ziektekostenverzekeringen dekken ook automatisch alle ziektekosten in het buitenland. Vaak mag u, mits u medische kosten heeft meeverzekerd,  ook gebruik maken van privé-klinieken. Een reisverzekering met een dekking voor medische kosten tijdens uw vakantie, is dan ook een geruststellend idee.

Ongevallen: In geval van overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval krijgt u een bedrag uitgekeerd. U ziet in het dekkingsoverzicht de maximale hoogte van dit bedrag.

Werelddekking: De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche dekt de risico's binnen Europa (inclusief Madeira Canarische Eilanden, Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee). Tegen betaling van extra premie is werelddekking mogelijk.

Wintersporten gevaarlijke sporten: Gevaarlijke sporten zoals wildwatervaren, parachutespringen, bergbeklimmen en afdalen in grotten kunt u extra meeverzekeren. Ook skiën valt hieronder Met deze verzekering bent u bijvoorbeeld gedekt tegen letsel opgelopen door het skiën, maar ook tegen eventuele schade aan uw ski- uitrusting, de huurkosten van vervangende uitrusting en het verlies van uw skipas. Langlaufen valt er niet onder. Dat zit gratis in de basisdekking!

Gelddekking: Geld valt niet onder de basisdekking. Wilt u geld en cheques toch meeverzekeren, dan kan dat tot €. 750,- per polis.

Hobby- en sportuitrusting: De ASR kent de mogelijkheid uw kostbare uitrusting zoals uw golfspullen, onderwatersportuitrusting kano's en zeilplanken tot €. 1250,- per polis aanvullend te verzekeren.

Een Kortlopende of Continu Reisverzekering?

Gaat u vaker dan één maal per jaar dan is het misschien voordeliger een doorlopende verzekering af te sluiten. Hoeft u maar eenmaal te doen om een heel jaar lang automatisch verzekerd te zijn tijdens elke vakantie. Wij maken voor u een offerte op maat voor een  doorlopende verzekering zodat u niets te veel verzekerd.