Spring naar hoofd-inhoud

Fly en drive vakantie Noord - Griekenland

De fly en drive door het noorden van Griekenland is weliswaar minder bekend dan de Peloponnesos in het zuiden, maar zeker niet minder interessant! Natuurparken, archeologische sites, Byzantijnse monumenten en pittoreske dorpjes zorgen ervoor dat een tocht per auto door dit gedeelte van Griekenland een onvergetelijke reis wordt!U vliegt op Thessaloniki en begint de reis in een klein autovrij dorpje op de flank van de magische berg Olympos waar u overnacht in het uit natuursteen opgetrokken hotel Agnanti. De tweede overnachtingsplek is aan de voet van de impossante Meteora rotsen in het schilderachtige dorpje Kastraki in Archontiko Mesohori, een oud 19e eeuws herenhuis. Vervolgens overnacht u in hotel Porfyron in Ano Pedina, één van de bijna vergeten dorpjes in het gebied Zagori. Tot slot verblijft u de laatste nacht in de bruisende stad Thessaloniki.

Accommodaties: U verblijft tijdens deze rondreis in traditionele accommodaties.
Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Thessaloniki - Paleo Panteleimonas
Dag 02Paleo Panteleimonas - Kastraki (Meteora)
Dag 03Kastraki (Meteora)
Dag 04Kastraki (Meteora) - Ano Pedina
Dag 05Ano Pedina
Dag 06Ano Pedina
Dag 07Ano Pedina - Thessaloniki
Dag 08Thessaloniki - vertrek

Fly drive vakantie Noord-Griekenland

Samenvatting van de Fly drive Noord-Griekenland

Griekenland | fly drive Noord-Griekenland | Verblijf in de authentieke hotelletjes | Griekse oudheid, Natuur & Cultuur | Noord-Griekenland en Thessaloniki | 8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk) | Reissom excl. vlucht: v.a. €. 589,--  

Keuzemenu

(Klik om te openen)

DAG 01 AANKOMST - THESSALONIKI - PALEO PANTELEIMONAS (115 KM)

Aankomst op het vliegveld van Thessaloniki. In ontvangst nemen van de huurauto en rijden naar Paleo Panteleimonas, een autovrij dorp aan de voet van de berg Olympos. Onderweg kunt u de uitgestrekte opgravingen van Dion bekijken. Dion was een belangrijk religieus centrum in het oude Macedonie. In de 4e eeuw v.Chr. bracht Alexander de Grote hier offers voordat hij ten strijde trok. In 2007 vonden archeologen onder leiding van Dimitris Pantermalis hier een levensgroot standbeeld van de godin Hera van 2.200 jaar oud. Het was door de eerste Christenen uit de tempel gehaald en gebruikt in een verdedigingsmuur als 'vulmateriaal'. Oorspronkelijk stond het naast het standbeeld van Zeus in de aan hem gewijde tempel. Zijn standbeeld werd in 2003 gevonden. In Dion zijn diverse tempels, theaters, een stadium, stadsmuren, een hotel, baden en straten blootgelegd. Opgravingen vinden nog steeds plaats.De lange zandstranden bij Panteleimonas nodigen uit tot een eerste duik in zee.

DAG 02 PALEO PANTELEIMONAS - KASTRAKI (METEORA) (140 KM)

Wilt u een wandeling maken aan de voet van de Olympos, dan rijdt u naar Prionia gelegen in de Enipeas kloof. Van hieruit kunt u via een stenig voetpad richting de toppen van de godenberg Olympos, de zetel van Zeus, lopen. Wilt u helemaal naar de top, dan wordt u aangeraden om een extra nacht te boeken in Panteleimonas.Door de Tempi vallei rijdt u vervolgens naar Meteora. De aankomst hier is magnifiek: vanuit de Thessalische vlakte doemen plotsklaps steile rotsen op.

DAG 03 KASTRAKI (METEORA)

Een dag in dit gebied geeft u de mogelijkheid om enkele van de Byzantijnse kloosters op de toppen van de rotspieken te bezoeken. In de Byzantijnse bloeitijd in de 15e eeuw waren hier wel 24 kloosters! Het mooiste is om niet per auto, maar te voet over oude paden naar boven te gaan bijvoorbeeld vanaf Kalambaka naar het wat onbekendere Agia Triada (de Heilige Drieëenheid).

DAG 04 KASTRAKI (METEORA) - ANO PEDINA (135 KM)

Via het pittoreske bergdorp Metsovo rijdt u naar Ioannina, een oude stad aan het Pamvotis meer. U kunt met een bootje naar het eilandje Nissaki in het meer om hier de interessante kloosters met nog intacte fresco's te bezoeken of u kunt in Ioannina naar de burcht gaan van Ali Pasha, heerser over het gebied Epirus in de 18e eeuw. Vervolgens rijdt u verder westwaards naar het gebied de Zagori met zijn karakteristieke natuurstenen huizen en oude boogbruggen.U overnacht in Ano Pedina, een typisch Zagori-dorp. Het is echt een plek om heerlijk tot rust te komen en te onthaasten. Door een uitzending van het programma "Herrie in het Hotel" in november 2007 heeft Herman den Blijker het hotel Porfyron en Ano Pedina definitief op de kaart gezet. De Nederlandse Rita en haar man Yannis zijn uw gastvrouw en -heer voor de komende 3 nachten.

DAG 05 & 06 ANO PEDINA

Twee dagen staan tot uw beschikking om te genieten van de overweldigende natuur, de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, de tradities en de heerlijke streekgerechten in dit afgelegen berggebied.Het hotel organiseert zelf culinaire workshops met produkten uit de natuur en uit eigen tuin. In de keuken van het hotel kunt u met Rita & Yannis koken met vruchten en paddestoelen die u bijvoorbeeld zelf heeft geplukt. En dan genieten van de met zorg bereide maaltijd aan het einde van de dag. In het dorp worden ook creatieve workshops georganiseerd zoals vilten en weven.Voor de wandelaars zijn de mogelijkheden in dit gebied grenzeloos. Een 'must' is natuurlijk de immense Vikoskloof, ook wel de Grand Canyon van Griekenland genoemd. Het is de diepste kloof van Europa. Vanuit het dorpje Monodendri kunt u naar een uitzichtspunt lopen waarvandaan u een adembenemend uitzicht heeft over deze kloof. Verder zijn de 1.100 treden van de slingerde trap van Vradeto bijzonder fraai.Vanuit Papingo, gelegen aan de voet van enorme rotspilaren, kunt u een pittige wandeling maken naar het meer van Drakolimni (drakenmeer) waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over het Aoös dal. U kunt natuurlijk ook een mooie tocht per auto maken bijvoorbeeld naar het gezellige stadje Konitsa aan de begin van de Aoös kloof of naar het antieke theater van Dodoni ten zuiden van Ioannina, het grootste in zijn soort.

DAG 07 ANO PEDINA - THESSALONIKI (299 KM)

De route gaat over het grootste gedeelte via de nieuwe snelweg Egnatia Odos. Het is zeer de moeite waard om onderweg de Macedonische koningsgraven bij Vergina te bezoeken. In 1977 ontdekte de Griekse archeoloog Andronikos een gouden kistje met de Macedonische zon erop. Van de botten die erin zaten, wordt aangenomen dat deze zijn van koning Philippos II, vader van Alexander de Grote. Het dateert uit de 4e eeuw v. Chr.In Vergina zijn de graven in situ te bezoeken en zijn de schatten tentoongesteld. Het nabijgelegen Veroia (Berea) is bekend omdat de Apostel Paulus hier heeft gepreekt. Er zijn prachtige Byzantijnse kerken uit de 14e eeuw met intacte fresco's. Uw accommodatie ligt in Thessaloniki. Wilt u de bezienswaardigheden van Thessaloniki zien, dan raden wij u aan om hier extra nachten bij te boeken.

DAG 08 THESSALONIKI - VERTREK

U rijdt met de auto naar het vliegveld van Thessaloniki en levert hier de auto weer in.

1 nachtHotel AgnantiPaleo Panteleimonas
2 nachtenHotel Archontiko MesohoriKastraki (Meteora)
3 nachtenHotel PorfyronAno Pedina
1 nachtHotel Anatolia ****Thessaloniki

FD Noord-Griekenland Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 16-06-24 01-07-24 01-08-24 01-09-24 16-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 15-06-24 30-06-24 31-07-24 31-08-24 15-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 8 594 639 634 664 699 764 814 714 714 654 619 619 619

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)