Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive Klassieke rondreis Portugal

Deze fly-drive Klasssiek Portugal is al jaren één van onze meest geboekte reis.

Fly drive met overnachtingen in de landhuizen en boutique-hotels van Portugal

Ontdek het klassieke Portugal met een fly drive van Porto naar Lissabon. U heeft voldoende tijd de belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden te bezoeken.  Maak kennis met het roemrijke verleden van dit prachtige land. Beroemde steden die al in de romeinse tijd ontstonden, middeleeuwse stadjes als Óbidos en Mafra, de oude maar steeds belangrijke universiteitsstad Coimbra  maar ook het burcht- en paleizenstadje Sintra waar vroegere vorsten verbleven. Een perfecte kennismaking met dit land en z'n vriendelijke bevolking.

 

Reisschema in het kort

11 daagse reis:
Dag 01 Aankomst in Porto verblijf Viana do Castelo
Dag 02 Viana do Castelo
Dag 03 Guimarães
Dag 04 Guimarães
Dag 05 Anadia

Dag 06 Anadia

Dag 07 Obidos

Dag 08 Obidos

Dag 09 Sintra

Dag 10 Sintra

Dag 11 Vertrek uit Lissabon of verlenging

 
Indien 13 dagen:
Dag 1 Porto of Dag 11 Lissabon
Dag 02 Porto of Dag 12 Lissabon
Indien 15 dagen:
Dag 01 Porto
Dag 02 Porto
Dag 13 Lissabon
Dag 14 Lissabon

Kaart route Fly drive Klassiek Portugal

Portugal | Klassieke rondreis van Porto naar Lissabon | Verblijf in de landhuizen en authentieke en boutique hoteletjes | 11 - 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 969,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST - VIANA DO CASTELO

Aankomst in Porto en overhandiging van de autosleutels. Binnen ongeveer 45 minuten bereikt u Viana do Castelo. De stad ligt vlakbij zee en is dus ideaal om bij warm weer even tot rust te komen. Hét centrale plein van Viana do Castelo is Praça da Rebública. Vroeger was het een marktplaats maar tegenwoordig worden hier verschillende festivals en evenementen gehouden. Het hele plein is omgeven door mooie huizen met grote ramen en balkons, verschillende bars en café's met terrassen. Vlakbij het plein staat de kathedraal, de Sé van Viana do Castelo.

DAG 02 VERBLIJF VIANA DO CASTELO EN  BEZOEK PONTE DE LIMA

Na de sight-seeing en de shopping in Viana do Castelo volgt Ponte de Lima als absolute must. Het plaatsje Ponte de Lima is vernoemd naar de Romeinse brug die over de Rio Lima rivier ligt, letterlijk vertaald: “Brug over Lima”. Een goed voorbeeld van het erfgoed van Ponte de Lima is het kasteel, Castelo do Lindoso. Het verhaal gaat dat toen koning D. Dinis tijdens zijn reis door Noord-Portugal deze plek zo “vrolijk en perfect” vond, hij het gelijk Lindoso noemde. De betekenis van Lindo is namelijk “mooi”. 

DAG 03 VIANA DO CASTELO – GUIMARÃES (64,7KM)

Langs het dozijn middeleeuwse grensvestigingen en via Caminha naar Braga, het Portugese Rome. Braga is een oude stad vol historie gelegen in het gelijknamige district. De Kathedraal van Braga, Sé de Braga, is de oudste van het land! Hier komt ook de Portugese uitdrukking “Mais Velho do que a Sé de Braga” vandaan, zo oud als de kathedraal van Braga. Dan over de Ponte da Barca en Arcos de Valdevez naar Monçao, hoog boven de Rio Minho.

Daarna rijdt u rustig door naar Guimarães, uw eerste overnachtingsplaats. Guimarães heeft een historisch verleden en dat is nog goed te zien. De stad heeft het erfgoed namelijk goed weten te bewaren. Het is daarom ook niet voor niets dat het centrum, het hart van de stad, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een genot om deze stad te bezoeken!

DAG 04 GUIMARÃES

Hele dag voor een grondig bezoek aan de "wieg van de natie": burcht, paleis van de hertogen van Bragança en het belangrijk historische centrum. Het centrum van Guimarães is nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. Het deel binnen de stadsmuren werd door Unesco erkend als werelderfgoed. U waant zich soms even in de middeleeuwen tussen de prachtige woonhuizen, zoals het Casa Mota Prego, het Palácio de Vila Flor, Palácio do Toural en zovele andere die aan Guimarães een unieke uitstraling geven. Na het bezoek aan de oude- en nieuwe stad kunt u met de kabelbaan naar Monte da Penha om te genieten van een van de mooiste uitzichten van Noord-Portugal. Hier bevindt zich het druk bezochte Santuário de Nossa Senhora da Penha.

DAG 05 GUIMARAES - ANADIA (136KM)

Na een korte halte in Porto bereikt u Anadia voor een overnachting. In Anadia vindt u vele restaurantjes waar u zeer lekker kunt dineren. Ook staat er een bijzonder museum in dit stadje, een ondergronds museum.

DAG 06 VERBLIJF ANADIA

Vanuit Andia maakt u prachtige uitstapjes en kunt u genieten van de natuur. Er zijn veel bronnen en spa's , zoals in het plaatsje Curia. Of bezoek het en het "toverwoud" van Buçaco met het beroemde Paleis en park en Penacova  Ook Coimbra is niet ver weg,

DAG 07 ANADIA  - OBIDOS (161KM)

Stop ook even in de universiteitsstad Coimbra. Als u Coimbra écht wilt ontdekken, kunt u het beste een wandeling maken door de boven- en benedenstad. U rijdt verder naar Leiria en Batalha naar Caldas da Rainha. Caldas da Rainha dankt haar naam aan de thermale bron die vroeger zeer gewaardeerd werd door een vroegere koningin. Zij kon de heilzame werking van het water bewijzen. Doordat een wond die zij al jaren had, en al jaren niet genees, heelde door het water. In die tijd werd de bron veel bezocht door bevolking die hier hoopte dat het water ook hun kwalen zou genezen. Later liet de koningin hier vlakbij een ziekenhuis bouwen.
Tot slot kunt u bij de ommuurde middeleeuwse stadje Óbidos

DAG 8 OBIDOS EN OMGEVING

Obidos is een prachtig stadje met witte huizen versierd met bougainvilles. Een ommuurde middeleeuws stadje waar diverse kerken staan en waar een web van smalle, steile straatjes met de witte huizen de bezoeker terugvoert in de tijd.

DAG 09 OBIDOS - SINTRA (95 KM)

U rijdt verder naar Mafra en vervolgens naar het burcht- en paleizenstadje Sintra.

DAG 10 SINTRA BEZOEK DE PALEIZEN

Sintra dank zijn faam aan de paleizen. Omdat Sinta in de heuvels ligt en wat koeler is dan Lissason lieten de de vroegere koningen daar hun buitenverblijven bouwen
Sinta oogt sprookjesachtig. Het hele strad staat vol met prachtige kastelen, paleizen en landhuizen. Daaromheen vind u de de mooiste tuinen en parken. Niet voor niets is Sintra uitgeroepen to UNESCO werelderfgoed.

DAG 11 SINTRA - LISSABON VERTREK (26 KM)

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

Maak uw reis door Portugal compleet met een verlenging in Porto of/en in Lissabon:

 • Kies voor de 13-daagse variant met naar keuze twee extra nachten in Porto (begin van de reis) of in Lissabon (eind van de reis)
 • Of kies voor de 15-daagse variant met twee extra nachten in Porto (begin van de reis) én in Lissabon (eind van de reis)

2 nacht(en)Casa do AmealViana do Castelo
2 nacht(en)Casa de SezimGuimarães
2 nacht(en)Casa de MogoforesMogofores - Anadia
2 nacht(en)Casa d'ObidosObidos
2 nacht(en)Aguamel Boutique HotelSintra

Verlenging

Een verlenging in Porto en/of Lissabon kan plaatsvinden in een hotel naar eigen keuze. Standaard boeken wij een goed 4* hotel in het centrum. Wij kijken op het moment van boeken wat het meest gunstige hotel is qua prijs, beschikbarheid en kwaliteit. Uiteraard alles en altijd in overleg met u.

Casa de Sezim, Guimarães

Een bijzonder huis met een 18e eeuwse façade, benoemd tot UNESCO-werelderfgoed. Het huis is ook heden ten dage nog een wijnmakereij waar een uitstekende Vinho Verde wordt geproduceerd. De wijnproductie van Casa de Sezim dateert uit tenminste 1930 en de oude gereedschappen, welke gebruikt werden bij het maken van de wijn kunnen nu nog steeds bewonderd worden. Casa de Sezim's interieur heeft een stijl van simpele elegantie met uitstekend gedecoreerde slaapkamers. In de indrukwekkende zitkamers hangen panoramische schilderijen uit het begin van de 19e eeuw, welke scènes van zowel het oude als het nieuwe Amerika laten zien. Op de veranda kijk u uit over een weelderige tuin en de wijngaarden. Wijntje dan maar?

Quinta da Boa Viagem, Viana do Castelo

De eigenaar, José, heet u meestal zelf van harte welkom. Hij is trots op z'n landhuis dat al generaties lang in de familie is. Quinta da Boa Viagem is gelegen op een helling van de berg Santa Luzia. even buiten de plaats Viana do Castelo (6 km). De naam is afkomstig van de beschermheilige van de zeevaarders (Senhora da Boa Viagem). Vanuit de quinta heeft een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan. In de tuinen staan barokke standbeelden en fonteinen. Een prachtige omgeving voor een romantische avondwandeling.

Casa de Mogofores, Mogofores

Casa de Mogofores ligt tussen  Aveiro en Coimbra. Het landgoed ligt te midden van prachtige tuinen met oude lommerrijke bomen. Het is een plek om helemaal tot rust te komen en waar u zich waarschijnlijk snel thuis zult voelen. Luxe, authenticiteit en traditie gaan hier hand in hand. Net overigens als food & wine.
Casa de Mogofores was het huis van Albano Coutinho Son, de latere gouverneur van Aveiro,  die in 1876 besloot hier naar toe te verhuizen. Zijn privé wijnkelder was een echt experimenteel centrum voor nieuwe technieken en methoden voor het maken van wijn. Ook op dit moment is Casa de Mogofores nog een belangrijke wijnproducent onder de naam Campolargo. Als u er logeert, neem dan zeker en kijkje in de wijnkelders. Wie van lekker eten houdt kan terecht in het eigen restaurant waar u traditionele gerechten kunt proeven met een speciale nadruk op wildgerechten en natuurlijk de wijn uit eigen productie!
Er is tevens een binnenzwembad met Turks bad, fitnessruimte, tafeltennis en tafelvoetbal. Lekker lezen? U bent ook van harte welkom in de bibliotheek.
Het huis ligt in een belangrijk gebied vol thermische bronnen. In de nabijheid vindt u Curia, Luso en Buçaco
 

Casa de Óbidos | Óbidos

Casa de Óbidos is een manor huis gedateerd uit de 19e eeuw, het huis was vroeger een boerderij. Het werd gebouwd door Mr. Garrelon, één van de ingenieurs uit het Eiffel team (verantwoordelijk voor de Eiffeltoren), welke daar was neergestreken om de bouw van de spoorwegen te leiden. Het huis ligt in een beschermd gebied en vanaf het huis heeft u prachtige uitzichten over het kasteel en de tuinen van Obidos. Door de gezellige inrichting zult u zich snel thuis voelen in dit Portugese huis. 

FD Klassieke rondreis Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 01-07-24 12-07-24 01-08-24 01-09-24 15-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 30-06-24 11-07-24 31-07-24 31-08-24 14-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 11 op aanvraag 949 954 989 1079 1094 1179 1179 1044 1014 884 849 1079
Totaal per persoon 13 op aanvraag 1074 1084 1119 1204 1219 1304 1304 1169 1144 989 954 1189
Totaal per persoon 15 op aanvraag 1284 1294 1329 1414 1429 1514 1514 1379 1304 1149 1114 1394

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Een perfecte kennismaking met Portugal.

Met deze fly drive kunt u kennis maken met het bijzondere verleden van Portugal. De staat Portugal die al begon in de Romeinse tijd en waar u nog veel van terug kunt zien in steden, bruggen en het landschap. Met de Romeinen kwam ook de wijnbouw. In latere jaren werd Guimarães de eerste hoofdstad. Op uw reis door het land en de tijd komt u ook in Middeleeuwse stadjes als Óbidos en Mafra, de oude universiteitsstad Coimbra, maar ook het burcht- en paleizenstadje Sintra, waar vroegere vorsten verbleven. Wie dat wil kan aan het begin en eind ook nog verlengen in Porto en Lissabon.