Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive Romantisch Andalusië

Andalusië, gelegen in zuid Spanje, is één van de meest geliefde bestemmingen om rond te reizen en de schoonheid van het gebied op eigen gelegenheid te ontdekken. Naast een azuurblauwe zee met goudgele stranden heeft Andalusië een schitterend achterland dat een schat aan historie en cultuur herbergt. Zo bezoekt u tijdens deze fly drive de monumentale steden Granada, Córdoba en Sevilla die allen deel uitmaken van het Moors Cultureel Erfgoed. U start de rondreis met verblijf in de mooie sierra La Axarqua met haar zonovergoten stranden. Vandaar voert de tocht afwisselend langs glooiende heuvels, magnifieke bergmassieven en vruchtbare rivierdalen. Temidden van dit landschappelijk decor liggen de witte dorpen met massieve burchten die zo karakteristiek zijn voor deze streek. Door het romantische karakter van de hotels is deze rondreis ook zeer geschikt als huwelijksreis door Andalusië!

Accommodaties: Voor deze reis hebben wij met zorg een aantal karakteristieke en romantische accommodaties geselecteerd. De historische gebouwen liggen in een schilderachtige omgeving. Ze zijn vakkundig gerestaureerd met behoud van stijl en karakter en omgetoverd in uiterst sfeervolle accommodaties vol luxe. De schitterende decoraties die alle gevoel voor romantiek oproepen zijn dan ook een streling voor het oog. Een aantal onderkomens hebben een tuin met openluchtzwembad en in een enkel geval een Spa. Op culinair gebied kunt u zich door de gastvrije eigenaren heerlijke laten verwennen en genieten van de lekkerste specialiteiten van de streek. Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen (bv. in Benahavis, op ca. 11 km van Marbella) of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

 08-daagse reis a
Dag 01 & 02 | Aankomst Malaga - Velez de Malaga
Dag 03 & 04 | Granada
Dag 05 & 06 | Ecija
Dag 07 & 08 | La Joya - vertrek Malaga
 10-daagse reis a
Dag 01 & 02 | Aankomst Malaga - Fuengirola
Dag 03 | La Joya
Dag 04 & 05 | Ecija
Dag 06 & 07 | Granada
Dag 08, 09 & 10 | Velez de Malaga - vertrek Malaga
 15-daagse reis a
Dag 01 & 02 | Aankomst Malaga - Velez de Malaga
Dag 03 & 04 & 05 | Granada
Dag 06 & 07 | Ecija
Dag 08 & 09 & 10 | Sanlucar de Barrameda
Dag 11 & 12 | La Joya
Dag 13 & 14 & 15 | Fuengirola - vertrek Malaga

Kaart route Fly drive Romantisch Andalusië 8-10 dagen

Kaart route Fly drive Romantisch Andalusië - 15 dagen

Samenvatting Fly drive Romantisch Andalusië

Romantisch Andalusië - Zuid-Spanje | Malaga, Granada, Córdoba, Ronda en Sevilla | Witte dorpen | karakteristieke en romantische accommodaties | Moors Cultureel Erfgoed | 8,10 of 15 dagen | Kan altijd verlengd worden | Reissom excl. vluchten v.a. €.900,--

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 & 02 AANKOMST - MALAGA - VELEZ DE MALAGA

Malaga - Velez de Malaga 60 km

Na aankomst op de luchthaven Malaga kunt u een bezoek brengen aan de stad Malaga met het interessante Picasso museum. Vervolgens rijdt u al snel de groene heuvels van La Axarquia in, de groene sierra die zich van de kust uitstrekt tot de Sierra de Almijera. Hier liggen schilderachtige dorpen als Frigiliana, Tolox en Cómpeta , een wijnstadje waar zoete Malaga-wijn wordt gemaakt.

DAG 03 & 04 GRANADA

Velez de Malaga - Granada 110 km

Via de kustweg rijdt u naar het schitterende berglandschap van de Alpujarras. De charmante witte dorpjes van Moors ontwerp liggen decoratief tegen de hoge bergtoppen. Aan de noordkant van dit gebergte ligt de Sierra Nevada. Het gebergte heeft de status van nationaal park gekregen en u kunt hier heerlijk wandelen. Cultuur kunt u opdoen in Granada met een bezoek aan het Alhambra Paleis met de magnifieke tuinen van de Generalife.

DAG 05 & 06 ECIJA

Granada - Ecija 183 km

Vandaag rijdt u een schilderachtige route door een golvend heuvelland met olijfplantages en langs eeuwenoude dorpen met Moorse forten die tegen de steile rotsen liggen. Dwars door het natuurpark Sierra Subética rijdt u vervolgens naar Córdoba. Vanaf de Puente Romano ziet u de imposante Mezquita moskee al liggen. Binnen maakt de moskee een overweldigende indruk met een woud aan pilaren. Uw onderkomen is in Ecija, een stadje beroemd om haar mudéjar mozaïeken.

DAG 07 LA JOYA (ANTEQUERA)

Ecija - Antequera 86 km

Ten zuiden van Córdoba ligt de wijnstreek van de provincie Malaga die grenst aan de olijfstreek. Zo kunt u in Baena het interessante olijfolie museum bezoeken alvorens door te reizen naar het pronkjuweel van dit gebied, het typisch Andalusische stadje Priego de Córdoba. Er staan prachtige kerken en aan het plein ligt de Fuente del Rey, een monumentale barokfontein met 139 stralen. Langs de zijarmen van de rivier Genil en het stuwmeer van Iznajar rijdt u naar Antequera, een mooi plaatsje dat dateert uit de Renaissance en Barok. Nabij ligt het natuurpark El Torcal een groot karstreliëf dat door erosie in een woud van bijzonder gevormde rotsen is omgetoverd en waar schitterende wandeltochten gemaakt kunnen worden.

DAG 08 LA JOYA (ANTEQUERA) - MALAGA - VERTREK

La Joya (Antequera) - Malaga 52 km

Door de sierra Montes de Malaga. De stad is geheel gerenoveerd en het oude centrum is nu geheel wandelgebied. Hier kunt u heerlijk winkelen of nog wat cultuur opdoen met een bezoek aan het Picasso museum. Op de luchthaven Malaga levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

DAG 01 & 02 AANKOMST - MALAGA - FUENGIROLA

Malaga - Fuengirola 25 km

Na aankomst op de luchthaven Malaga haalt u de huurauto op en rijdt u langs de kust in westelijke richting naar de badplaats Fuengirola. Behalve zon, zee en strand kunt u in de omgeving leuke plaatsjes bezoeken als Mijas en het oude centrum van Marbella. Wit gepleisterde huizen liggen tegen elkaar geplakt in de smalle straatjes en gezellige pleinen met terrasjes die uitnodigen voor een tapa met een tinto om direct helemaal in de Spaanse sfeer te komen.

DAG 03 LA JOYA (ANTEQUERA)

Benahavis - La Joya (Antequera) 98 km

Vandaag staat u  een spectaculaire rit te wachten door de nauwe kloof Desfiladero de los Gaitanes, ook wel Garganta del Chorro genaamd naar de stuwmeren van de Guadalhorce rivier.  De meren liggen in een natuurreservaat met grote gladde rotsen en pijnboombossen.  Wandelliefhebbers kunnen hier de spectaculaire tocht El Caminito del Rey lopen die u langs de steile rotswanden door de kloof voert.

Antequera, een mooi stadje dat dateert uit de Renaissance en Barok. Nabij ligt het natuurpark en wandelgebied El Torcal, een groot karst gebergte dat door erosie is uitgeslepen in heel bijzondere vormen. 

DAG 04 & 05 ECIJA

La Joya (Antequera) - Ecija 86 km

Door een landschap van olijfbomen voert de pittoreske route naar Priego de Córdoba, een lieflijk stadje met mooie barokarchitectuur. Het oude centrum met smalle straatjes stamt uit de Moorse tijd. Dwars door het natuurpark Sierra Subética rijdt u vervolgens naar Baena waar een interessant olijfolie museum staat. U logeert in Ecija, een stadje beroemd om haar vele kerktorens met mudéjar mozaïeken. Van hieruit kunt u een dagtocht maken naar Sevilla.

DAG 06 & 07 GRANADA

Ecija - Granada 183 km

Een bezoek aan Córdoba mag op deze reis niet ontbreken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de sfeervolle oude wijk La Juderia. Kleine straatjes met kleurrijke patios vol fleurige planten liggen centraal rond de Mezquita, ooit een van 's werelds grootste moskeeën. Vervolgens brengt een eeuwenoude route langs olijfplantages en dorpen met Moorse forten u naar Granada, de prachtige koningsstad met als parel op de kroon het Alhambra paleis.

DAG 08 & 09 VELEZ DE MALAGA

Granada - Velez de Malaga 110 km

Na een heerlijk ontbijt rijdt u naar het schitterende berglandschap van de Alpujarras ten zuiden van de Sierra Nevada. De charmante witte dorpjes met grappige schoorstenen liggen decoratief tegen de hoge bergtoppen. Even later rijdt u de bergen weer uit richting zee. De lange kuststrook wordt begrenst door de groene sierra La Axarquia. Hier liggen schilderachtige dorpen als Frigiliana, Tolox en Cómpeta, een wijnstadje waar zoete Malaga-wijn wordt gemaakt.

DAG 10 VELEZ DE MALAGA - MALAGA - VERTREK

Velez de Malaga - Malaga 54 km

Op weg naar de luchthaven komt u langs de stad Malaga. Recentelijk is de stad geheel gerenoveerd en het oude centrum en haven zijn nu geheel wandelgebied. Hier kunt u heerlijk winkelen of nog wat cultuur opdoen met een bezoek aan het Picasso museum.  Op de luchthaven Malaga levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

DAG 01 & 02 AANKOMST - MALAGA - VELEZ DE MALAGA

Malaga - Velez de Malaga 60 km

Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan de stad Malaga met het interessante Picasso museum. Vervolgens rijdt u al snel de groene heuvels van La Axarquia in, de groene sierra die zich van de kust uitstrekt tot de Sierra de Almijera. Hier liggen schilderachtige dorpen als Tolox en Cómpeta, een wijnstadje waar zoete Malaga-wijn wordt gemaakt.

DAG 03 & 04 & 05 GRANADA

Velez de Malaga - Granada 110 km

Via de kustweg rijdt u naar het schitterende berglandschap van de Alpujarras. De charmante witte dorpjes van Moors ontwerp liggen decoratief tegen de hoge bergtoppen. Aan de noorkant van dit gebergte ligt de Sierra Nevada. Het gebergte heeft de status van nationaal park gekregen en u kunt hier heerlijk wandelen. Cultuur kunt u opdoen in Granada met een bezoek aan het Alhambra Paleis met de magnifieke tuinen van de Generalife.

DAG 06 & 07 ECIJA

Granada - Ecija 183 km

Vandaag rijdt u een schilderachtige route door een golvend heuvelland met olijfplantages en langs eeuwenoude dorpen met Moorse forten die tegen de steile rotsen liggen. Dwars door het natuurpark Sierra Subética rijdt u vervolgens naar Córdoba. Vanaf de Puente Romano ziet u de imposante Mezquita moskee al liggen. Binnen maakt de moskee een overweldigende indruk met een woud aan pilaren. Logies is in Ecija, een stadje beroemd om haar mudéjar mozaïeken.

DAG 08 & 09 & 10 SANLUCAR DE BARRAMEDA

Ecija - Sanlucar de Barrameda 175 km

Na een heerlijk ontbijt rijdt u naar de gastvrije hoofdstad Sevilla waar de echte Andalusische sfeer heerst. De stad herbergt een schat aan indrukwekkende gebouwen zoals de kathedraal en Giralda klokkentoren, die een fraai uitzicht biedt op de Torre del Oro en het Alcazar paleis dat tegen de knusse wijk Barrio Santa Cruz ligt. In de middag reist u via Jerez de la Frontera, dé sherry stad, door naar het vissersplaatsje San Lucar de Barrameda. Het kustplaatsje ligt nabij Cadiz en grenst aan het nationaal park Doñana waar u vanaf het brede zandstrand met een bootje naartoe kunt. Van hier uit o.a. uitstapjes maken naar de surfcoast Costa de la Luz en de rots van Gibraltar.

DAG 11 & 12 LA JOYA (ANTEQUERA)

Sanlucar de Barremeda - La Joya (Antequera) 195 km

Het fascinerende achterland met schitterende natuurlandschappen geeft weer een heel ander beeld van dit gebied. Hier liggen de pueblos blancos, de wit gekalkte huisjes met knalrode dakpannen die als arendsnesten tegen de berghellingen liggen genesteld. De bekendste dorpen zijn Arcos de la Frontera en Ronda, met aan weerszijden een diep ravijn. Langs de stuwmeren van de Guadalhorce rijdt u naar Antequera, een mooi stadje dat dateert uit de Renaissance en Barok. Nabij ligt het natuurpark El Torcal een groot karstreliëf dat door erosie in een woud van naaldvormige rotsen is omgetoverd en waar schitterende wandeltochten gemaakt kunnen worden.

DAG 13 & 14 FUENGIROLA

La Joya (Antequera) - Fuengirola 98 km

Vandaag staat u  een spectaculaire rit te wachten door de nauwe kloof Desfiladero de los Gaitanes, ook wel Garganta del Chorro genaamd naar de stuwmeren van de Guadalhorce rivier.  De meren liggen in een natuurreservaat met grote gladde rotsen en pijnboombossen.  Wandelliefhebbers kunnen hier de spectaculaire tocht El Caminito del Rey lopen die u langs de steile rotswanden door de kloof voert.

Even later nadert u Marbella. Dwalend door het oude centrum met witte huisjes komt u op de Plaza de los Naranjos, het stadsplein dat omringd is door geurige sinaasappelbomen en historische gebouwen met terrasje.  Marbella biedt legio mogelijkheden voor strandvertier en ’s avonds is het een gezellige drukte in de jachthaven Puerto Banús met vele restaurants en bars.

DAG 15 FUENGIROLA - MALAGA - VERTREK

Fuengirola - Malaga 25 km

Langs de kust rijdt u weer terug naar de luchthaven van Malaga om de huurauto in te leveren en terug te keren naar huis. Met deze reis kunt u overal een extra rustdag bijboeken of uw verblijf met één of meer dagen verlengen.

Overnachtingen

 8-daagse reis 10-daagse reis 15-daagse reis  
1 nachtCortijo Bravo2 nachtenLas Islas, La Joya2 nachtenCortijo BravoVelez de Malaga 
2 nachtenPalacio de los Navas2 nachtenLa Fuente del Sol3 nachtenPalacio de los NavasGranada 
2 nachtenPalacio de los Granados2 nachtenPalacio de los Granados2 nachtenPalacio de los GranadosEcija 
2 nachtenLa Fuente del Sol2 nachtenPalacio de los Navas3 nachtenLa Posada del PalacioSanlucar de Barrameda 
  1 nachtCortijo Bravo2 nachtenLa Fuente del SolLa Joya (Antequera) 
    2 nachtenLas IslasFuengirola 

Prijzen

Momenteel op aanvraag 

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.