Spring naar hoofd-inhoud

Fly drive Historisch Midden Portugal

Fly en drive met verblijf in traditionele Landhuizen en Casas

Portugal heeft een rijke historie, met deze fly drive komt u langs vele mooie plaatsen en bezienswaardigheden. De fly drive gaat door de streken Alentejo en de Taagvallei. In de reis is ook een overnachting opgenomen in het Serra de São Mamede natuurpark. Als mooie afsluiting van deze mooie rondreis staat een verblijf in Lissabon op het programma.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon - Palmela - Montemor-O-Novo -
Évora
Dag 02Évora
Dag 03Évora - Redondo - Vila Vicosa - Estremoz - Portalegre - Castelo de Vide -
Marvão
Dag 04Marvão - Gardete - Tomar
Dag 05Tomar - Ourém - Fátima - Leiria - Batalha - Caldas da Rainha - Óbidos
Dag 06Óbidos - Mafra - Sintra
Dag 07Sintra
Dag 08Sintra - Lissabon
Dag 09Lissabon
Dag 10Lissabon verlenging of vertrek
 Verlenging (12 daagse reis):
Dag 11Lissabon
Dag 12Lissabon - vertrek

Kaart Fly en drive door het historisch midden van Portugal

Portugal | Historisch Midden Portugal | Verblijf in de landhuizen en authentieke en boutique hoteletjes | 10 - 12 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 689,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

DAG 01 AANKOMST LISSABON - ÉVORA (127KM)

Aankomst in Lissabon en ophalen van de huurauto. Onderweg naar Évora brengt u een bezoek aan Palmela. In dit stadje heeft u één van de beste uitkijkpunten over de hele regio. Daarna rijdt u via het historische Montemor-o-Novo door naar uw overnachtingsplaats; Évora.

DAG 02 ÉVORA

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om rustig te genieten van Évora, de hoofdstad van de Alentejo. Évora is van Romeinse oorsprong en behoort zeker tot een 'must' tijdens uw bezoek aan de Alentejo. Het historische centrum behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

DAG 03 ÉVORA - MARVÃO (122KM)

U verlaat Évora en rijdt via de historische dorpen Redondo en Vila Viçosa naar Estremoz. Estremoz is een bekende stad in de Alentejo. Voornamelijk wordt dit stadje gekenmerkt door de witte huisjes die typerend zijn voor de Alentejo. Daarna kort bezoek aan Portalegre en door naar Marvão. Marvão ligt vlakbij de Spaanse grens en is gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de streek.

DAG 04 MARVÃO – TOMAR (134KM)

De route gaat vandaag een stuk langs de mooie Taag. Bij Gardete steekt u de Taag over en u vervolgt uw weg richting Abrantes met de Taag aan uw linkerhand. U komt aan in Tomar. Tomar staat bekend als de Stad van de Tempeliers. De Orde van de Tempeliers werd in Frankrijk aan het begin van de 14e eeuw verboden, maar in Portugal werd deze voortgezet op verzoek van koning D. Dinis, en later goed gekeurd door de paus. De Orde ging verder onder de naam Christusorde (Ordem de Cristo) en alle goederen en bezittingen van de Tempeliers gingen over op de nieuwe orde, die een belangrijke rol zou spelen tijdens de Portugese ontdekkingsreizen.

DAG 05 TOMAR – ÓBIDOS (107KM)

Vandaag rijdt u eerst naar Ourém, een schattig stadje dat hoog op een heuvel gelegen is. Vlakbij Ourém ligt Fátima. Een belangrijke bedevaartsplaats met een lang verleden. Fátima is erg gegroeid sinds het verhaal ging dat de heilige maagd Fátima hier is gezien. Het werd één van de grootste Mariavereringsoorden van Portugal, die ook door de katholieke kerk erkend word. Via de steden Leiria, Batalha en Caldas da Rainha rijdt u door naar Obidos.

DAG 06 ÓBIDOS - SINTRA (79,2KM)

Via Mafra rijdt u naar de volgende overnachtingsplaats; Sintra. Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van gelijknamige gebergte. De unieke kenmerken in Sintra zorgden ervoor dat het door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. Deze plaats is sinds een ver verleden door verschillende volkeren bewoond. Overblijfselen hiervan zijn vooral te zien in het archeologische museum. Sintra was vroeger een geliefde zomerplaats voor koningen en edelen.

DAG 07 SINTRA

Vandaag heeft u de gelegenheid om Sintra en de omgeving te verkennen. Wij raden het aan om de auto te pakken en naar Cabo da Roca te rijden. Cabo da Roca is het meest westelijke puntje van het vaste land van Europa. U heeft hier werkelijk prachtig uitzicht op de rotsformaties langs de kust, de zee en het uitgestrekte landschap aan de andere kant. Bij de receptie kunt u een certificaat kopen dat u op dit punt bent geweest. Uw naam wordt met mooie oud Engelse letters handgeschreven op het certificaat.

DAG 08 & 09 SINTRA - LISSABON (26,7KM)

Na een rondreis is het altijd heerlijk om even bij te komen en alle indrukken even te laten bezinken. Lissabon is een heerlijke plaats waar u dit kunt doen. Tijdens een heerlijke maaltijd in de Bairro Alto kunt u nagenieten van uw rondreis. Ook kunt u zich nog storten in het uitgaansleven van de Docas.In Lissabon hoeft u zich geen moment te vervelen. De stad biedt vele bezienswaardigheden en ook kunt u hier natuurlijk heerlijk shoppen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een boekje over Lissabon met alle belangrijke informatie.

In Lissabon is de autohuur niet inbegrepen, op dag 08 levert u de auto in.

DAG 10 LISSABON – VERTREK

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachtenMonte de SerralheiraÉvora
1 nachtQuinta do BarrieiroMarvão
1 nachtQuinta da Anunciada VelhaTomar
1 nachtCasa de ÓbidosÓbidos
2 nachtenVilla das RosasSintra
2 nachtenHotel LisboaLissabon
of 12 daagse reis  
2 nachtenHotel LisboaLissabon

Monte de Serralheira | Évora

Ruim 30 jaar geleden trokken Lucia en Cuno, net afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen, naar Portugal om daar een boerenbedrijf te beginnen. De boerderij, vlakbij de historische stad Évora, is nog steeds in werking. Er zijn koeien, paarden en een wijngaard maar daarnaast hebben ze ook een aantal 2- en 3-kamerappartementen met een grote tuin, zwembad en zonneterras. Een karakteristieke Alentejo Quinta te midden van een prachtig landschap.  

Quinta do Barrieiro | Marvão

José Manuel is architect en zijn vrouw Maria Leal is een bekende beeldhouwster en dat resulteerde in een heel bijzondere accommodatie te midden van een prachtige beeldentuin. Een landgoed, heel idyllisch gelegen, op zo'n 10km van Marvão en met een weids uitzicht. Rust en ruimte zijn hier dan ook de steekwoorden. Bij de bouw van de appartementen en kamers is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. En het zwembad....een 'pool with a view'. Je wilt hier bijna niet meer weg.

Quinta da Anunciada Velha | Tomar

Mooi landelijk gelegen quinta uit de 12e eeuw en al vele generaties van dezelfde familie. De eigenaresse zal u hartelijk ontvangen en rondleiden. Bijzonder is de bibliotheek met meer dan 10000 boeken. Vaak zult u de heer des huizes daar tegenkomen. Op het landgoed staan vele kurkeiken en olijfbomen maar er is ook nog grote wijngaard. Liefhebbers kunnen er paardrijden. Vergeet ook niet even naar de kleine kapel te gaan die achter op het landgoed staat. Vanuit het huis heeft u uitzicht op klooster 'Convento de Cristo' in Tomar. Een beroemd klooster dat vele bezoekers trekt.

Casa de Óbidos | Óbidos

Casa de Óbidos is een manor huis gedateerd uit de 19e eeuw, het huis was vroeger een boerderij. Het werd gebouwd door Mr. Garrelon, één van de ingenieurs uit het Eiffel team (verantwoordelijk voor de Eiffeltoren), welke daar was neergestreken om de bouw van de spoorwegen te leiden. Het huis ligt in een beschermd gebied en vanaf het huis heeft u prachtige uitzichten over het kasteel en de tuinen van Obidos. Door de gezellige inrichting zult u zich snel thuis voelen in dit Portugese huis. 

Villa das Rosas | Sintra

In vorige eeuwen kozen de Portugese koningen al voor Sintra vanwege het aangename klimaat. Tussen de paleizen verrezen ook villa's met prachtige landschapstuinen. Eén daarvan is Vila das Rosas dat geheel gerenoveerd werd. Het is kleinschalig en gezellig met 7 mooi gedecoreerde kamers en een prima ontbijt dat ook nog eens stijlvol geserveerd wordt op tafels met witte lakens en prachtig servies. 's Avonds kunt u ontspannen in de lounge en als het wat frisser is bij de open haard. Wijntje erbij?

FD Historisch Midden Portugal Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 01-07-24 12-07-24 01-08-24 01-09-24 15-09-23 01-10-24 01-11-24 01-12-24 23-12-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 30-06-24 11-07-24 31-07-24 31-08-24 14-09-24 30-09-24 31-10-24 30-11-24 22-12-24 27-12-24
Totaal per persoon 9 op aanvraag 684 669 754 799 799 834 784 764 764 659 624 774
Totaal per persoon 11 op aanvraag 894 879 964 1009 1009 1044 994 974 924 819 784 984

Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterretjes zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer écht donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.