Spring naar hoofd-inhoud

Eiland Hopping Griekenland | Traditioneel Saronische Golf: Aegina, Poros en Hydra

Drie pareltjes in de Saronische golf: de eilanden Aegina, Poros en Hydra. 
U verblijft in een luxe studio op Aegina zodat u onbezorgd kunt genieten van de zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk, gevarieërd landschap. Daarna reis u door naar het schilderachtige Poros. Tegen de heuvels opgebouwd is ligt Poros-stad met zijn blauw-witte huisjes; een typisch voorbeeld van de Griekse eilandarchitectuur. Het laatste eiland, Hydra, is werkelijk oogverblindend mooi: de 18e en 19e eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur die de scheepvaart het eiland bracht. Hydra is een autovrij eiland en het transport vindt veelal plaats met muilezels. Uw reis eindigt met een bezoek aan Athene.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Athene - Piraeus - Aegina
Dag 02Aegina
Dag 03Aegina - Poros
Dag 04Poros
Dag 05Poros - Hydra
Dag 06Hydra
Dag 07Hydra - Piraeus - Athene
Dag 08Athene - vertrek

Kaart route Eiland-Hopping Traditioneel Saronische Golf

Samenvatting Eiland Hopping Parels van de Cycladen

Griekenland | Eiland-Hopping Traditioneel Saronische Golf | Eiland- hoppen | Athene, Paros, Hydra & Aegina | Verblijf in de authentieke hotelletjes | Griekse oudheid, Natuur & Cultuur |  8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk ) | Reissom excl. vlucht: 

Keuzemenu

(Klik om te openen)

DAG 01 AANKOMST - ATHENE - PIRAEUS - AEGINA

Aankomst op Athene airport. U wordt per taxi naar de haven van Piraeus gebracht. Daar aangekomen brengt een snelle ferryboot u in minder dan een uur tijd naar het wonderschone eiland Aegina. U wordt vervoerd naar uw eerste accommodatie, Irides Luxury Studios. Hier aangekomen kunt u uitrusten van uw reis en genieten van dit paradijsje aan zee.

Dag 02 AEGINA

Vandaag heeft u de gelegenheid om het eiland Aegina te verkennen, dat bekend staat om de oudgriekse tempel van Aphaia, het klooster van Agios Nektarios en het archeologisch museum. Het eiland heeft ook veel te bieden in de vorm van zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieërd landschap.

DAG 03 AEGINA - POROS

Na het ontbijt wordt u naar de haven van Aegina gebracht. Daar brengt de ferry u in ruim een uur vaartijd naar het eiland Poros, een pareltje in de Saronische golf! Uw hotel bevindt zich in Poros-stad. Tegen de heuvels opgebouwd is Poros-stad met zijn blauw-witte huisjes een typisch voorbeeld van de Griekse eiland-architectuur.

DAG 04 POROS

Na het ontbijt kunt u genieten van alles wat het eiland Poros biedt. Overal op dit eiland zijn charmante kleine zandstranden. Cultuurliefhebbers kunnen het heiligdom van Poseidon bezoeken, dat op 5 km afstand van Poros-stad ligt. In Poros-stad zelfs is overigens genoeg te doen; er is een jachthaven en er zijn steegjes met gezellige winkels en terrasjes in overvloed.

DAG 05 POROS - HYDRA

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Hydra per snelle ferry. Hydra is werkelijk oogverblindend mooi: de 18e en 19e eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur die de scheepsvaart het eiland bracht.

DAG 06 HYDRA

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Hydra te ontdekken. Dit zal niet per auto gaan; Hydra is een autovrij eiland en het transport vindt veelal plaats met muilezels. Hydra staat bekend als een kunstenaarseiland en er zijn musea en galerieën te over. Van de 6 kloosters die het eiland rijk is zijn de Heilige Eupraxia en de Profeet Elias-kloosters het meest bijzonder.

DAG 07 HYDRA - PIRAEUS - ATHENE

In de ochtend vaart u met een snelle ferryboot in ruim 1,5 uur naar de haven van Piraeus. Daar staat weer een taxi klaar die u naar het hotel in Athene brengt.

DAG 08 ATHENE - VERTREK

Met het openbaar vervoer of taxi reist u op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Athene voor uw terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachtenHotel Danae ***Aegina-stadAegina
2 nachtenHotel Niki’s Village ***PerliaPoros
2 nachtenHotel Mistral ***Hydra-stadHydra
1 nachtHotel Acropolis Hill ***AtheneVaste-land

IH Saronische Golf Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    01-01-24 01-04-24 01-05-24 01-06-24 16-06-24 01-07-24 01-08-24 01-09-24 16-09-23 01-10-24
    31-03-24 30-04-24 31-05-24 15-06-24 30-06-24 31-07-24 31-08-24 15-09-24 30-09-24 31-10-24
Totaal per persoon 8 699 759 719 804 784 879 919 899 849 794

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend
 • 7 nachten op basis van logies en ontbijt volgens reisschema of indien vol gelijkwaardig.
 • Ferries Piraeus - Aegina, Aegina - Poros, Poros - Hydra, Hydra-Piraeus.
 • Transfers op de eilanden: haven - hotel - haven, behalve op Poros, hier ligt het hotel op 50 m van de haven en is te voet te bereiken. Op Hydra zal de transfer met kar of met ezel zijn.
 • Transfer Athene - Piraeus v.v.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)