Spring naar hoofd-inhoud

Fly-drive Santiago de Compostela | Noord-Portugal en Spanje (Galicië)

Klanten beoordelen deze fly-drive naar Santiago de Compostela als één van onze TOP-reizen.

Een Fly-drive met overnachtingen in de luxe Pousadas en Paradores

Een Fly-drive naar Santiago de Compostela met overnachtingen in de luxe Pousadas en Paradores van Noord-Portugal en Galicië. Deze fly-drive combineert Spanje en Portugal, natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto, Tui, en Santiago de Compostela. De twee streken, de Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden.

Overnachting in luxe Pousadas en Paradors

Tijdens deze fly-drive overnacht u in de mooiste en luxe hotels van Spanje en Portugal. De paradores in Spanje en pousada's van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Hoogtepunt van deze fly-drive door het Noorden van Portgual en Galicië is ongetwijfeld Santiago de Compostela, eindpunt van vele pelgrimstochten. De parador (5*) ligt naast de beroemde kathedraal in het hart van de stad.


Natuurparken, themische-bronnen, woeste kusten en wijngaarden.

Tijdens deze fly-drive-vakantie kunt u ook genieten van de overweldige schoon heid van Noord-Portugal en Galië.  Ten noorden van  Santiago de Compostela ligt het beroemde 'Costa da Morte'  zo genoemd omdat aan deze ruige, verraderlijke rotskust veel schepen vergingen en nog steeds vergaan. 
Veel lieflijker is dan weer de Ribeira Sacra, één van de oudste wijnsteken met wijnranken langs hele stijle hellingen. U vindt er dan ook mysterieuze en  adembenemende mooie groene valleien. Langs de rivier de Sil ligt één van de mooiste kloosters en omgebouwd tot de parador waar u overnacht: Santo Estevo de Ribas de Sil.

Langs de wijnranken van de Douro naar Porto

Door het natuurpark Montesinho komt u weer in Portugal waar u langs de oevers van de rivier de Douro met vele wijngraarden terugkomt op uw beginpunt Porto. Ook daar verblijft u in fraaie pousada aan de rivier.

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst op Porto - Guimarães

Dag 02 Guimarães

Dag 03 Guimarães - Amares

Dag 04 Amares - Valenca

Dag 05 Valenca - Pontevedra

Dag 06 Pontevedra - Santiago de Compostela

Dag 07 Bezoek aan Santiago de Compostela

Dag 08 Santiago de Compostela - Vilalba

Dag 09 Bezoek aan Vilalba

Dag 10 Vilalba - Ourense

Dag 11 Bezoek aan Ourense

Dag 12 Ourense - Brangança

Dag 13 Bragança - Alijo

Dag 14 Alijó - Porto

Dag 15 Porto - vertrek Porto luchthaven

Kaart route Noord-Portugal & Galicië

Samenvating Fly drive Noord-Portugal & Galicië

Noord-Portugal + Galicië (Noord-Spanje) | Verblijf in de luxe Pousadas en Paradores | Santiago de Compostela, Porto, Douro-vallei | 15 daagse reis (verlenging altijd mogelijk). 

Reissom excl. vlucht: v.a. €. 1175,--  

Keuzemenu

Klik om te openen

Uitgebreide reisschema Fly drive Noord-Portugal en Galicië

DAG 01 AANKOMST - PORTO

Aankomst op het vliegveld van Porto, ophalen huurauto en een korte rit naar Guimarães.

DAG 02 VERBLIJF IN GUIMARÃES

Het historische centrum van Guimarães is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad zit namelijk vol historische herinneringen en erfgoed. Het kasteel van Guimarães is verbonden met de stichting van het koninkrijk waardoor Guimarães voor de Portugezen een bijzondere symbolische waarde heeft. Wilt u een prachtig uitzicht over de stad zien? Pak dan de auto en rijdt naar de heuveltop van Monte da Penha, Dit is één van de meest indrukwekkende uitzichten van het noorden van Portugal.

DAG 03 GUIMARÃES – AMARES

Vandaag heeft u ruim de tijd om de historische stad Braga te bezoeken, het 'Portugese Rome' vanwege de vele kerken en kloosters. Buiten het historische centrum ligt de beroemde Bom Jesus Kerk met de befaamde trappen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Ponta de Lima en Ponte da Barca om via Terras de Bouro naar Amares te rijden.

DAG 04 AMARES – VALENÇA

Hèt nationale park van Portugal is Peneda Gerês. Het park is beperkt per auto toegankelijk maar we hebben voor u een mooie route uitgezet. Er zijn tevens diverse wandelmogelijkheden. Langs de rivier de Minho komt u uiteindelijk aan in Valença, een oude stad met een fortificatie waar ook de pousada ligt.

DAG 05 VALENCA – PONTEVEDRA

Rustig aan en langs de kust via A Guarda en Baiona rijdt u naar Pontevedra waar u overnacht midden in het historisch centrum. Vergeet niet een rondwandeling te maken in deze stad die dateert uit de romeinse tijd.

DAG 06 PONTEVEDRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Eén van de hoogtepunten van deze fly drive is ongetwijfeld het bezoek aan Santiago de Compostela, het eindpunt van vele pelgrimsroutes. Op het plein voor de imposante kathedraal is het altijd gezellig druk met een uitgelaten sfeer. In de voormalige herberg en ziekenhuis 'Los Reyes Católicos' is thans de parador gevestigd.

DAG 07 VERBLIJF IN SANTIAGO DE COMPOSTELA

Voldoende tijd vandaag om de stad te leren kennen. Allereerst de parador zelf want ook die is een bezienswaardigheid op zich. Uiteraard de kathedraal van Santiago maar vergeet ook niet lekker door de stad te dwalen en de sfeer te proeven.

DAG 08 SANTIAGO DE COMPOSTELA – VILALBA

Op uw gemak en met een omweg b.v. via A Coruña lekker binnendoor naar Vilalba. U blijft daar twee nachten zodat u ruim de tijd heeft de omgeving te verkennen.

DAG 09 VERBLIJF IN VILALBA

Geniet van de regionale Galicische cultuur en architectuur. De noordelijke kust is indrukwekkend en ruig met mooie baaien en verlaten stranden.

DAG 10 VILALBRA – OURENSE

Onderweg raden we u zeker even aan in Lugo te stoppen. Het historisch centrum is ommuurt met een 2 km. lange muur waar u in z'n geheel overheen kunt lopen. Binnen door door een schilderachtige vallei komt u in een van de mooiste paradors, het klooster van San Estaban, gelegen bovenaan een diepe kloof.

DAG 11 VERBLIJF IN OURENSE

Een leuk tochtje door de schilderachtige vallei van de rivier de Sil of een lekkere wandeltocht zijn één van de mogelijkheden. Aan het eind van de dag kunt u lekker nagenieten in de spa van het hotel en het prachtige restaurant.

DAG 12 OURENSE – BRAGANÇA

Vanuit Ourense rijdt u Portugal weer in door het natuurpark de Montesinho. Een niet zo bekend natuurgebied met oude dorpjes waar de tijd even stil lijkt te hebben gestaan. Na een bezoek aan het park komt u aan in Bragança. Vanuit de pousada heeft u een prachtig gezicht op de oude ommuurde vesting en het kasteel; zeker een bezoekje waard.

DAG 13 BRAGANÇA – ALIJÓ

Vanaf Bragança zuidwaarts richting de rivier de Douro. Een belangrijke rivier, want langs de Douro groeien de druiven voor o.a. de Port-wijn. Iets ten noorden van de Douro ligt het beroemde Palácio de Mateus, beroemd vanwege de rose-wijn in de befaamde buikflesjes.

DAG 14 ALIJÓ – PORTO

U vervolgt uw reis langs de Douro tot aan Porto. Tijd genoeg om nog even van de sfeer te proeven. Wist u trouwens dat Porto ook uitstekende stranden heeft? Wilt u nog een paar dagen blijven dan kan dat uiteraard ook.

DAG 15 VERTREK PORTO

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

 

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

2 nacht(en)Pousada Santa Marinha Guimarães
1 nacht(en)Pousada Santa Maria do Bouro Amares
1 nacht(en)Pousada São Teotónio Valença
1 nacht(en)Parador de Pontevedra Pontevedra
2 nacht(en)Parador de Santiago de Compostela Santiago
2 nacht(en)Parador de Vilalba Vilalba
2 nacht(en)Parador Santo Estevo Ourense
1 nacht(en)Pousada São Bartolomeu Bragança
1 nacht(en)Pousada Barão de Forrester Alijo

1 nacht(en)

Pousada de Porto Porto

Pousada Santa Marinha, Guimarães

Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

Pousada Santa Maria do Bouro, Amares

Voor de restauratie was deze pousada een klooster en dat is nog goed te zien. Het restaurant is is nog op de plaats waar eens de monniken aten. In de oude kloostertuin is het heerlijk rustig toeven. Verderop is een zwembad gecreeërd dat omzoomd is door aarden wallen, waardoor u altijd beschut ligt. Amares ligt  in het hart van de Minho,  tussen Braga en de bergketen Gerês. Pousada Santa Maria do Bouro is een absolute aanrader.

Pousada São Teotónio, Valença

Spanje is letterlijk aan de overkant. U kunt genieten van het geweldig uitzicht en het rustgevende geruis van de Minho rivier. Aan beide kanten groeien druiven tegen de hellingen voor een aantal bijzondere wijnen. De kleine pousada, met slecht 18 kamers, is daar ooit speciaal gebouwd vanwege de geweldige ligging: naast de restanten van de stadsmuren op de hoogste plek van het oude gebied van Valença do Minho.

Parador de Pontavedra, Pontevedra

Deze Parador, in het historische centrum Pontavedra, is gevestigd in een klein renaissance paleis uit de 16e eeuw, de vroegere residentie van de graven van Maceda. Het is er huiselijk en gezellig. Vanuit de parador heeft u een mooi uitzicht op de tuin. De bewerkte stenen trap is heel bijzonder en leidt naar de gezellige kamers die het aristocratisch karakter van deze parador nog eens extra accentueren.

Parador de Santiago de Compostela, Santiago de Compostela

Santiago de Compostela, de universele en fascinerende stad die tot ieders verbeelding spreekt. De combinatie van geschiedenis, kunst, traditie, vormen samen met de kathedraal op de Plaza do Obradoiro en de hostel dos Reis Católicos een bijzonder decor voor de vele pelgrims die hier dagelijks aankomen. Het hostel dos Reis Católicos, thans de parador, was oorspronkelijk een ziekenhuis. Door de eeuwen heen was het een 'thuis' voor de pelgrims die in Santiago aankwamen.  Beschouwd als de oudste hotel in de wereld, is het ook één van de mooiste. Het hotel heeft vier prachtige kloostersgangen rondom de binnenplaats, spectaculaire slaapkamers en een luxe restaurant welke vis- en vleesgerechten in Galicische stijl en de klassieke “filloas” met karamelcrème serveert.

Parador de Vilalba, Vilalba

Een 15e eeuwse toren domineert het landschap van dit plaatsje, het centrum van de “Terra Chá". Oorspronkelijk maakte de toren deel uit van een fort. Thans is deze indrukwekkende toren, met zes slaapkamers in een middeleeuwse sfeer,  omgebouwd tot (een deel van de) parador. In de schaduw van de toren staat het nieuwe stenen gebouw in de stijl van een “pazo”, een Galicische landhuis, waar zich de overige kamers, een restaurant en een bar bevinden.

Parador de Santo Estevo, Ourense

Dit Benedictijnse klooster ligt in het hart van de “Ribeira Sacra”, een gebied van ongeëvenaarde schoonheid waar de rivieren Miño en Sil samenkomen. Het klooster bestaat al sinds de 10e eeuw, maar het origineel dateert waarschijnlijk al van de 6e  of 7e eeuw. De stijlen variëren van Romaans tot Barok. Binnen het gebouw zijn drie kloosters met verschillende stijlen: Romaans, Gotisch en Renaissance. De 77 kamers van deze parador zijn over deze kloosters verdeeld. Hierdoor is vrijwel geen enkele kamer gelijk. Ook aan luxe zal het u niet ontbreken. Heel fraai is het restaurant met een terras dat uitkijkt over het kastanjewoud. Voor de liefhebbers van wellness is er een uitgebreide spa met veel behandelmogelijkheden. U komt geheel relaxed terug.

Pousada São Bartolomeu, Bragança

Bragança wordt vaak overgeslagen vanwege de Noord-Oostelijke ligging; ca. 30 km van Alcanices-Quintanilha, de grens met Spanje. Echter als u er eenmaal geweest bent, zult u deze plaats nooit vergeten. Het is één van de meest interessante middeleeuwse stadjes van Portugal. Pousada São Bartelomeu is gelegen op de top van een heuvel van de Nogueira bergketen. U heeft hier een groots uitzicht over het de stad en omliggende landerijen.

Pousada Barão de Forrester, Alijo

De nabijgelegen Douro rivier nodigt de gasten uit om boottochtjes te maken en te genieten van het mooiste landschap van Portugal. De pousada is gelegen in het oude dorpje Alijó, het hart van de Douro wijnregio, vlakbij de beroemde "quintas". Het is de meest perfecte plaats om te te zien hoe de bekendste wijn ter wereld wordt gemaakt: de port-wijn.

Pousada do Porto (Rua das Flores)

Pousada do Porto - Ria Flores ligt in het historsche centrum van Porto in een gebouw uit de 18e - eeuw. Rua da Flores ligt in een voetgangerszone met leuke ambachtswinkels, designshops en resaturantjes die ook veelal in mooie oude panden gevestigd zijn. Ook bij de pousada do Porto zijn veel van de oorspronklelijk kenmerken bewaard gebleven terwijl ze moeiteloos zijn gecombineerd met hedendaags comfort dat u van een pousada mag verwachten.  
Het is een klein hotel met 84 kamers maar toch voorzien van een sauna, fitness, klein (binnen)zwembad en een mooie binnentuin.

Flydrive N. Portugal & Galicië Dagen Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek
    1-apr-24 1-mei-24 1-jun-24 1-jul-24 12-jul-24 1-aug-24 1-sep-24 15-sep-23 1-okt-24 1-nov-24 1-dec-24 23-dec-24
    30-apr-24 31-mei-24 30-jun-24 11-jul-24 31-jul-24 31-aug-24 14-sep-24 30-sep-24 31-okt-24 30-nov-24 22-dec-24 27-dec-24
Totaal per persoon 15 1739 1754 1764 2074 2104 2219 2174 1889 1789 1344 1344 1959

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen Fly en drive vakanties

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
 • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

Niet inbegrepen

 • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

Extra informatie over de autohuur

 • Een creditcardop naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Anders krijgt u de auto niet mee. Hoofdboeker is automatisch hoofdbestuurder tenzij u dat anders aan ons doorgeeft.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën is tegen een meerprijs bijna altijd mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). 
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar en in sommige gevallen 25 jaar te zijn.
 • In sommige landen/bij sommige autoverhuurders is de max. leeftijd van de bestuurder 70 jaar.

Gastronomie en tradities van deze fly en drive Portugal en Spanje

Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die dit gebied zo uniek maken.Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Klik op de link als u meer wilt weten over het verblijf in Pousadas en Paradores, het historische en culturele erfgoed van Portugal en Spanje.