Spring naar hoofd-inhoud

Pousada Vila Obidos

Deze pousada in Óbidos werd geopend in mei 2021 in een prachtig 18e-eeuws huis.
Het huis ligt vlak naast het kasteel van Obidos waar de Pousadas de Portugal ook kamers hebben (zij het tegen een ander tarief). Dit huis heeft slechts 11 kamers en een ontbijtruimte en een binnenterras en zwembad met zonneterras  Het perfecte hotel om te verblijven binnen de ommuurde stad van het Middeleeuwse Óbidos.

Pousada do Porto (Rua das Flores)

Pousada do Porto - Ria Flores ligt in het historsche centrum van Porto in een gebouw uit de 18e - eeuw. Rua da Flores ligt in een voetgangerszone met leuke ambachtswinkels, designshops en resaturantjes die ook veelal in mooie oude panden gevestigd zijn. Ook bij de pousada do Porto zijn veel van de oorspronklelijk kenmerken bewaard gebleven terwijl ze moeiteloos zijn gecombineerd met hedendaags comfort dat u van een pousada mag verwachten.  
Het is een klein hotel met 84 kamers maar toch voorzien van een sauna, fitness, klein (binnen)zwembad en een mooie binnentuin.

Pousada Conde de Ourém ligt in de magnifieke ommuurde stad Ourém en is gebouwd uit een aantal middeleeuwse huisjes met alle moderne faciliteiten. Herleef de oude dagen in deze Pousada en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de uitzichttoren op de Seiça riviervallei en vang een glimp op van de wereldberoemde kerk van Fátima. Fátima is één van de belangrijkste bestemming in Europa van de pelgrims bedevaarttochten.

Pousada Santa Marinha, Guimarães

Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

Pousada Palácio do Freixo, Porto

Pousada Palácio do Freixo is een exemplarisch voorbeeld van de Portugese architectuur uit de barokperiode. Het paleis (ontworpen door architect Nasoni) is gebouwd rond 1742. Het is een belangrijk monument van de stad Porto en is dan ook in 1910 als nationaal monument bekroond. Het bijzondere is echter dat de pousada ook gebruik heeft gemaakt van het industiële complex dat ooit naast het paleis is gebouwd.

Pousada Barão de Forrester, Alijo

De nabijgelegen Douro rivier nodigt de gasten uit om boottochtjes te maken en te genieten van het mooiste landschap van Portugal. De pousada is gelegen in het oude dorpje Alijó, het hart van de Douro wijnregio, vlakbij de beroemde "quintas". Het is de meest perfecte plaats om te te zien hoe de bekendste wijn ter wereld wordt gemaakt: de port-wijn.

Pousada Santa Maria do Bouro, Amares

Voor de restauratie was deze pousada een klooster en dat is nog goed te zien. Het restaurant is is nog op de plaats waar eens de monniken aten. In de oude kloostertuin is het heerlijk rustig toeven. Verderop is een zwembad gecreeërd dat omzoomd is door aarden wallen, waardoor u altijd beschut ligt. Amares ligt  in het hart van de Minho,  tussen Braga en de bergketen Gerês. Pousada Santa Maria do Bouro is een absolute aanrader.

Pousada São Teotónio, Valença

Spanje is letterlijk aan de overkant. U kunt genieten van het geweldig uitzicht en het rustgevende geruis van de Minho rivier. Aan beide kanten groeien druiven tegen de hellingen voor een aantal bijzondere wijnen. De kleine pousada, met slecht 18 kamers, is daar ooit speciaal gebouwd vanwege de geweldige ligging: naast de restanten van de stadsmuren op de hoogste plek van het oude gebied van Valença do Minho.

Pousada São Bartolomeu, Bragança

Bragança wordt vaak overgeslagen vanwege de Noord-Oostelijke ligging; ca. 30 km van Alcanices-Quintanilha, de grens met Spanje. Echter als u er eenmaal geweest bent, zult u deze plaats nooit vergeten. Het is één van de meest interessante middeleeuwse stadjes van Portugal. Pousada São Bartelomeu is gelegen op de top van een heuvel van de Nogueira bergketen. U heeft hier een groots uitzicht over het de stad en omliggende landerijen.

Pousada da Serra Estrela, Covilha

Ruik de berglucht en ontdek duizenden prachtige plekken middenin het Serra Estrela gebergte! De Pousada is gevestigd in een voormalig sanatorium uit het begin van de 20ste eeuw. Een zeer bijzondere locatie met uiteraard schitterende uitzichten en schone lucht. U kunt hier ook genieten van de spa, het overdekte zwembad (en in de zomer open lucht) en de uitstekende regionale keuken. Kortom; een ideaal toevluchtsoord voor iedere soort reis. 

Pousada Conde de Ourém, Ourém/Fátima

Gelegen in de magnifieke ommuurde stad Ourém, een aantal kilometers van Fátima. Pousada Conde de Ourém is gebouwd in een aantal middeleeuwse huisjes. Herleef de oude dagen in deze pousada en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de uitzichttoren op de Seiça riviervallei. Vang een glimp op van de wereldberoemde kerk van Fátima, één van de belangrijkste bestemmingen voor pelgrims.

Pousada Ria, Murtosa/Torreira

De veranda's kijken uit over de Aveiro rivier, waar vandaan u op rustige avonden de vissersmannen in de traditionele "Moliceiros" boten aan het werk kunt zien. De Ria de Aveiro, op de landengte tussen Murtosa en São Jacinto (stranden) is een beschermde omgeving met een unieke natuurlijke schoonheid. Een unieke plek om te logeren en zelf de schoonheid te ervaren.

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Castelo de Palmela, Palmela

De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

Pousada de Santa Maria, Marvão

De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

Pousada Nossa Senhora Assunção, Arraiolos

De stilte wordt alleen verstoord wanneer er een kudde schapen langskomt over de vallei vlakbij Arraiolos. Dit dorp werd wereldberoemd is door zijn handgemaakte tapijten. Te midden van de rust ligt de 16e eeuwse pousada. Een voormalig klooster, en een voorbeeld van de perfecte harmonie tussen de traditionele en de moderne concepten van de Portugese architectuur. Rondom de pousada kunt u heerlijk wandelen of u neemt een heerlijke duik in het zwembad met uitzicht over de vallei.

Pousada Loios, Évora

Een tempel met Romeinse zuilen voor de deur. De pousada ligt het hart van het historische centrum van Évora, een stad die geclassificeerd is door de UNESCO als werelderfgoed. De pousada Lóios is een voormalig klooster uit 1487 en het is één van de meest bijzondere gebouwen in Évora. Een verblijf hier is een beetje een herleving van de geschiedenis.

Pousada São Francisco, Beja

Imposante architectuur heeft dit voormalige Franciscaner klooster uit de 13e eeuwse zeker. Maar ook de ligging is bijzonder: in het hart van het historische centrum van Beja (Alentejo). Pousada São Francisco heeft een magnifieke keuken, welke u zeker een keer geprobeerd moet hebben. U dineert in stijl in de oude refter van dit klooster. Het zwembad omzoomd door palmbomen maken het plaatje compleet. Hier wilt u eigenlijk niet meer weg.

Pousada Dom Afonso II, Alcacér do Sal

Wie wil er niets eens in een echt kasteel slapen. Het kan echt! De pousada van Alcácer do Sal is gesitueerd in het 1000 jaar oude Alcácer kasteel met uitzicht over de rivier Sado. Deze rivier stroomt door de mooie groene vallei. Op deze plaats zijn vele belangrijke culturele overblijfselen te vinden, die zo'n 5000 jaar teruggaan in de tijd (de latere Neolithicum periode), zoals Arabische en Romeinse overblijfselen.

Pousada São Filipe, Setubal

In de 17e eeuw liet de Spaanse koning Philips II dit fort bouwen, vandaar de naam. Het is een geducht fort met dikke muren en het geeft een inkijkje in het het paleisleven tijdens de regeerperiode van deze (ook in Nederland en Vlaanderen) bekende koning. Een bijzondere pousada op korte afstand van Lissabon. En, het magnifieke uitzicht over de over de Sado rivier is inbegrepen.

Pousada Vila Real de Santo António

Pousada Vila Real de Santo António is een boutique-hotel in het centrum aan het grote plein (Praça Marquês de Pombal) van Vila Real de Santo António. Het hotel omvat meerdere oude panden. Bijna geen kamer is gelijk maar met veel inventiviteit is een prachtig hotel gecreërd met 3 zwembaden waarvan één op het dak.  De inrichting is warm, gezellig en eigentijds.  Bijzonder is ook het restaurant met een open keuken en een terrass voor de deur met heerllijk uitzicht over het plein.  Een aanrader,,,,,,