Spring naar hoofd-inhoud

Guimarães

Guimarães, de geboorteplaats van Portugal. Er is een ruime keus aan bezienswaardigheden en u zult uzelf niet snel vervelen in deze stad. Zeker de moeite waard zijn het kasteel en de kapel van S. Miguel (Romaans), middeleeuwse paleis van de graaf van Bragança (15e eeuw) en de kerk van Santos Passos (Barok). Natuurlijk mag een wandeling door de Santa Maria straat niet missen bij uw bezoek, deze wandeling eindigt bij het Santiago plein.

Braga

Braga staat bekend als de stad van de aartsbischoppen en de stad van de barokstijl, dit komt door de diverse kerken rond de stad. U dient zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan Bom Jesus do Monte (5 km buiten het centrum) met zijn monumentale barokke trap. Verder zijn er nog diverse andere bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, diverse kerken en musea. Er is ook een voetgangerszone in het centrum van de stad met gezellige cafés met terrasjes.

Toeristische informatie Noord Portugal

Tot aan de grens ten noorden van Porto strekt zich de zeer groene streek van Minho uit, waar de kust geaccentueerd wordt door betoverende strandsteden. Reis door het Nationaal Park van Peneda-Geres en duik dan in de indrukwekkende bergen van Trás-os-Montes. Hier liggen mineraalwaterbronnen verborgen, oude steden en in de vallei, een schat aan ongeëvenaarde rotsgraveerkunst, aangebracht op rotspanelen in de open lucht, eveneens erfgoed der mensheid.

Noord-Portugal

Noord-Portugal, de regio waar het land Portugal is gesticht. Waarschijnlijk wel de bekendste stad uit dit noordelijke gebied is Porto. De stad die erkent is als Werelderfgoed, met een schitterend historisch centrum en waar al eeuwen lang de Portwijn wordt vervoerd naar alle hoeken van de wereld. De regio wordt doorkruist door de Douro rivier, omringt door een prachtig landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het Douro gebied is een van de drie wijngebieden in het noorden, samen met de trás-os-Montes en de Vinho Verde. Verder wordt Noord-Portugal gekenmerkt door verschillende natuurparken en historische steden. Steden als Guimarães, Viana do Castelo, Vila Real en Braga herbergen allerlei soorten erfgoed zoals eeuwenoude kastelen, kerken of kloosters. Nog tamelijk onbekende gedeeltes zijn de stranden nabij Porto. Met name het plaatsje Espinho is een uitstekende locatie voor een strandvakantie. Portugal staat mede bekend om zijn landhuizen; de Quinta's & Casas. Veel van deze typerende Portugese huizen zijn te vinden in Noord-Portugal waarvan een groot gedeelte zich bevindt in of rondom het plaatsje Ponte de Lima. Noord-Portugal is ideaal voor wandelvakanties en het gebied behoort ook tot een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Een aanrader is Nationaal Park da Peneda-Gerês. Gelegen in het uiterst noorden van Portugal tegen de Spaanse grens aan, is dit het oudste natuurpark van Portugal. De Montesinho, do Alvão en do Douro Internacional zijn de andere natuurparken in het noorden en zijn ook stuk voor stuk een bezoek waard.