Spring naar hoofd-inhoud

Elvas

Versterkte burchtstad met Romeinse-Arabische Amoreiras Aquaduct (15e 17e eeuw.). Andere bezienswaardigheden: de hoofdkerk (Manueleins), de kerken van Nossa Senhora da Consolacão (Renaissance) en St.Clara (17e eeuw), en Archeologisch en Ethnografisch Museum.

Castelo de Vide

Het historische plaatsje Castelo de Vide staat bekend om zijn mooie landschappen, de joodse wijk met een synagoge (15e eeuw) en het middeleeuwse kasteel . Een speciale vermelding voor de kapel van S. Salvador do Mundo (Visigothisch) en de twee Paços do Concelho (middeleeuws en 18de eeuw). Verder zijn er nog diverse oude kerken te bezichtigen.

Beja

Oude Romeinse stad die later als Moslims centrum fungeerde. In het museum van Koningin Leonor zijn belangrijke archeologische vondsten. Andere nalaatschappen:de kerken van São António (Visigothisch) en St.Maria; klooster en kasteel van S. Francisco (tegenwoordig is dit een pousada); Hermitage van St. André (Gothisch-Moors), en de Misericórdia Kerk (Renaissance). 

Toeristische informatie Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.