Spring naar hoofd-inhoud

Een charmant hotel Alcalá Boutique is gehuisvest in een typisch Spaans gebouw, dat dateert uit de 16e eeuw en zorgvuldig is gerenoveerd.  De architectuur van vroeger, met een gezellige patio, waaromheen de verschillende kamers van het hotel zijn gesitueerd zorgt er voor veel licht en een gezellige en ontspannen sfeer  Het charmante hotel ligt niet alleen in het hart van Alcalá de Henares, maar ook op een paar minuten van het treinstation, dus het is heel gemakkelijk en snel om Madrid te bereiken, zowel met de trein als met de auto.
Maar ook in het middeleeuwse Alcalá de Henares is genoeg te zien en is daarom niet voor niets in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
De stad is ook bekend van de schrijver Miquel de Cervantes, vooral bekend van zijn boek Don Quichot van La Mancha 

 

 

Hotel Francisco I **. Laat u niet ontmoedigen door de 2* want dit hotel verdient er wel 4!
Na een grondige renovatie in 2017 mag het hotel zich een van de meest geliefde hotels van Madrid noemen. De ligging in wandelgebied tussen Puerta del Sol en Opera is uitstekend om lopend de stad te verkennen. (2 Metrostations op 300m van het hotel.). Een pareltje midden in Madrid.

 

Een van de charmantste hotels in Santiago de Compostela.. Het gebouw heeft een warm interieur met een elegant-traditionele inrichting, zowel in de kamers als in de gemeenschappelijke ruimtes. Het gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw tegenover de pittoreske "Mercado de Abastos" (voedselmarkt). Deze markt is tegenwoordig de meest bezochte plaats in Santiago na de beroemde kathedraal.. De ligging is perfect: in de historische binnenstad op 300 meter van de kathedraal. Bijzonder is vooral de prachtige tuin met beelden en uitzicht op het Belvís-klooster. Een perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van wat tapas en een drankje.

Hotel Iturrienea Ostatua | Bilbao

Een sfeervol en gezellig hotel met slechts 9 kamers dat begin dit jaar geheel is gerenoveerd. Vanuit het hotel Iturrienea Ostatua loop je direct de kleine straatjes van het oude centrum in waar je heerlijk kunt rondstruinen of een terrasje pikken voor een tinto met pintxos, feestelijk aangeklede tapas. Een bezoek aan het Guggenheim Museum is een wandeling van een klein halfuur over de mooie wandelpromenade langs de rivier Nervión.

Hotel La Galeria | San Sebastian

Dit voormalig stadspaleisje in Franse stijl uit het einde van de 19e eeuw, is perfect gelegen aan het Ondaretta strand en biedt schitterend uitzicht over de baai van La Concha. Alle 23 moderne kamers van Hotel La Galeria hebben een klassieke touch met antiek meubilair en kunstwerken, geheel in stijl van het monumentale pand. Langs de boulevard of over het strand wandel je zo naar het oude centrum van San Sebastian.

Hotel Antigua Bodega de Don Cosme Palacio | Laguardia

Tussen de wijngaarden van het middeleeuwse wijnstadje Laguardia ligt het uit natuursteen opgetrokken rustieke hotel uit begin 1900. Onlangs is het hotel van Don Cosme Palacio grondig gerenoveerd wat een verblijf nog aantrekkelijker maakt! Het behoort bij het landgoed Don Cosme Palacio, één van de oudste en gerenommeerde bodega’s van de Rioja. De wijnen die hier geproduceerd worden zijn dan ook prijswinnaars als Denominación de Origen Calificada. Hotelgasten kunnen de bodega bezoeken. De perfecte plek om wijn te proeven en te ervaren!

Hotel Quindos | León

Dit hotel is echt een verborgen geheim. Achter een hele gewone, bijna lelijke gevel, slaapt u letterlijk in een museum. Met meer dan 1100 werken w.o. Picasso, Miró, Chilida, Tàpies is dit waarschijnlijk het hotel met de grootste verzameling moderne kunst van Spanje. Geniet van een reis langs schilderijen en sculpturen in combinatie met een aankleding en inrichting van het hotel met stukken van bekende ontwerpers als Mackintosh, Le Courbusier, Panton, Isamo Noguchi en vele anderen. U zult de sfeer terugvinden in de kamer waar u verblijft en waarvan vrijwel iedere kamer uniek is. Zoals ze zelf zeggen: Hotel Quindós: "Brushstrokes of life that have left a mark…"

Hotel Imperion | Cangas de Onis

Het monumentale “Casona de Indianos”, karakteristiek voor Asturië,  werd na een grondige renovatie omgetoverd in een sfeervol hotel en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Picos de Europa. Hotel Imperion ligt naast de beroemde Romeinse brug Puente Romano. Ook Bedevaartsoord van Covadonga en Covadonga Basilica liggen op 15 km afstand. De 18 kamers hebben houten vloeren en zijn licht en ruim en voorzien van rustieke decoraties die ook weer de sfeer van de streek uitstralen. En het prachtige uitzicht vanuit het hotel is inclusief.

La Casa del Organista | Santillana del Mar

Santillana del Mar aan de westkust van Cantabrië is één van die plaatsen met huizen uit de 14 tot de 18 eeuw. Als 's avonds laat de huizen verlicht zijn ervaart u een bijna  magische sfeer. Eén van de huizen, La Casa del Organista, was 60 jaar lang het huis van de organist van de Colegiata Santillan. Nu is dit achtiende eeuwse huis na een zorgvuldige restauratie getransformeerd tot een bijzonder hotel. In La Casa del Organista zult u de sfeer en de gezelligheid van een echte herberg ervaren.

Hotel Marina | Ribadesella

Hotel Marina, Ribadesella is  charmant hoteletje gelegen bij de baai en vlakbij het strand, de haven en de beroemde brug Sella Ribadesella. Het hotel ligt op slecht 100 meter van de Camino del Norte. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche. Ze zijn verwarmd en voorzien van een flatscreen-tv. 

Hotel de Caravia, Prado  is gelegen tussen zee en de bergen. Comfortabele kamers. Een aantal hebben een terras. 
Het hotel heeft een beroemde Asturische keuken, gespecialiseerd in Cantabrische vis, bonen met andarica, bonen met wild zwijn, rood vlees en huisgemaakte desserts. Het restaurant is lid van de prestigieuze vereniging van de restauranthouders Entrefogones en Asturische keuken

El Hotel Rural La Casona del Fraile kun je echt een gooed bewaard geheim noemen. Gelegen in een vallei bij het plaatsje Cokunga en omringd door bossen en weilanden komt u hier helamal tot rust.
Na een lange dag is het hier perfect uitrusten op het overdekte terras of in de prachtige tuin.

Voor wie langer wilt verblijven beschikt de eigenaar verderop ook nog over enkele appartementen.
 

Hotel Avenida Real in Villaviciosa is een klein boutique / charme hotel. Zorgvuldig gedecoreerd met veel schilderijen, vazen, lampen en mooie stoffen heeft het hotel een zeer persoonlijke stijl, een mix van rustieke Asturische en Engelse koloniale stijl.

Het hotel gaat vanuit dat elke gast exclusief is en dat vindt u terug in de kamers die allemaal verschillend zijn met unieke decoratieve details. 
 

Het huis heeft een woonkamer met een open haard, een eetkamer, een overdekte veranda, een Engelse tuin en een grill.

Het hotel beschikt over acht kamers die zijn uitgerust met alle comfort die u nodig heeft om van uw verblijf  te kunnen genieten.

Hotel Campoamor ligt,  zeer centraal, in het centrum van de fascinerende stad Oviedo. Het hotel is onlangs gerenoveerd en heeft ruime kamers die van alle gemakken voorzien zijn. Het hotel ontleent z'n naam aan het beroemde theater Campoamor Oviedo, waar het dan ook pal tegenover ligt. Lopend bent u 10 minuten bij  de kathedraal en de belangrijkste winkels van de stad. 

 

 

Castilla Termal Olmedo is gebouwd  en een gerestaureerd in mudejar-stijl in het Sancti Spiritus-klooster uit de 12e eeuw. Het perfecte hotel waar u kunt genieten van rust en geweldige gastronomie. Het hotel gebruikt termaal-minaral water voor haar Welness en Spa-complex. Uiteraard is er een buitenzwembad gelegen in de prachtige tuin 

Op culinair gebied, valt alles precies op zijn plaats. Mooie gerechtjes worden opgediend door vriendelijke obers die precies weten wanneer u glas met Rueda moet worden bijgevuld. Bovendien is de Mudejar-sfeer van de patio waarin het thermale zwembad en het circuit van contrasten worden gecombineerd, een visueel genot.

Neem eens een kijkje op de website van Castilla Termal Olmedo

Verkerend in vroegere sferen ligt het oude klooster van Valbueana omgeven door wijngaarden en een dicht bos gevoed door het water van de rivier de Duero. Een plek om nog meer te relaxen en contact te maken met de natuur. U moet even uw best doen om het plaatsje San Bernardo, te ontdekken. Neem gerust een kijkje en ervaar de 3-D animatie van Castila Termal Monasterio de Valbuena

Eenmaal in het hotel heeft u  toegang tot een geheime ruimte; La Capilla de San Pedro, een spirituele plek. Het is een replica van de grafkapel van San Pedro, uit de 13e eeuw, die zich in de kloosterkerk bevindt. De energie die deze ruimte uitstraalt is niet te beschrijven en de eeuwenoude muurschilderingen brengen u terug naar de middeleeuwen.

In het restaurant zwaait michelin-sterrenkok Miguel Angel de la Cruz met de scepter. Om de prachtige streekgerechtjes te combineren, helpen professionele obers u met de keuze voor de juiste wijn.

Castilla Termal Burgo de Osma in de provincie Soria is gevestigd in de vermalige universiteit van Santa Catalina, een emblematisch gebouw uit de 16e eeuw. Het ademt een prachtige historische sfeer uit. Bijzonder is de geheel overdekte binnenplaats.

Kers op de taart in Castilla Termal Burgo de Osma is de spa in de kleine Mozarabische hermitage, met een stijl die bijna uniek is in de provincie en in heel Spanje. In het balneario is de watertemperatuur tussen de 32 en 34 graden. Opvallend is de veelheid aan relaxmomenten om uit te kiezen 

Neem een kijkje op de website  van Castilla Termal Burgo de Osma