Skip to main content

Fly-drive-vakantie Fascinerend Spanje voor de Spanje-liefhebbers

Spanje is een fascinerend land met een boeiend heden én verleden en erg geschikt voor een fly-drive-vakantie. Het eens zo rijke Castiliaanse land met burchten en kastelen heeft steden met klinkende namen als Salamanca, Segovia en Burgos. Bewonder in Segovia het Romeinse aquaduct en in Burgos de imposante kathedraal, waarna u langs de wijnranken van de Ribera del Duero naar Salamanca, de oudste universiteitsstad van Spanje reist. De fraaie natuur en de ongekende variëteit aan cultuur die de steden bieden zijn beslist indrukwekkend en vele behoren inmiddels tot het Unesco Wereld Erfgoed.

Rijke Spaanse geschiedenis

Castilla y Leon is de bakermat van de Spaanse geschiedenis. Het is het hart van Spanje, het oude Castilië, waar het ooit allemaal begon. Een streek vol historie, cultuur en overweldigende natuur. Deze cultuur en natuur zijn al voldoende redenen voor een ontmoeting met het magische hart van Spanje, maar er is nog meer, namelijk goede wijn! Castilla y Leon zorgt voor de grootste variatie wijnen in heel Spanje zoals de Ribera del Duero, Toro, Rueda én Arribes.

Deze fly-drive vakantie is een must voor iedere Spanje-liefhebber.

Zonder overdrijven kun je zeggen dat een ontmoeting met het oude Castilië een must is voor iedere Spanje-liefhebber, zonder een kennismaking met dit fascinerend stukje Spanje. kun je gerust zeggen dat je Spanje nooit echt zult leren kennen.

Dag 01 Aankomst - Madrid Airport - Segovia
Dag 02 Verblijf Segovia
Dag 03 Segovia - Burgos
Dag 04 Verblijf Burgos
Dag 05 Burgos - Salamanca
Dag 06 Verblijf Salamanca
Dag 07 Salamanca - Alcalá de Henares
Dag 08 Madrid Airport - vertrek of verlenging

DAG 01 AANKOMST MADRID – SEGOVIA  Madrid – Segovia 111 km
Langs het kloostercomplex en voormalige residentie van Philips II, El Escorial rijdt u naar Segovia.
De echte blikvanger van de stad Segovia is het aquaduct dat de Romeinen hier zo'n tweeduizend jaar geleden bouwden zonder ook maar een korreltje cement. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende hooggelegen Alcázar met sprookjes torens en een veelheid aan romaanse kerken die verspreid liggen door de oude stad.

DAG 2 SEGOVIA
De nabijgelegen stad Real Sitio de San Ildefonso met de koninklijke residentie en schitterende tuinen is een prachtige stad om te bezoeken. Dit indrukwekkende slot is door de eerste Bourbonkoning nagebouwd omdat hij heimwee naar Versaiiles zou hebben. Ook het glasmuseum is zeer de moeite waard. Vanaf dit stadje heb je een schitterend uitzicht op de bergen van de Sierra de Guadarrama.

DAG 03 SEGOVIA - BURGOS  Salamanca - Burgos 203 km
Ook Burgos is diverse malen de hoofdstad van Spanje geweest. Voor velen is de imposante kathedraal, een meesterwerk van gotische kunst, het hoofddoel van de reis maar de stad heeft veel meer culturele bezienswaardigheden te bieden. Burgos is onlosmakelijk verbonden met El Cid, de legendarische krijgsheer uit de 11e eeuw en aanvoerder in de strijd tegen de Moren. Leuk is een tocht met het stadstreintje om alle bezienswaardigheden te ontdekken.


DAG 04 BURGOS
Vandaag bezoekt u de archeologische opgravingen van de Sierra de Atapuerca, iets buiten de stad, waar de oudste menselijke craneo die gevonden is in Europa van maar liefst 450.000 jaar oud. En wilt u zich verder verdiepen in de archeologie breng dan een bezoek in het prachtige museum van de menselijke evolutie in Burgos.

DAG 05 BURGOS – LERMA- PEÑAFIEL- SALAMANCA  Burgos- Salamanca 295 km
Allereerst bezoeken we de stad historische stad Lerma ten zuiden van Burgos met schitterende bouwwerken. In Castillië en Leon groeien op de lieflijke hellingen de druiven van de Ribera del Duero. Leuk is een bezoek aan het stadje Peñafiel met het kasteel en tevens wijnmuseum. De omgeving worden afgewisseld met de wijnbodegas waar de Ribera del Duero wijn geproefd kan worden. Een mooie weg tussen de wijngaarden met vooraanstaande wijnhuizen.
In de namiddag komt u aan in Salamanca.

DAG 06 SALAMANCA 
Eén van de parels op de Spaanse kroon. De grote hoeveelheid zandkleurige monumenten liggen allemaal in de oude binnenstad waardoor de stad extra toegankelijk is. Historie, sfeer, mooie monumenten, zomaar een paar kenmerken die de studentenstad Salamanca heel goed beschrijven. Top 5 Bezienswaardigheden: De Kathedraal, De Universiteit, Casa de las Conchas, Plaza Mayor en Café Novelty´s.

DAG 07 SALAMANCA - AVILA - ALCALA DE HENARES  Salamanca – Avila - Alcala de Henares 254 km
Vanaf Salamanca komen we eerst langs Avila. Ávila is wereldberoemd vanwege haar middeleeuwse stadsmuren die de gehele oude binnenstad omringen.  Sinds 1985 is het een Unesco-stad en worden haar muren en talloze nationale monumenten beschermt. Gelegen op 1131 meter hoogte is Ávila de hoogstgelegen provinciehoofdstad van Spanje
Maar ook in het middeleeuwse Alcalá de Henares is genoeg te zien en is daarom niet voor niets in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.
De stad is ook bekend van de schrijver Miquel de Cervantes, vooral bekend van zijn boek Don Quichot van La Mancha 

DAG 8 VERTREK U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Madrid alvorens terug te reizen naar huis.
Indien de tijd het toelaat kunt u besluiten nog even een bezoek te brengen aan de dorpen van de Sierra de Guadarrama, alvorens terug te rijden naar de luchthaven van Madrid. Hier levert u de huurauto weer in alvorens terug te reizen naar huis.

Verlenging Madrid
Madrid, de levendige hoofdstad van Spanje is een stad die nooit lijkt te slapen. Rond het middelpunt, de Puerta del Sol, waaiert de stad zich uit en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.  De Plaza Mayor, een prachtige creatie uit begin 17e eeuw, het mooie koninklijk paleis en natuurlijk de Gouden Museum-Driehoek met het Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza museum, die u tijdens deze reis niet mag missen. Nog even gezellig nagenieten op één van de vele terrasjes met wat tapas en een vino tinto.

Fly drive Fascinerend Spanje 8 dagen
Hotel Rona Dalba Salamanca 2 nacht
Hotel Meson El Cid Burgos 2 nacht
Hotel Los Linajes Segovia 2 nacht
Hotel Alcalá Boutique Alcalá de Henares 1 nacht

Prijzen zijn per persoon(op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Madrid. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur (vloot 9): 7x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS . Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Madrid (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn (voor hogere categoriën geldt een andere minimum leeftijd).
  • Aanname van de huurauto buiten openingstijden: uitsluitend op aanvraag ca. € 45,- excl. tax. Ter plaatse te betalen.