Spring naar hoofd-inhoud

Dit adellijke landhuis, welke in de “Alvarinho” wijnproductie regio ligt, is al sinds de 15e eeuw in het bezit van de Pita Palhares Antas Marinho familie. Het huis heeft een prachtige oprijlaan welke leidt naar de “grand entrance”. Deze wordt “bewaakt’’ door twee schitterende magnolia’s. Dit indrukwekkende gebouw met zijn prachtig gemeubileerde interieur is een genot om te zien en het omliggende bosgebied biedt een charmante achtergrond voor wandelingen. Er zijn totaal 9 kamers en een appartement voor 2 -personen. Monção ligt op 2 km afstand.


Quinta da Alcaidaria-Mór, Ourem

Quinta da Alcaidaria-Mór ligt in het midden van Portugal op iets meer dan één uur rijden van Lissabon. Vlakbij ligt één van 's werelds belangrijkste bedevaartsoord: Fátima. Iets oostelijk is de zetel van de kruisridders in Portgal t.w. Tomar en nog iets verder het meer van Zezere.
Als u op zoek bent naar een echt warm welkom, dan is het Quinta da Alcaidaria-Mór de plek. Eigenaar Nuno Vasconcelos verwelkomt u in dit charmante landhuis. Hij geeft u graag persoonlijk advies over excursies in de omgeving en het vinden van goede restaurantjes. Als u liever op het landgoed wilt blijven dan is het ook mogelijk om bij hem op de Quinta te dineren.

Quinta da Alcaidaria-Mór is al eeuwen lang hetzelfde gebleven. Als u de kapel met zuilengang betreedt, één van de belangrijkste gebouwen op het domein, doet u een stapje terug in de tijd. Geniet van een mooie combinatie van historie, charme en comfort op dit landgoed.

Quinta da Boa Viagem, Viana do Castelo

De eigenaar, José, heet u meestal zelf van harte welkom. Hij is trots op z'n landhuis dat al generaties lang in de familie is. Quinta da Boa Viagem is gelegen op een helling van de berg Santa Luzia. even buiten de plaats Viana do Castelo (6 km). De naam is afkomstig van de beschermheilige van de zeevaarders (Senhora da Boa Viagem). Vanuit de quinta heeft een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan. In de tuinen staan barokke standbeelden en fonteinen. Een prachtige omgeving voor een romantische avondwandeling.

Quinta da Foz, Caldas da Rainha

Houdt u van paarden, dan zit u goed in quinta da Foz. Er is een overdekte manage en ook buiten zijn mogelijkheden om paard te rijden. Deze quinta is gebouwd in de 16e eeuw en is een goed voorbeeld van de Portugese architectuur waarbij de boer boven woont en beneden de werkvertrekken waren. Tegenwoordig zijn daar de 5 slaapkamers maar de eigenaar woont nog steeds boven. Vergeet, behalve aan de paarden, ook niet een bezoek te brengen aan de (huis)kapel. Op slechts 500 meter komt u bij een lagune met de mooiste zandstranden. 

Monte de Serralheira | Évora

Ruim 30 jaar geleden trokken Lucia en Cuno, net afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen, naar Portugal om daar een boerenbedrijf te beginnen. De boerderij, vlakbij de historische stad Évora, is nog steeds in werking. Er zijn koeien, paarden en een wijngaard maar daarnaast hebben ze ook een aantal 2- en 3-kamerappartementen met een grote tuin, zwembad en zonneterras. Een karakteristieke Alentejo Quinta te midden van een prachtig landschap.  

Mesão Provesende ligt op 100 m.van het centrale dorpsplein in Provesende, een traditioneel en,sinds een aantal jaren, beschermd wijndorp in de Douro Vallei. Op het plein vindt u mannen op het terrasje voor de plaatselijke kroeg domino spelen en de vrouwen bij de gezamenlijke wasplaats die hun was komen doen. Het vriendelijke dorpje kent naast de eenvoudige dorpshuisjes, statige, soms in verval geraakte herenhuizen die herinneren aan de rijke wijn- en portfamilies van deze omgeving.

In het oude herenhuis waar u verblijft bevinden zich ruime en comfortabel ingerichte kamers met soms wel vier meter hoge plafonds. De kamers op de begane grond beschikken over een kitchenette en kunnen zo als studio-appartement functioneren. De kamers met muren van wel meer dan een meter dik, die daardoor in de zomer heerlijk koel zijn, hebben een eigen ingang en toegang tot de ruime tuin met uitzicht op de vallei met wijngaarden en in de verte een dorpje met karakteristieke witgepleisterde huisjes. Op het terras in een heerlijk zonnetje ervaar je de rust en de echte stilte die hier nog te vinden is en die menig westerling nog maar zelden meemaakt.

In het bovenhuis zijn twee sfeervolle kamers ingericht, die samen ook als appartement te huur zijn, omdat ze samen een kitchenette kunnen delen. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en hebben vanaf de veranda ook een prachtig uitzicht over de vallei.

Quinta da Anunciada Velha | Tomar

Mooi landelijk gelegen quinta uit de 12e eeuw en al vele generaties van dezelfde familie. De eigenaresse zal u hartelijk ontvangen en rondleiden. Bijzonder is de bibliotheek met meer dan 10000 boeken. Vaak zult u de heer des huizes daar tegenkomen. Op het landgoed staan vele kurkeiken en olijfbomen maar er is ook nog grote wijngaard. Liefhebbers kunnen er paardrijden. Vergeet ook niet even naar de kleine kapel te gaan die achter op het landgoed staat. Vanuit het huis heeft u uitzicht op klooster 'Convento de Cristo' in Tomar. Een beroemd klooster dat vele bezoekers trekt.

Villa das Rosas | Sintra

In vorige eeuwen kozen de Portugese koningen al voor Sintra vanwege het aangename klimaat. Tussen de paleizen verrezen ook villa's met prachtige landschapstuinen. Eén daarvan is Vila das Rosas dat geheel gerenoveerd werd. Het is kleinschalig en gezellig met 7 mooi gedecoreerde kamers en een prima ontbijt dat ook nog eens stijlvol geserveerd wordt op tafels met witte lakens en prachtig servies. 's Avonds kunt u ontspannen in de lounge en als het wat frisser is bij de open haard. Wijntje erbij?

Quinta do Barrieiro | Marvão

José Manuel is architect en zijn vrouw Maria Leal is een bekende beeldhouwster en dat resulteerde in een heel bijzondere accommodatie te midden van een prachtige beeldentuin. Een landgoed, heel idyllisch gelegen, op zo'n 10km van Marvão en met een weids uitzicht. Rust en ruimte zijn hier dan ook de steekwoorden. Bij de bouw van de appartementen en kamers is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. En het zwembad....een 'pool with a view'. Je wilt hier bijna niet meer weg.

Quinta da Moita Longa | Lourinhã

Quinta de Moita Longa was in de 2e eeuw een Romeinse villa, in de 12e eeuw eigendom van de Tempeliers en na 1434 eigendom van de koningen van Portugal. Thans is het kleinschalige accommodatie met slechts 4 kamers. Er is een zwembad, sauna en een jacuzzi. Dichtbij is een idyllisch bos gelegen waar u een kleine waterval aan zal treffen. Een kapel uit de 17e eeuw behoort ook tot de quinta.   

Quinta do Carvalhinho | Mealhada

Een inscriptie op de gevel van de privé-kapel van het huis verwijst naar het jaar 1698, de oorsprong van deze accommodatie. Quinta do Carvalhinho is een prachtig wijndomein gelegen de beroemde wijnstreek Bairrada. In 1890 nam Serafim van Navega Cruz Quinta het over en het is sindsdien familiebezit gebleven. De quinta heeft al sinds 1889 een eigen wijnproductie. Quinta do Carvalhinho heeft  dan ook 14 hectare wijngaarden goed voor zo'n 30.000 flessen uitstekende wijn. Behalve wijn is Quinta do Carvalhinho ook bekend om zijn landhuis waar 8 kamers zijn. Een unieke kans de wijnproductie van dichtbij mee te maken.

Quinta de Passadouro

De dertig hectare grote wijngaard ligt middenin het portgebied; een heuvelachtig landschap dat u uitnodigt tot wandelen, fietsen, zwemmen of vissen in de Rio Pinhão of gewoon luieren. Wat u ook kiest; op ieder niveau van de traditionele terrasbouw kunt u genieten van het vergezicht op de verscheidenheid aan gewassen; druiven natuurlijk, maar ook sinaasappelen, mandarijnen, perziken, vijgen en noten. Tussendoor kunt u de karakteristieke stadjes in het gebied bezoeken: Vila Real bijvoorbeeld of Pinhão met z'n beroemde tegeltableau op het station, vanwaar u de trein kunt nemen voor een prachtige rit langs de Douro; de kleine musea die vertellen van de rijke geschiedenis van dit gebied en de restaurantjes waar traditionele gerechten bewijzen hoe lekker eenvoud kan zijn.

Casas da Quinta de Merouço, Alijo

Casas da Quinta Merouço, een landhuis met 14 kamers, heeft een prachtige ligging aan de Douro rivier op 12 km van Alijó. De quinta bestaat uit drie huizen. U kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke woonkamer die uitkomt op het terras aan de rivier. Desgewenst kunt u ook zelf maaltijden bereiden in een volledig uitgeruste, gemeenschappelijke keuken. Er zijn ook barbecuefaciliteiten beschikbaar. Uiteraard kunnen ook maaltijden verzorgt worden. Quinta Merouço is op zich is al een plaatje, maar het landschap erom heen maakt het helemaal af. Het buitenzwembad geeft u het gevoel één te zijn met de natuur om u heen. Heerlijk tot rust komen in de buitenlucht, tussen de bergen. 

Bairro do Casal, Murça do Douro - Vila Nova de Coa

Bairro do Casal ligt in een natuurlijke omgeving in Murça do Douro, een knus een authentiek dorpje aan de Douro-rivier. Het zijn een typisch Portugese huisjes met veel stenen- en houten details.Geen huisje is hetzelfde maar ze zijn allen met veel liefde en geduld gerestaureerd om zodoende het culturele erfgoed te behouden. Bij Bairro do Casal is een prima buitenzwembad waar u heerlijk kunt ontspannen en een uitzicht.....Wauw!

Quinta da Vallado, Peso da Regua

Quinta do Vallado, gebouwd in 1716, is een van de oudste en meest beroemde Quinta van de Douro-vallei. In 2005 heeft zijn deuren geopend voor het publiek. In totaal zijn er 13 kamers waarvan er 5 in het historische gebouw liggen. De andere 8 kamers liggen in het nieuwe 'winehotel, een designhotel dat in 2012 gebouwd is. Quinta do Vallado produceert zijn eigen wijn. Het is mogelijk om even een kijkje te nemen bij de productie. De Quinta is omgeven door maar liefst 50 hectare aan wijngaarden. De eigenaren van de Quinta do Vallado staan bekend om hun kennis over wijnen.

Herdade Monte do Sol | Aljezur

Herdade Monte do Sol ligt in Aljezur, midden in de natuur van natuurpark Vicentina. Een landgoed van maar liefst 30 ha. met rust, ruimte en magnifieke uitzichten. Er zijn 5 bijzonder fraai ingerichte villa's. Geheel privé met eigen terras, hangmatten en met een achterland van bomen en zee als uitzicht. U bent welkom bij de familie om kennis te komen maken. U zult dan eveneens verwelkomt worden door o.a. de honden, de kat, paarden en de dwerggeitjes. Kortom, geniet van de natuur en vergeet gewoon even de tijd.

Vilafoia | Monchique

De weg die leidt naar het hotel is steil en smal maar de met adembenemende uitzichten. De bergen van Monchique behoren tot één van de natuurparken in de Algarve. Het is vooral bekend van Termas de Monchique, een kuuroord met zwavelrijk bronwater. Vilafoia is een hotelletje gebouwd op de bergtop Foia. De ligging garandeert dan ook een panoramisch uitzicht vanuit de ruime kamers, soms zelfs tot aan Portimão. Rondom staan prachtige oude kurkeiken een enkele walnoot en eucalyptusbomen. De bergen van Monchique zijn werkelijk prachtig.

Conversas de Alpendre | Vila Nova de Cacela

Conversas de Alpendre is een traditioneel Portugees landhuis met een schitterende tuin vol zeer oude olijfbomen. Het landhuis ligt net even buiten Tavira in een klein dorpje. De eigenaar creëerde verschillende appartementen en suites die veel gevoel voor met stijl werden ingericht. Ze bieden ruimte en comfort, alles wat u nodig heeft voor een relaxed verblijf! De eigenaresse zorgt dagelijks voor een traditioneel ontbijt met andere zelfgemaakt brood, honing en regionale lekkernijen. Alles er opgericht dat u zich heerlijk thuis zult voelen. En, zelfs niet meer weg wilt.

Alte | Alte