Spring naar hoofd-inhoud

Wandelen op Madeira | Een wandelvakantie door bossen en langs levadas

Wandelen op Madeira

Tijdens onze wandelvakantie zien we onder andere hortensia's, maar dan metershoog en veel uitbundiger dan we ze van onze tuinen kennen. Dan een oranje bougainville. We volgen een levada waar het water zachtjes doorheen kabbelt. Opeens buigt deze af en moeten we bukken om een paar meter door een lage tunnel te kunnen. Aan de andere kant klatert een waterval, het bos breekt open: de Atlantische Oceaan.

Overnachtingen

U overnacht op Madeira in verschillende accommodaties; In Funchal, bij Machico, aan de noordkust en Encumeada. Een lokale, Engels sprekende agent zorgt ervoor dat u wordt afgehaald van het vliegveld en regelt de transfers van de bagage. In elke accommodatie is een eetgelegenheid, daar kunt u genieten van heerlijke vis- of vleesgerechten en tot laat buiten zitten met een kop thee of een glaasje Madeira.

Route langs de unieke levadas van Madeira

Met routebeschrijvingen maakt u een aantal hoogtewandelingen en tochten langs de unieke levada 's die overal op Madeira zijn te vinden. Dit slim bedachte irrigatiesysteem van smalle, stenen kanalen beslaat totaal zo'n 2150 kilometer en wordt nog steeds gebruikt! Elke dag verkent u een ander wandelgebied, waarna u 's avonds terugkeert naar de uw verblijf doorloopt naar de volgende accommodatie. Madeira wordt niet voor niets 'de bloementuin van de Atlantische oceaan' genoemd. In deze drijvende tuin is het van het vroege voorjaar tot het late najaar fijn en ontspannen wandelen en als herboren weer terugkomen in Nederland.

Verlenging op Madeira

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst op Madeira
Dag 02Wandeling van Ponta de São Laurenço naar Casa do Sardinha
Dag 03Wandeling van Machico via Boca do Risco naar Porto da Cruz
Dag 04Wandeling langs de Levada van de Caldeirã Verde tot aan Ilha
Dag 05Wandeling van Achada do Teizeira / Pico Ruivo / Encumeada
Dag 06Wandeling van Encumeada / Boca da Corrida / Corticeira
Dag 07Een wandeling op Monte, Curral dos Romeiros en de Jardim Botanico
Dag 08Vertrek naar het vliegveld of verlenging

Kaart Wandelvakantie Madeira

Individuele wandeltocht over Madeira | 5 wandeldagen | bagagevervoer en transfers | Verblijf in kleine hotelletjes | 8 daagse reis (verlenging altijd mogelijk) | Reissom excl. vlucht: v.a. 595,--

Keuzemenu

Klik om te openen

Dag 1.
Aankomst op Madeira en transfer (20 minuten) naar uw hotel in Camacha. Verblijf één nacht. Verken dit prachtige dorp dat beroemd is om zijn kerk en vlechtwerk.

Dag 2
Wandeling langs de Levada dos Tornos die is omzoomd met een weelderige vegetatie en uitzicht heeft over het lange smalle schiereiland São Lourenço en de Ilhas Desertas (verlaten eilanden). Een korte klim naar Santo De Serra (Hotel do Santo) sluit de dag af.
Details: 5,5 uur, stijging 180m, daling 250m.

Dag 3
Na een zeer korte transfer naar Ribeiro de Machico loopt u langs de 'Mimosa' Levada richting Machico waar je overnacht.
Details: 5 uur, stijging 110m, daling 280m. 

Dag 4
Vandaag voert de wandeling u langs de dramatische maar tegelijkertijd majestueuze steile kliffen van de noordkust. Deze wandeling heeft prachtige maar duizelingwekkende stukken voor mensen met hoogtevrees en een alternatieve wandeling kan daarom ter plaatse geregeld worden. U en uw bagage en worden om 16:00 uur van Porto da Cruz naar Santana gebracht. U verblijft daar 2 nachten 
Details: 5 uur, stijging 400m afdaling 400m.


Dag 5
Transfer van uw hotel naar Queimadas National Park. Denk groen! Denk aan regenwouden van smaragden. Dit is Queimadas - een bemost paradijs, zelfs op de warmste dag. Een bonus bij deze betoverende wandeling langs een van de oudste Levada's van Madeira is een bezoek aan Ilha, zonder twijfel een van de meest pittoreske dorpjes van Madeira.  U gaat zelf met de openbare bus terug naar Santana die om 17:00 uur vanaf Ilha vertrekt
Details: 5 uur, stijging 170m, daling 490m.

Dag 6
U begint de dag met een transfer naar Encumeada hotel, (Residencial Encumeada) (1 nacht) en vervolgens een korte transfer naar het begin van de wandeling die een mooi uitzicht biedt op het berglandschap, met  uitzichten over het centrale bereik van Pico Arieiro, Pico Torres, Pico Ruivo en Pico Grande, de valleien van Ribeira Brava en São Vicente. Er zijn een aantal goede gemakkelijke wandelingen langs levada's en een kleine omweg naar de top van Bica da Cana (op 1620m) kan vroeg in de route worden genomen. U loopt terug naar je hotel in Encumeada.
Details: 5 uur Stijging 170m Daling 670m.

Dag 7
In de ochtend: transfer naar Funchal - vrije dag in Funchal. Bezoek de prachtige stad Monte, hoog boven Funchal, en geniet van het prachtige panorama. Kies 's avonds een restaurant voor uw laatste Madeiraanse maaltijd van uw vakantie. Overnachting in Funchal.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Of blijf nog een week en ontdek gebieden van Madeira die u nog niet hebt bezocht, met behulp van ons boekje met zelfgeleide wandelingen.

Reiscode: PTWA003
Vertrek..dagelijks..
startdatum01-04-2022
einddatum31-12-2022
08 dagen zonder vlucht595

Prijzen per persoon

 • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
 • Dagelijks vertrek mogelijk.  
 • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend
 • Hotels o.b.v. logies/ontbijt.
 • Transfers: aankomst- en vertrektransfers, transfers naar begin- en eindpunt van uw wandelingen volgens programma.
 • Reisbeschrijving met detail informatie (ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel).
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen Wandelen Madeira

 • Vliegreis naar/van Madeira vanuit Amsterdam of Brussel of andere steden. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht en we hebben speciale tarieven, maar zelf boeken kan ook.
 • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen + €. 10,-).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).
  Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)