Skip to main content

Wandelen op Madeira | Een wandelvakantie door bossen en langs levadas

Wandelen op Madeira

Tijdens onze wandelvakantie zien we onder andere hortensia's, maar dan metershoog en veel uitbundiger dan we ze van onze tuinen kennen. Dan een oranje bougainville. We volgen een levada waar het water zachtjes doorheen kabbelt. Opeens buigt deze af en moeten we bukken om een paar meter door een lage tunnel te kunnen. Aan de andere kant klatert een waterval, het bos breekt open: de Atlantische Oceaan.

U overnacht op Madeira in verschillende accommodaties; In Funchal, bij Machico, aan de noordkust en Encumeada. Een lokale, Engels sprekende agent zorgt ervoor dat u wordt afgehaald van het vliegveld en regelt de transfers van de bagage. In elke accommodatie is een eetgelegenheid, daar kunt u genieten van heerlijke vis- of vleesgerechten en tot laat buiten zitten met een kop thee of een glaasje Madeira.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst op Madeira
Dag 02Wandeling van Ponta de São Laurenço naar Casa do Sardinha
Dag 03Wandeling van Machico via Boca do Risco naar Porto da Cruz
Dag 04Wandeling langs de Levada van de Caldeirã Verde tot aan Ilha
Dag 05Wandeling van Achada do Teizeira / Pico Ruivo / Encumeada
Dag 06Wandeling van Encumeada / Boca da Corrida / Corticeira
Dag 07Een wandeling op Monte, Curral dos Romeiros en de Jardim Botanico
Dag 08Vertrek naar het vliegveld of verlenging

Kaart Wandelvakantie Madeira

Prijzen Wandelen op Madeira

Reiscode: PTWA003
Vertrek ..dagelijks..
startdatum 01-04-2018
einddatum 31-12-2018
08 dagen zonder vlucht 510

Beschrijving van de accommodaties

Toeristische informatie Madeira

Madeira

Door onder andere de fascinerende natuurlijke schoonheid en het milde klimaat, is Madeira één van de betere toeristische trekpleisters van Europa. Gelegen in de Atlantische Oceaan, op ca. 700 km van de westkust van Afrika en op ca. 1000 km van het vasteland van Portugal. Madeira heeft ongeveer een oppervlakte van 740 vierkante kilometer.Dit prachtige eiland is bergachtig en staat vooral bekend om zijn vele wandelmogelijkheden (bergwandelen, levadawandelingen). Bent u geen wandelaar, maar wel een natuurliefhebber of golfer? Dan bent u ook goed op uw plaats op Madeira. Madeira heeft een bijzonder mild klimaat, met gemiddelde temperaturen van 22 graden in de zomer en 16 graden in de winter. In het warme jaargetijde is de regenval schaars, vooral op de zuidelijke hellingen. In de herfst en winter is de regenval gematigd, hoewel de noordelijke hellingen, die meer blootstaan aan de winden, een groter deel voor hun rekening nemen.Houdt u er rekening mee, dat op de hoogste punten de temperatuur frisser is of zelfs koud of vochtig kan zijn. Het is verstandig om iets warms mee te nemen. Tevens kunt u eten meenemen om te picknicken, over het eiland bevinden zich vele picknickplaatsen met veelal fantastische uitzichten, die u vast niet wilt missen. De aanvlieghaven van Madeira is Funchal. Er zijn dagelijkse vluchten met een overstap of tussenlanding in Lissabon en op maandag en donderdag zijn er directe chartervluchten. Flex Travel kan deze vluchten voor u verzorgen, op ons offerteformulier kunt u aangeven of u wel of geen vliegticket wenst.

Meer informatie over uw wandelvakantie Madeira

Met routebeschrijvingen maakt u een aantal hoogtewandelingen en tochten langs de unieke levada 's die overal op Madeira zijn te vinden. Dit slim bedachte irrigatiesysteem van smalle, stenen kanalen beslaat totaal zo'n 2150 kilometer en wordt nog steeds gebruikt! Elke dag verkent u een ander wandelgebied, waarna u 's avonds terugkeert naar de uw verblijf doorloopt naar de volgende accommodatie. Madeira wordt niet voor niets 'de bloementuin van de Atlantische oceaan' genoemd. In deze drijvende tuin is het van het vroege voorjaar tot het late najaar fijn en ontspannen wandelen en als herboren weer terugkomen in Nederland.

Madeira As Never Seen Before

Wandelingen Madeira