Skip to main content

Stedentrip Lissabon of Porto | Echt anders dan al die andere steden

Een stedenreis naar b.v. Lissabon of Porto. Heerlijk er even uit en genieten in een andere omgeving. En vooral....eens wat anders dan die bekende steden van Europa. Wij verzekeren u dat u daar geen spijt van zult krijgen. Ontdek nu zelf de mooiste plekjes met een stedentrip naar Portugal Het is slechts 2,5 - 3 uur vliegen. Misschien bent u zelfs nog nooit in Spanje geweest. Dan is b.v. Lissabon een aangename kennismaking die zeker naar meer zal smaken!

Flex Travel heeft een grote verscheidenheid aan hotels van budget tot luxe fancy boutique-hotels. Regelmatig aanbiedingen en specials (abonneer u op onze nieuwsbrief, dan blijft u op de hoogte).

Offerte? Geef uw wensen aan ons door en wij maken een passende aanbieding voor u!

Stedentrip naar Lissabon | Stad voor jong en oud

Stedenreis naar Lissabon, beste shortbreak bestemming van Europa

Tijdens de World Travel Awards (WTA), een internationale prijs voor de reisindustrie, is Lissabon voor de tweede keer op rij gekozen tot de beste short break bestemming van Europa noemen.

Ideale bestemming. Vanuit Nederland is het gemakkelijk om in Lissabon te komen. Vanaf Amsterdam duurt de vliegreis naar Lissabon slechts drie uur. Het centrum is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer of taxi waar de bekende historische en pittoreske wijken verkend kunnen worden.

Veelzijdig. Lissabon is een stad met vele gezichten. Ronddwalen in de oude wijken Alfama, naar hartenlust shoppen in de winkelbuurt Chiado, smullen van de uitgebreide Portugese keuken of het bruisend uitgaansleven verkennen in Bairro Alto of bij de rivier de Taag, het kan allemaal.

Gehele jaar door. Lissabon heeft zachte winters en is daarom ook geschikt als citybreak bestemming voor de winter.

Uitgebreide reisschema Fly drive Noord-Portugal en Galicië

DAG 01 AANKOMST - PORTO

Aankomst op het vliegveld van Porto, ophalen huurauto en een korte rit naar Guimarães.

DAG 02 VERBLIJF IN GUIMARÃES

Het historische centrum van Guimarães is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad zit namelijk vol historische herinneringen en erfgoed. Het kasteel van Guimarães is verbonden met de stichting van het koninkrijk waardoor Guimarães voor de Portugezen een bijzondere symbolische waarde heeft. Wilt u een prachtig uitzicht over de stad zien? Pak dan de auto en rijdt naar de heuveltop van Monte da Penha, Dit is één van de meest indrukwekkende uitzichten van het noorden van Portugal.

DAG 03 GUIMARÃES – AMARES

Vandaag heeft u ruim de tijd om de historische stad Braga te bezoeken, het 'Portugese Rome' vanwege de vele kerken en kloosters. Buiten het historische centrum ligt de beroemde Bom Jesus Kerk met de befaamde trappen. Daarna kunt u een bezoek brengen aan Ponta de Lima en Ponte da Barca om via Terras de Bouro naar Amares te rijden.

DAG 04 AMARES – VALENÇA

Hèt nationale park van Portugal is Peneda Gerês. Het park is beperkt per auto toegankelijk maar we hebben voor u een mooie route uitgezet. Er zijn tevens diverse wandelmogelijkheden. Langs de rivier de Minho komt u uiteindelijk aan in Valença, een oude stad met een fortificatie waar ook de pousada ligt.

DAG 05 VALENCA – PONTEVEDRA

Rustig aan en langs de kust via A Guarda en Baiona rijdt u naar Pontevedra waar u overnacht midden in het historisch centrum. Vergeet niet een rondwandeling te maken in deze stad die dateert uit de romeinse tijd.

DAG 06 PONTEVEDRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Eén van de hoogtepunten van deze fly drive is ongetwijfeld het bezoek aan Santiago de Compostela, het eindpunt van vele pelgrimsroutes. Op het plein voor de imposante kathedraal is het altijd gezellig druk met een uitgelaten sfeer. In de voormalige herberg en ziekenhuis 'Los Reyes Católicos' is thans de parador gevestigd.

DAG 07 VERBLIJF IN SANTIAGO DE COMPOSTELA

Voldoende tijd vandaag om de stad te leren kennen. Allereerst de parador zelf want ook die is een bezienswaardigheid op zich. Uiteraard de kathedraal van Santiago maar vergeet ook niet lekker door de stad te dwalen en de sfeer te proeven.

DAG 08 SANTIAGO DE COMPOSTELA – VILALBA

Op uw gemak en met een omweg b.v. via A Coruña lekker binnendoor naar Vilalba. U blijft daar twee nachten zodat u ruim de tijd heeft de omgeving te verkennen.

DAG 09 VERBLIJF IN VILALBA

Geniet van de regionale Galicische cultuur en architectuur. De noordelijke kust is indrukwekkend en ruig met mooie baaien en verlaten stranden.

DAG 10 VILALBRA – OURENSE

Onderweg raden we u zeker even aan in Lugo te stoppen. Het historisch centrum is ommuurt met een 2 km. lange muur waar u in z'n geheel overheen kunt lopen. Binnen door door een schilderachtige vallei komt u in een van de mooiste paradors, het klooster van San Estaban, gelegen bovenaan een diepe kloof.

DAG 11 VERBLIJF IN OURENSE

Een leuk tochtje door de schilderachtige vallei van de rivier de Sil of een lekkere wandeltocht zijn één van de mogelijkheden. Aan het eind van de dag kunt u lekker nagenieten in de spa van het hotel en het prachtige restaurant.

DAG 12 OURENSE – BRAGANÇA

Vanuit Ourense rijdt u Portugal weer in door het natuurpark de Montesinho. Een niet zo bekend natuurgebied met oude dorpjes waar de tijd even stil lijkt te hebben gestaan. Na een bezoek aan het park komt u aan in Bragança. Vanuit de pousada heeft u een prachtig gezicht op de oude ommuurde vesting en het kasteel; zeker een bezoekje waard.

DAG 13 BRAGANÇA – ALIJÓ

Vanaf Bragança zuidwaarts richting de rivier de Douro. Een belangrijke rivier, want langs de Douro groeien de druiven voor o.a. de Port-wijn. Iets ten noorden van de Douro ligt het beroemde Palácio de Mateus, beroemd vanwege de rose-wijn in de befaamde buikflesjes.

DAG 14 ALIJÓ – PORTO

U vervolgt uw reis langs de Douro tot aan Porto. Tijd genoeg om nog even van de sfeer te proeven. Wist u trouwens dat Porto ook uitstekende stranden heeft? Wilt u nog een paar dagen blijven dan kan dat uiteraard ook.

DAG 15 VERTREK PORTO

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

Stedentrip naar Porto | Stad en Strand

Stedenreis naar Porto, de stad die z'n naam gaf aan Portugal

Porto, de haven in het noorden werd ooit gesticht door de Romeinen aan de monding van de rivier Douro. Thans de tweede stad van het land. Het historische stadscentrum aan de noordelijke oever van de rivier Douro is sinds 1996 erkend als Unesco werelderfgoed.

Portwijn. Porto werd vooral bekend door zijn nummer één exportartikel, de portwijn. In Porto vindt u aan de zuidkant van rivier de vele oude portkelders van Sandeman, Taylor e.d. U komt daar via de wereldberoemde Dom Luis I - brug, een brug gebouwd naar de ideeën van Gustave Eiffel. Talrijke musea, theater en een opera onderstrepen de positie van Porto als één van de belangrijkste culturele en wetenschappelijke centra van Portugal.

Stad & Strand. Wat heel weinig mensen zich realiseren is dat Porto de perfecte combinatie is van Stad & Strand. Met een authentieke tram rijdt u lang de monding van de Douro zo naar het strand. Ook het achterland is fantastisch; met de trein rijdt u voor een paar euro door het gehele Douro-dal