Fly drive Paradores - Wijngaarden en Steden

Spanje is van oudsher een van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld. De Toro-wijn komt oorspronkelijk uit het gebied verdeeld rond de Douro rivier.Het is een wijnland met zijn eigen hoogwaardige druif: de tinta de toro. U zult tijdens deze reis zien dat alle heuvels, gelegen langs deze magische rivier, zijn omgeven door talrijke prachtige wijngaarden! Proef daarnaast één van de heerlijke culinaire specialiteiten van dit gebied: 'Bacalao a la fonda' (Kabeljauw met rivierkreeften) of 'el manjar de la Vega' (vers kaasdessert).Deze reis begint en eindigt in de grootste stad van Spanje; Madrid.Uiteraard is het mogelijk de onderstaande reis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema

Dag 01 & 02 Aankomst - Madrid - Avila
Dag 03 & 04 Avila - Salamanca
Dag 05 Salamanca - Zamora
Dag 06 Zamora - Tordesillas
Dag 07 & 08 Tordesillas - Olmedo - La Granja
Dag 09 La Granja - San Lorenzo de el Escorial - Toledo
Dag 10 & 11 Toledo - Chinchon
Dag 12 Vertrek Chinchon - Madrid

Midden-Spanje

Regio Madrid, Castilla-Léon en Castilla - la Mancha, vormen samen wat wij verstaan onder “midden Spanje”. Midden Spanje wordt gekenmerkt door prachtige landschappen en de vele historierijke steden, zoals onder andere Madrid, Segovia en Toledo. De groep van Spaanse steden, die door UNESCO erkent zijn op de Werelderfgoedlijst, is de belangrijkste groep ter wereld in eenzelfde land. Zo staat de ommuurde stad Cuenca op de lijst en het historische stadje Avíla. De Spaanse hoogvlakte oftewel de meseta is het oudste gedeelte van het hele Iberische Schiereiland en is gevormd door een hoogplateau. De meseta ligt zo ongeveer 600 meter hoog! Wat de natuur betreft is Castilië – La Mancha een van de Europese regio's met het grootste aantal natuurreservaten, natuurparken en nationale parken, zoals het park van de Tablas de Daimiel en Cabañeros. Zeker het ontdekken waard!

DAG 01 & 02 AANKOMST MADRID – AVILA

Madrid – Avila 125 km

Ophalen van uw huurauto, waarna u doorrijdt naar uw eerste Parador de Avila.Op de hoogvlakte van de Meseta, omgeven door machtige stadsmuren, is de stad Avila gevestigd.Het is de hoogst gelegen stad van Spanje (1130m).

U verblijft 2 nachten in Parador de Avila.Voormalig Paleis “Piedras Albas”. Deze Parador straalt een frisse atmosfeer uit. De kamers zijn decoratief en tevens warm ingericht.Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en de stadsmuren van Avila!

DAG 03 & 04 AVILA – SALAMANCA

Avila – Salamanca 99 km

Salamanca, een provinciehoofdstad, met haar 18de Eeuw jaar oude barokke hoofdplein genaamd Plaza Mayor. Kijk rond en laat u verassen door de harmonie en schoonheid wat deze stad uitstraalt!

U verblijft 2 nachten in Parador de Salamanca.Gelegen op een heuvel, tegenover het historische centrum van Salamanca.

DAG 05 SALAMANCA – ZAMORA

 Salamanca – Zamora 63 km

Breng, tijdens uw verblijf in Zamora, een bezoek aan de kathedraal, de overdekte markt; Marcado Abastos en het historische stadje Toro. De Duero rivier stroomt door de stad van Zamora, door naar Toro.

U verblijft 1 nacht in Parador de Zamora.Voortgebouwd op de plaats van een oude Romeinse vesting uit de 15de Eeuw.

DAG 06 ZAMORA – TORDESILLAS

Zamora – Tordesillas 66 km

Vandaag rijdt u via Toro naar Tordesillas. Bij aankomst kunt u een prachtige wandeling door deze “wijnstad” maken!

U verblijft 1 nacht in de Parador de Tordesillas. Gelegen middenin het mooie, groene gedeelte van het natuurlandschap van de regio Castillië-Leon.

DAG 07 & 08 TORDESILLAS – OLMEDO – LA GRANJA

Tordesillas – La Granja  128 km.

U laat Tordesillas achter u en rijdt door naar Parador La Granja.Tijdens deze rit kunt u een bezoek brengen aan de stad Olmedo. Deze stad biedt zeer mooie bouwwerken zoals de kerken van San Miguel en Santa Maria del Castillo. Aangekomen in La Granja, kunt u een bezoek brengen aan het Paleis La Granja en de parken hieromheen. De parken zijn aangelegd naar het voorbeeld van de tuin van Versailles. Ze beslaan maar liefst een oppervlak van 145 hectare en de tuinen worden omgeven door een 6 km lange haag!Van La Granja is het ca. 11 km naar Segovia, deze stad ligt boven op een rots waar de rivieren de Eresma En Clamores samenkomen.

U verblijft 2 nachten in Parador de La Granja.

DAG 09 LA GRANJA – SAN LORENZO DE EL ESCORIAL - TOLEDO

La Granja – Toledo 145 km

Vandaag rijdt u via San Lorenzo de el Escorial door naar Toledo. In San Lorenzo de el Escorial brengt u een bezoek aan het immense abdijcomplex van Filips II van Spanje; Het Escorial genaamd. Het is een kasteel, een abdij en een koninklijk mausoleum in één! Het complex is gelegen bij de stad El Escorial, welke sinds 1984 op de wereld-erfgoedlijst  van UNESCO staat.Ook Toledo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook zeer rijk aan geschiedenis en cultuur! De stad is ten zuiden van Madrid gelegen en wordt omringt door de rivier de Taag.

U verblijft 1 nacht in Parador de Toledo.Gelegen op de heuvel Cerro del Emperador en geeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad!

DAG 10 & 11 TOLEDO – CHINCHON

Toledo – Chinchon 69 km

Vanuit Toledo rijdt u door naar Chinchon. Breng tijdens uw verblijf in Chinchon een bezoek aan o.a. het Koninklijke Paleis en de Puerta del Sol in de prachtige stad Madrid!

U verblijft 2 nachten in Parador de Chinchon. Deze Parador is opgericht door de “Lords of Chinchón” in de 17de eeuw en heeft nog geheel een monumentaal karakter van een kloosterhuis. De cipressen, rozen en de wilde ligusters in de tuin geven een mooi accent aan deze parador!

DAG 12 VERTREK CHINCHON - MADRID

Chinchon – Madrid luchthaven 55 km   

Einde van uw wijnroute.Op de luchthaven Madrid levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

2 nachten Parador de Avila
2 nachten Parador de Salamanca
1 nacht Parador de Zamora
1 nacht Parador de Tordesillas
2 nachten Parador de la Granja
1 nacht Parador de Toledo
2 nachten Parador de Chinchon

Prijzen

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur: 11x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS . Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Madrid (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn (voor hogere categoriën geldt een andere minimum leeftijd).
  • Aanname van de huurauto buiten openingstijden: uitsluitend op aanvraag ca. € 45,- excl. tax. Ter plaatse te betalen.