Fly drive Paradores Andalusië

Tijdens deze fly drive komt u langs de hoogtepunten van Andalusië. In steden met klinkende namen als Córdoba en Granada kunt u uw hart ophalen aan indrukwekkende culturele bezienswaardigheden. Maar dit is ook een gebied van prachtige natuurlandschappen met schilderachtig gelegen witte dorpen als Ronda.Accommodaties: U verblijft in de uiterst comfortabele paradores.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst - Malaga
Dag 02 Malaga - Granada
Dag 03 Granada - Ubeda
Dag 04 Ubeda - Córdoba
Dag 05 Córdoba - Carmona
Dag 06 Carmona (mogelijkheid bezoek aan Sevilla)
Dag 07 Carmona - Ronda
Dag 08 Ronda - Malaga - vertrek

Andalusië

Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje, bestaat uit acht bezienswaardige provincies en vier kusten waarvan de 'Costa del Sol' de bekendste is. U vindt hier cultuur, geschiedenis, natuur en lekker eten. Witte bergdorpjes, kleine authentieke dorpen of grote steden, u komt ze allemaal tegen in Andalusië. In sommige steden zijn verschillende bezienswaardigheden uitgeroepen tot werelderfgoed, bijvoorbeeld het Alhambra paleis in Granada en de kathedraal in Sevilla, maar ook de natuurgebieden verdienden een plekje op de lijst. Zo zijn ook het nationale park Doñada en de Sierra Nevada tot werelderfgoed uitgeroepen. Lange uitgerekte stranden, een rijke historie, bergen en prachtige landschappen en steden vol cultuur. Andalusië heeft het allemaal.

Wilt u even niks doen? Dan heeft Andalusië vier kusten waar u uit kunt kiezen om even tot rust te komen: Costa Tropical, Costa del Sol, Costa de Almeria en Costa de la Luz.

DAG 01 AANKOMST - MALAGA

Ophalen van uw huurauto en verblijf in Parador de Málaga Gibralfaro, gelegen in het oude gedeelte van Malaga en met een imposant uitzicht op de baai en de citadel. De parador heeft een prima Andalusische keuken: probeer eens de  gefrituurde vis.

DAG 02 MALAGA - NERJA - GRANADA (165 KM)

Vandaag rijdt u via Nerja (55 km) naar Granada (110 km). Voldoende tijd om een omweg te maken langs de Alpijarras, een gebied aan de voet van de Sierra Nevada en bekend om z'n weelderige schoonheid en tegen de berghelling aangebouwde dorpjes met witte huisjes. Vredige plaatsjes als Lanjarón met een bekende bron/spa en plaatsjes als Capileira en Trevélez, de hoogstgelegen van Spanje. Prima plekjes om de lunch te gebruiken. Heeft u nog tijd dan kunt u via het nationaal park Sierra Nevada naar Granada rijden voor een verblijf u in de parador *) aldaar. Deze parador ligt in het Alhambra! *) de parador van Granada is erg populair (ondanks z'n forse prijs), zodat deze helaas erg vaak vol is. In dat geval boeken we voor u een vervangend hotel in Granada.

DAG 03 GRANADA - UBEDA (174 KM)

In de ochtend (zorg ervoor dat u vroeg bent) een bezoek aan het overbekende Alhambra, hét koningspaleis (uit 1492) met z'n magnifieke tuinen. Daarna rijdt u in de middag naar Ubeda, waar u verblijft in de 16e eeuwse parador.

DAG 04 UBEDA - CÓRDOBA (144 km)

Langs wijngaarden, oude landhuizen en windmolens rijdt u naar Córdoba. De stad ligt aan de oevers van de Guadalquivir, de rivier waarlangs de stad gebouwd is. Een absolute must is de Mezquita moskee, waar men in de Moorse tijd, in 785 aan begon en die twee eeuwen later, en na verscheidene uitbreidingen, een meesterwerk van de klassieke Islamitische architectuur werd. De moskee heeft 840 zuilen en kan 20.000 mensen herbergen, bovendien huist in het midden een kathedraal. De oude wijk ernaast is overigens ook de moeite waard.

DAG 05 CORDOBA - CARMONA (109 KM)

Blijf nog even een ochtend in Córdoba voor bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea en vervolg uw reis naar Carmona via Ecija, een barokstad bij uitstek. Een stadswandeling is dan ook zeker de moeite waard. Het platteland in de provincie Córdoba en Sevilla is indrukwekkend en u komt langs vele prachtige dorpjes omgeven door vele olijfboomgaarden.

DAG 06 CARMONA  

Verblijf in de historische stad Carmona. Op korte afstand (30 km) ligt Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, met de beroemde kathedraal, de Alcazar met z'n mooie tuinen, de Plaza de Tores en het San Telmo paleis. Geniet even van een drankje en een tapas in een cafeetje op één van de vele pleinen in de wijk Santa Cruz.

DAG 07 CARMONA - JEREZ - ARCOS DE LA FRONTERA - RONDA (140 KM)

Van Carmona via Jerez en Arcos de la Frontera naar Ronda. Vandaag komt u door 'de hoofdstad' van de sherry. Vergeet niet even te stoppen bij een bodega om te proeven en een flesje te kopen. Daarna vervolgt u deze pittoreske route via Arcos de la Frontera naar Ronda. De parador, gebouwd in 1761, ligt spectaculair op een rots met uitzicht over de beroemde 100 meter diepe kloof. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de stierenvechtersring; één van de oudste van Spanje.

DAG 08 RONDA - MALAGA - VERTREK

Einde van uw rondreis; vertrek of verlenging naar keuze.

Overnachtingen

1 nacht Parador de Málaga Gibralfaro
1 nacht Parador de Granada
1 nacht Parador de Ubeda
1 nacht Parador de Córdoba
2 nachten Parador de Carmona
1 nacht Parador de Ronda

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Malaga. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek. EXCLUSIEF vliegreis Malaga. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur (vloot 6): 7x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Malaga (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel)

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn.