Fly drive Andalusië en Algarve

Een reis langs de mooiste plekjes van het zuiden van Portugal en Spanje met verblijf in de luxe Paradores en Pousadas

Met deze reis combineert u het zuiden van Portugal en Spanje en verblijft u in de mooiste en luxe Paradores en Pousadas. De paradores in Spanje en pousada's van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Andalusië en de Algarve zijn allebei zeer geliefde vakantiebestemmingen. U vindt in deze regio's cultuur, geschiedenis, natuur en lekker eten. Witte bergdorpjes, kleine authentieke dorpen en grote steden.

Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken. Daarom mogen wij u in drie Pousadas één gratis diner aanbieden (zonder drankjes).

Reisschema in het kort

Dag 01 aankomst Malaga luchthaven - Ronda
Dag 02 Ronda - Cadiz
Dag 03 Bezoek Sanlucar en Jerez de la Frontera
Dag 04 Cadiz - Mazagon
Dag 05 Mazagon - Tavira
Dag 06 Bezoek Olhão en Ria Formosa
Dag 07 Tavira - Beja
Dag 08 Bezoek Alentejo en Évora
Dag 09 Beja - Sagres
Dag 10 Bezoek Cabo de São Vicente
Dag 11 Sagres - Estoi
Dag 12 Estoi - Carmona
Dag 13 Carmona - Malaga
Dag 14 Bezoek Granada
Dag 15 Malaga - vertrek Malaga luchthaven

DAG 01 AANKOMST MALAGA LUCHTHAVEN – RONDA

Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Malaga haalt u de huurauto op. Met een rit van anderhalf uur bent u in het historische en unieke Ronda. Vooral bekend om de brug die over de vallei heen hangt.

DAG 02 RONDA – CADIZ

Langs het mooie Sierra da Grazalema gebergte rijdt u naar de mooie havenplaats Cadiz. Een mondaine badplaats waar u heerlijk langs de boulevard kunt lopen en genieten van het uitzicht op de haven.

DAG 03 BEZOEK AAN JEREZ DE LA FRONTERA EN SANLUCAR DE BARREMEDA

Tijdens uw verblijf in deze hoek van Andalusië mag een bezoek een Jerez de la Frontera zeker niet achterwege blijven! Een prachtig stadje waar de beroemde sherry wijnen geproduceerd worden.

DAG 04 CADIZ – MAZAGON

Vandaag vertrekt u uit Cadiz en rijdt u verder naar de plaats Mazagon. Vlakbij ligt de bekende stad Huelva, in de gelijknamige provincie. Huelva heeft een uniek en typerend landschap.

DAG 05 MAZAGON – TAVIRA

Vandaag rijdt u Portugal in! Één van de highlights van de Algarve; Tavira. Een gezellig stadje met genoeg historische bezienswaardigheden, cafés langs de rivier maar ook stranden!

* één gratis diner voor twee (zonder drankjes) in deze prachtige Pousada.

DAG 06 BEZOEK AAN OLHAO

Breng zeker een bezoekje aan de oudste vissershaven van Portugal: Olhão. Ga hier lunchen en geniet van de vers gevangen vis die overheerlijk bereid wordt.

DAG 07 TAVIRA – BEJA

De stad Beja ligt officieel niet in de Algarve maar in de Alentejo. Als u toch in de buurt bent van deze prachtige regio, raden wij het zeker aan om hier te genieten van de eindeloze vlaktes van het veelzijdige Alentejo landschap. Met als eindbestemming: Beja.

DAG 08 BEZOEK AAN EVORA/ALENTEJO

U kunt cultuur en historie opzoeken en naar de hoofdstad van de Alentejo rijden. Évora is een bekende universiteitsstad. U kunt er ook voor kiezen om erop uit gaan met de auto en u laten verrassen door het landschap.

DAG 09 BEJA – SAGRES

Terug naar de kust. Via het vissersplaatsje Portimão rijdt u door naar Sagres. Een stadje dat een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de ontdekkingsreizen van Portugal.

DAG 10 BEZOEK AAN CABO DE SAO VICENTE

Cabo de São Vicente is het meest westelijke puntje van de Algarve. U heeft hier werkelijk verbluffend mooi uitzicht op de zee, het landschap en de gigantische rotsformaties aan de kust.

DAG 11 SAGRES – ESTOI

Via Lagos bereikt u de laatste overnachtingsplaats in Portugal. Estoi ligt vlak boven de  stad Faro. Hiervandaan kunt u ook een kijkje nemen in de bekende stad Albufeira. Albufeira wordt gezien als een jongeren vakantieplek maar men vergeet de schitterende stranden in de buurt met schitterende rode rotsen.

DAG 12 ESTOI – CARMONA

Door naar Spanje. Voordat u naar Carmona rijdt maakt u een korte stop in de bekende stad Sevilla. Een typisch Spaanse stad en heerlijk om even tot rust te komen op een terrasje.

DAG 13 CARMONA – MALAGA

Onderweg naar Malaga raden wij aan om even een bezoekje te brengen aan de nabijgelegen stad Antequerra.

DAG 14 BEZOEK GRANADA

Vandaag tijd om een geliefde stad van Andalusië te bezoeken; Granada. Vol historie en mooie gebouwen.

DAG 15 MALAGA – VERTREK MALAGA LUCHTHAVEN

U rijdt naar de luchthaven en levert de huurauto in.

1 nacht(en) Parador de Ronda Ronda
2 nacht(en) Parador de Cadiz Cadiz
1 nacht(en) Parador de Mazagon Mazagon
2 nacht(en) Pousada Convento de Graça Tavira
2 nacht(en) Pousada São Francisco Beja
2 nacht(en) Pousada do Infante Sagres
1 nacht(en) Pousada Palacio de Estoi Estoi
1 nacht(en) Parador de Carmona Carmona
2 nacht(en) Parador Malaga Gibralfaro Malaga

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Malaga. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

 • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
 • Één gratis diner in Pousada de Tavira (zonder drankjes)
 • Autohuur 14 x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS

Niet inbegrepen:

 • Boekingskosten € 35,- per boeking.
 • Vliegreis naar Malaga (optioneel bij te boeken)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).
 • Autoverhuurders vragen soms een extra verzekering voor de grensoverschrijding. We proberen dit kosteloos in te boeken, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Deze extra verzekering dient u ter plekke te betalen en kost ongeveer €. 40,-- per huurperiode.

Extra informatie over de autohuur:

 • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
 • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
 • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.
 • Eventuele hotelaflevering van uw huurauto (ter plekke te voldoen/ ongeveer €. 5,- tot 25,- per aflevering)