Fly drive Culinair Avontuur Noord-Spanje

Het vriendelijke groene noorden van het Iberisch Schiereiland wordt door velen gezien als één van de meest verrassende streken van Spanje. De diepblauwe Atlantische Oceaan met de grillige kust en baaitjes afgetekend  tegen de ruige besneeuwde bergtoppen van  de Picos de Europa vormen een lust voor het oog. Hier laat de natuur zich van haar extreemste kanten zien. Dit gebied wordt ook wel de “keuken” van Spanje genoemd want nergens kunt u zo lekker eten als hier waar meer 1- of meer Michelin sterren restaurants liggen dan in de rest van het land! Cultuur liefhebbers komen ook volop aan hun trekken op deze bijzondere reis en kunnen onder meer hun hart ophalen in het Guggenheim museum.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst - Bilbao
Dag 02 Bilbao - San Sebastian
Dag 03 San Sebastian
Dag 04 San Sebastian - Laguardia
Dag 05 Laguardia
Dag 06 Laguardia - León
Dag 07 Leon - Cangas de Onis (Picos de Europa)
Dag 08 Picos de Europa
Dag 09 Cangas de Onis - Santillana del Mar
Dag 10 Santillana del Mar - Bilbao

Nog meer zien van Noord-Spanje?

 

DAG 01 AANKOMST EN VERBLIJF BILBAO

Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar het centrum van Bilbao. Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum, dat als een magneet wereldwijd bezoekers aantrekt.  Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is op zich al een bijzonderheid. In de gezellige taveernes van het historisch hart van de stad maakt u kennis met de culinaire heerlijkheden waar het noorden van Spanje zo beroemd om is. Alleen al de aanblik van de mooi opgemaakte pintxos, Baskisch voor tapas, doen een ieder het water in de mond lopen.

DAG 02 EN 03 BILBAO – SAN SEBASTIAN 102 km     

Langs de kust reist u naar de  mooie badplaats San Sebastian die bekend staat om haar culinaire hoogstandjes! In de morgen kunt u een bezoekje brengen aan de nabijgelegen markt om vooral de prachtige uitstalling van vis en schaaldieren te zien. Voor de beleving van een exclusief culinair festijn in een top klasse restaurant met 3 Michelin sterren, kunnen wij een tafeltje voor u reserveren bij restaurant Arzak .  Jean Mari Arzak ontketende eind jaren 80 in Spanje een ware revolutie op gebied de moderne culinaire keuken en zwaait samen met zijn dochter Elena de scepter in de keuken. Elena werd in 2012 uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef ter wereld!

* wij kunnen een reservering voor u maken in het Arzak restaurant (3-sterren Michelin restaurant Degustación) in San Sebastian. En dit zónder extra kosten! Graag aangeven in de reservering als u geïnteresseerd bent.

DAG 04 EN 05 SAN SEBASTIAN – LAGUARDIA 148 km    

Door een glooiend heuvellandschap met uitgestrekte wijngaarden voert de reis naar het middeleeuwse ommuurde plaatsje Laguardia. Wij hebben een mooie route voor u uitgezet langs de mooiste dorpjes van de Rioja met wijngaarden en bodega’s. Enkele geven ook rondleidingen en hebben een eigen restaurant waar de regionale dis wordt geserveerd, uiteraard vergezeld van de heerlijke Rioja wijnen.

DAG 06 LAGUARDIA – LEÓN 192 km

Vandaag reist u een stukje langs de befaamde Sint Jacob pelgrims route naar de koninklijke stad León,  een belangrijke halteplaats voor bedevaartgangers op weg naar Santiago. De stad bezit charme en is rijk aan historie. De kathedraal is een meesterwerk van gotische kunst. Het drievoudig portaal is met fraai  beeldhouwwerk voorzien  en de kleurrijke gebrandschilderde ramen zijn een lust voor het oog.

DAG 07 EN 08 LEÓN - CANGAS DE ONIS EN PICOS DE EUROPA 150  km

Vandaag staat u een schitterende bergrit te wachten naar het Prinsdom van Asturië. De majestueuze bergketen van de Picos de Europa is uitgeroepen tot  Nationaal Park en omvat drie massieven die worden gescheiden door nauwe diep uitgesleten kloven. Bijzonder is de ligging vlak aan de kust met steile klippen en intieme baaien met zandstranden en pittoreske vissershaventjes.Geheel passend bij deze reis kan door ons een tafel worden geboekt voor een lunch  menú gastronómico in restaurant Casa Marcial, een 2 Michelin sterren restaurant.  Gelegen in een lieflijk gehucht, een plek waar je niet direct een topkwaliteit keuken verwacht!

* wij kunnen een reservering voor u maken in het Casa Marcial restaurant (2-sterren Michelin restaurant Degustación) in La Salgar, nabij Arriondas. En dit, zónder extra kosten! Graag aangeven bij de reservering als u daarin geïnteresseerd bent.

DAG 09 CANGAS DE ONIS EN PICOS DE EUROPA – SANTIALLANA DEL MAR 110 km

Met een rit over slingerende pittoreske wegen passeert u het leuke plaatsje Comillas met Gaudi’s “Capricho”, alvorens u in het middeleeuws stadje Santillana del Mar arriveert. Met schitterende gebouwen die karakteristiek zijn gedecoreerd met oude familiewapens en smalle straatjes, is het plaatsje vrijwel geheel in tact gebleven en door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Even verder ligt het museum van de grotten van Altamira met prehistorische schilderingen. Als culinaire afsluiting van deze mooie reis kunt u heerlijk dineren met een menú degustación in het beste restaurant van Santillana.

DAG 10 SANTIALLANA DEL MAR - BILBAO 130 km

Op weg naar Bilbao kunt u nog even de stad Santander met zijn vele gerieflijke stranden bezoeken. Vervolgens reist u langs de mooie en grillige kustlijn  weer terug naar Bilbao. Hier levert u de huurauto weer in waarna u weer terugreist naar Nederland

1 nacht(en) Hotel Iturrienea Ostatua ** Bilbao
2 nacht(en) Hotel La Galeria ** San Sebastian
2 nacht(en) Villa Laguerdia **** Laguardia
1 nacht(en) Hotel Quindos *** León
2 nacht(en) Hotel Imperion **** Cangas de Onis
1 nacht(en) La Casa del Organista *** Santillana del Mar

Hotel Iturrienea Ostatua | Bilbao

Een sfeervol en gezellig hotel met slechts 9 kamers dat begin dit jaar geheel is gerenoveerd. Vanuit het hotel Iturrienea Ostatua loop je direct de kleine straatjes van het oude centrum in waar je heerlijk kunt rondstruinen of een terrasje pikken voor een tinto met pintxos, feestelijk aangeklede tapas. Een bezoek aan het Guggenheim Museum is een wandeling van een klein halfuur over de mooie wandelpromenade langs de rivier Nervión.

Hotel La Galeria | San Sebastian

Dit voormalig stadspaleisje in Franse stijl uit het einde van de 19e eeuw, is perfect gelegen aan het Ondaretta strand en biedt schitterend uitzicht over de baai van La Concha. Alle 23 moderne kamers van Hotel La Galeria hebben een klassieke touch met antiek meubilair en kunstwerken, geheel in stijl van het monumentale pand. Langs de boulevard of over het strand wandel je zo naar het oude centrum van San Sebastian.

Hotel Antigua Bodega de Don Cosme Palacio | Laguardia

Tussen de wijngaarden van het middeleeuwse wijnstadje Laguardia ligt het uit natuursteen opgetrokken rustieke hotel uit begin 1900. Onlangs is het hotel van Don Cosme Palacio grondig gerenoveerd wat een verblijf nog aantrekkelijker maakt! Het behoort bij het landgoed Don Cosme Palacio, één van de oudste en gerenommeerde bodega’s van de Rioja. De wijnen die hier geproduceerd worden zijn dan ook prijswinnaars als Denominación de Origen Calificada. Hotelgasten kunnen de bodega bezoeken. De perfecte plek om wijn te proeven en te ervaren!

Hotel Quindos | León

Dit hotel is echt een verborgen geheim. Achter een hele gewone, bijna lelijke gevel, slaapt u letterlijk in een museum. Met meer dan 1100 werken w.o. Picasso, Miró, Chilida, Tàpies is dit waarschijnlijk het hotel met de grootste verzameling moderne kunst van Spanje. Geniet van een reis langs schilderijen en sculpturen in combinatie met een aankleding en inrichting van het hotel met stukken van bekende ontwerpers als Mackintosh, Le Courbusier, Panton, Isamo Noguchi en vele anderen. U zult de sfeer terugvinden in de kamer waar u verblijft en waarvan vrijwel iedere kamer uniek is. Zoals ze zelf zeggen: Hotel Quindós: "Brushstrokes of life that have left a mark…"

Hotel Imperion | Cangas de Onis

Het monumentale “Casona de Indianos”, karakteristiek voor Asturië,  werd na een grondige renovatie omgetoverd in een sfeervol hotel en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Picos de Europa. Hotel Imperion ligt naast de beroemde Romeinse brug Puente Romano. Ook Bedevaartsoord van Covadonga en Covadonga Basilica liggen op 15 km afstand. De 18 kamers hebben houten vloeren en zijn licht en ruim en voorzien van rustieke decoraties die ook weer de sfeer van de streek uitstralen. En het prachtige uitzicht vanuit het hotel is inclusief.

La Casa del Organista | Santillana del Mar

Santillana del Mar aan de westkust van Cantabrië is één van die plaatsen met huizen uit de 14 tot de 18 eeuw. Als 's avonds laat de huizen verlicht zijn ervaart u een bijna  magische sfeer. Eén van de huizen, La Casa del Organista, was 60 jaar lang het huis van de organist van de Colegiata Santillan. Nu is dit achtiende eeuwse huis na een zorgvuldige restauratie getransformeerd tot een bijzonder hotel. In La Casa del Organista zult u de sfeer en de gezelligheid van een echte herberg ervaren.

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek. EXCLUSIEF vliegreis Bilbao.

Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

 Prijs is inclusief:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur: 9x 24 uur cat. B, vb. Peugeot 207/AC/2DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Amsterdam - Bilbao;  Ook vertrek mogelijk vanaf andere luchthavens (informeer naar de mogelijkheden en prijzen).
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn (voor hogere categoriën geldt een andere minimum leeftijd).
  • Aanname van de huurauto buiten openingstijden: uitsluitend op aanvraag.