Ronda plein - Fly drive De Koningssteden van Andalusië

Fly drive Koningssteden van Andalusië

Met een fly drive langs de fraaie koningssteden van Andalusië, Zuid-Spanje, maakt u kennis met de vele facetten die deze streek te bieden heeft. In steden met klinkende namen als Sevilla, Córdoba en Granada kunt u uw hart ophalen aan indrukwekkende culturele bezienswaardigheden. Maar dit is ook een gebied van prachtige natuurlandschappen met schilderachtig gelegen witte dorpen als Ronda.

Accommodaties: U verblijft tijdens deze mooie rondreis naar keuze in 3 of 4 sterren hotels. De 3 sterren hotels zijn charmante hotels die de sfeer van de streek uitstralen en de 4 sterren hotels zijn uiterst comfortabele hotels.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen (bv. in het authentieke kustplaatsje Nerja) of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01 Aankomst - Malaga - Ronda
Dag 02 Ronda - Sevilla
Dag 03 Sevilla
Dag 04 Sevilla - Córdoba
Dag 05 Córdoba
Dag 06 Córdoba - Granada
Dag 07 Granada
Dag 08 Granada - Malaga - vertrek

Andalusië

Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje, bestaat uit acht bezienswaardige provincies en vier kusten waarvan de 'Costa del Sol' de bekendste is. U vindt hier cultuur, geschiedenis, natuur en lekker eten. Witte bergdorpjes, kleine authentieke dorpen of grote steden, u komt ze allemaal tegen in Andalusië. In sommige steden zijn verschillende bezienswaardigheden uitgeroepen tot werelderfgoed, bijvoorbeeld het Alhambra paleis in Granada en de kathedraal in Sevilla, maar ook de natuurgebieden verdienden een plekje op de lijst. Zo zijn ook het nationale park Doñada en de Sierra Nevada tot werelderfgoed uitgeroepen. Lange uitgerekte stranden, een rijke historie, bergen en prachtige landschappen en steden vol cultuur. Andalusië heeft het allemaal.

Wilt u even niks doen? Dan heeft Andalusië vier kusten waar u uit kunt kiezen om even tot rust te komen: Costa Tropical, Costa del Sol, Costa de Almeria en Costa de la Luz.

Córdoba - Andalusië Spanje
Ronda - Andalusië Spanje
Cordoba Mezquita

DAG 01 AANKOMST - MALAGA - RONDA

Malaga - Ronda 115 kmNa aankomst zet u koers naar de mondaine badplaats Marbella. Na een bezoekje aan de Plaza de Naranjos, een stadsplein omringd door geurige sinaasappelbomen, reist u door het mooie berglandschap naar Ronda. Vanwege de bijzondere ligging en vele monumenten geldt de stad als een van de mooiste witte plaatsen van Andalusië. Een diep ravijn verdeelt de stad in een Moors en een Christelijk deel. Aan beide zijden van de kloof staan de "casas colgadas, (hangende huizen) die op de rand van de steile rotswand staan.

DAG 02 & 03 SEVILLA

Ronda - Sevilla 163 kmLangs diverse pittoreske witte dorpjes en de sherry stad Jerez de la Frontera reist u naar Sevilla. De gastvrije stad herbergt een veelheid aan imposante monumenten die ontdekt móeten worden. Het kloppend hart is de oude wijk Barrio Santa Cruz waar ook de enorme kathedraal met Giralda toren en het Real Alcazar paleis gesitueerd zijn.

DAG 04 & 05 CÓRDOBA

Sevilla - Córdoba 133 kmCórdoba is de volgende parel die u gaat bezoeken. Als hoofdstad van Al-Andalus maakte de stad in de 10e en 11e eeuw een enorme bloeitijd door en werd de Mezquita, na Mekka, de grootste moskee ter wereld. Middenin de moskee ligt een kathedraal, gebouwd door de katholieke koningen Ferdinand en Isabel. De meeste bezienswaardigheden liggen rond de Mezquita en in de sfeervolle oude joodse wijk La Juderia.

DAG 06 & 07 GRANADA

Córdoba - Granada 180 kmNa het ontbijt rijdt u door een golvend landschap met miljoenen olijfbomen en kleine witte dorpen naar Granada. Vanuit de verte kunt u de toppen van de Sierra Nevada met aan haar voeten het Alhambra paleis al zien liggen. Niets doet de schitterende pracht vermoeden die u binnen de muren van deze paleisstad aantreft. Op de bovenste helling van het Alhambra ligt het zomerpaleis met waterpartijen.

DAG 08 GRANADA - MALAGA - VERTREK

Granada - Malaga 150 kmLeuk is een bezoek te brengen aan de stad Malaga. In het oude centrum dat geheel wandelgebied is kunt u o.a. het Picasso museum bezoeken.

3-sterren 4-sterren
1 nacht Hotel Polo Hotel El Poeta de Ronda Ronda
2 nachten Hotel Amadeus Hotel Pasarela Sevilla
2 nachten Hacienda Posada de Vallina Hotel Alfaros Córdoba
2 nachten Hotel Monasterio de los Basilios Hotel Barcelo Occidental Granada

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Malaga. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur (vloot 6): 7x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Malaga (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn.