Fly drive Fascinerend Spanje

Spanje is een fascinerend land met een boeiend verleden. De vroegste bezoekers waren de Feniciërs. Daarna kwamen de Carthagers en de Romeinen die net als de latere Moren en Christenen hun stempel achterlieten. Een veelheid van burchten, paleizen, aquaducten, kastelen, kerken en kathedralen zijn hier een tastbaar bewijs van. Met deze interessante reis laten wij u kennis maken met een aantal van de mooiste steden van Spanje. U start de reis in Madrid, de bestuurlijke en culturele hoofdstad van Spanje. Vervolgens voert de tocht door het eens zo rijke Castiliaanse land langs burchten en kastelen naar steden met klinkende namen als Salamanca, León en Burgos. In Bilbao kunt u het Guggenheim museum bewonderen waarna u langs de wijnranken van de Rioja naar Segovia reist. De fraaie natuur en de ongekende variëteit aan cultuur die de steden te bieden hebben zijn beslist indrukwekkend en vele behoren inmiddels tot het Wereld Erfgoed van Unesco.Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen (bv. in Madrid) of naar uw eigen smaak aan te passen.

Dag 01 Aankomst - Madrid
Dag 02 Madrid - Salamanca
Dag 03 Salamanca - León
Dag 04 León - Burgos
Dag 05 Burgos - Bilbao
Dag 06 Bilbao - Laguardia (Rioja)
Dag 07 Laguardia (Rioja) - Segovia
Dag 08 Segovia - Madrid - vertrek

Midden-Spanje

Regio Madrid, Castilla-Léon en Castilla - la Mancha, vormen samen wat wij verstaan onder “midden Spanje”. Midden Spanje wordt gekenmerkt door prachtige landschappen en de vele historierijke steden, zoals onder andere Madrid, Segovia en Toledo. De groep van Spaanse steden, die door UNESCO erkent zijn op de Werelderfgoedlijst, is de belangrijkste groep ter wereld in eenzelfde land. Zo staat de ommuurde stad Cuenca op de lijst en het historische stadje Avíla. De Spaanse hoogvlakte oftewel de meseta is het oudste gedeelte van het hele Iberische Schiereiland en is gevormd door een hoogplateau. De meseta ligt zo ongeveer 600 meter hoog! Wat de natuur betreft is Castilië – La Mancha een van de Europese regio's met het grootste aantal natuurreservaten, natuurparken en nationale parken, zoals het park van de Tablas de Daimiel en Cabañeros. Zeker het ontdekken waard!

DAG 01 AANKOMST - MADRID

Madrid, de levendige hoofdstad van Spanje is een stad die nooit lijkt te slapen. Rond het middelpunt, de Puerta del Sol, waaiert de stad zich uit en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.  De Plaza Mayor, een prachtige creatie uit begin 17e eeuw, het mooie koninklijk paleis en natuurlijk de Gouden Museum-Driehoek met het Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza museum, die u tijdens deze reis niet mag missen. 's Avonds gezellig nagenieten op één van de vele terrasjes met wat tapas en een vino tinto.

DAG 02 MADRID - SALAMANCA

Madrid - Salamanca 232 km

Langs het kloostercomplex en voormalige residentie van Philips II, El Escorial en het mooie vestingstadje Avila, reist u naar de oude universiteitstad Salamanca. Eén van de parels op de Spaanse kroon. De grote hoeveelheid zandkleurige monumenten liggen allemaal in de oude binnenstad waardoor de stad extra toegankelijk is. 

DAG 03 SALAMANCA - LEÓN

Salamanca - León 241 km

Via de stad Zamora met een veelheid aan romaanse kerken reist u naar de koninklijke stad León, eens de hoofdstad van Spanje en tevens belangrijke halteplaats op de pelgrimsroute naar Santiago. Door de eeuwen is het Romaans en Gotisch erfgoed van León goed bewaard gebleven. Daar zijn de prachtige gotische kathedraal met zijn ontelbare glas-in-loodramen en de kloostergang van San Isidoro de mooiste voorbeelden van.

DAG 04 LEÓN - BURGOS

León - Burgos 178 km

Vandaag reist u een stukje van de legendarische Santiago pelgrimsroute in omgekeerde richting naar de mooie stad Burgos. Ook Burgos is diverse malen de hoofdstad van Spanje geweest. Voor velen is de imposante kathedraal, een meesterwerk van gotische kunst,  het hoofddoel van de reis maar de stad heeft veel meer culturele bezienswaardigheden te bieden. Burgos is onlosmakelijk verbonden met El Cid, de legendarische krijgsheer uit de 11e eeuw en aanvoerder in de strijd tegen de Moren. Leuk is een tocht met het stadstreintje om alle bezienswaardigheden te ontdekken.

DAG 05 BURGOS - BILBAO

Burgos - Bilbao 159 km

Wie Bilbao zegt, zegt Guggenheim Museum. Het vernuftige architecturale hoogstandje van de hand van architect Frank Gehry is op zich al een bijzonderheid en publiekstrekker nummer één. Bilboa is ook voor lekkerbekken een paradijs, zo blijkt al snel uit een wandeling langs de ontelbare 'tapa' bars en restaurants die de stad rijk is. De kleine hapjes zien er stuk voor stuk zo smakelijk en fraai versierd uit dat het moeilijk is een keuze te maken!

DAG 06 BILBAO - LAGUARDIA (LA RIOJA)

Bilbao - Laguardia 111 km

Tussen het Baskenland, Castillië en Navarra groeien op de lieflijke hellingen de druiven van de Rioja. Leuk is een bezoek aan de wijnstad Haro waar weelderige herenhuizen met erker worden afgewisseld met de wijnhuizen waar de Rioja wijn geproefd kan worden. Een mooie weg tussen de wijngaarden voert naar het hoger gelegen fabelachtige wijnplaatsje Laguardia.  Door dit gebied loopt een deel van de pelgrimsroute  naar Santiago de Compostela die is bespikkeld met kerken en kloosters die erom vragen bezocht te worden.

DAG 07 LAGUARDIA (LA RIOJA) - SEGOVIA

Laguardia - Segovia 318 km

Over de uitgestrekte vlakte van het Spaans Plateau reist u richting de groene heuvels rond Segovia. De echte blikvanger van de stad is het aquaduct dat de Romeinen hier zo'n tweeduizend jaar geleden bouwden zonder ook maar een korreltje cement. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende hooggelegen Alcázar met sprookjes torens en een veelheid aan romaanse kerken die verspreid liggen door de oude stad.

DAG 08 SEGOVIA - MADRID - VERTREK

Segovia - Madrid 100 km

Indien de tijd het toelaat kunt u besluiten nog even een bezoek te brengen aan de dorpen van de Sierra de Guadarrama, alvorens terug te rijden naar de luchthaven van Madrid. Hier levert u de huurauto weer in alvorens terug te reizen naar huis.

8 dagen 12 dagen 15 dagen
1 nacht 2 nachten 2 nachten Hotel Francisco Madrid
1 nacht 2 nachten 2 nachten Hotel Rona Dalba Salamanca
1 nacht 1 nacht 2 nachten La Posada Regia León
1 nacht 2 nachten 2 nachten Hotel Meson El Cid Burgos
1 nacht 1 nacht 2 nachten Hotel Iturrienea Ostatua Bilbao
1 nacht 2 nachten 2 nachten Villa Laguardia Laguardia (Rioja)
1 nacht 1 nacht 2 nachten Hotel Los Linajes Segovia

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.EXCLUSIEF vliegreis Madrid. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur (vloot 9): 7x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS . Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Madrid (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn (voor hogere categoriën geldt een andere minimum leeftijd).
  • Aanname van de huurauto buiten openingstijden: uitsluitend op aanvraag ca. € 45,- excl. tax. Ter plaatse te betalen.