Fly drive Dali, tussen kunst en kust

Ontdek de prachtige kusten van Catalonië

Zeg Catalonië, dan zegt u Salvador Dalí, want dit is de geboortestreek van de excentrieke kunstenaar. Hoewel Dali in Figueras is geboren, bracht hij veel tijd in zijn leven door in het schilderachtige vissersdorp Cadaqués. Op luttele kilometers ligt het gehucht Port Lligat waar de meester, naar eigen zeggen, zijn beste werken heeft gemaakt. Achter de hoge bergtoppen van de Pyreneeën ligt het wonderschone Catalonië. Met middeleeuwse stadjes, oude kloosters, vruchtbare wijngaarden, bruisende steden en een kleurrijke kust met leuke vissersdorpjes en idyllische baaitjes is het niet verwonderlijk dat de grote meester Dali zich door deze schoonheid liet inspireren. Met deze reis laten we u kennis maken met vele hoogtepunten die deze mooie streek te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 1 Aankomst Barcelona
Dag 2 Barcelona
Dag 3 Barcelona - Begúr
Dag 4 Begúr - Cadaqués
Dag 5 Cadaqués
Dag 6 Cadaqués - Figueras - Gerona
Dag 7 Gerona - Montserrat
Dag 8 Montserrat - Barcelona - vertrek

Catalonië

Catalonië, ofwel in het Catalaans: “Catalunya”, één van de 17 autonome regio's van Spanje. Al zien de Catalanen dit zelf heel anders, zij zien Catalonië het liefst onafhankelijk. Deze regio heeft net als Baskenland en Galicië een geheel eigen taal. Al lijkt deze in de verte wel op het Spaans, kan het voorkomen dat mensen op het platteland van Catalonië geen Spaans spreken. Wat Catalonië bijzonder maakt zijn de prachtige kusten, die onder andere te vinden zijn aan Costa Brava. Met de ligging aan de Middellandse zee heeft deze streek natuurlijk ook veel badplaatsen en schilderachtige vissersdorpjes zoals Cadaques, Lloret de Mar en Salau.In Catalonië vindt je ook meesterwerken terug van de beroemde kunstenaars Gaudí en Dalí, die je vaak in het straatbeeld van Barcelona kunt zien. Veel van Gaudí's werken in Barcelona staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de beroemde Sagrada Família en Park Güell. Niet alleen in Barcelona, maar ook in andere steden van Catalonië vindt je gebouwen en bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan. Catalonië is bovendien één van de belangrijkste wijnstreken van Spanje en is met name bekend vanwege de Cava, een mousserende wijn. Genoeg redenen dus om deze streek een bezoek te brengen en een heel ander deel van Spanje te ontdekken.

DAG 1 EN 2 BARCELONA

Barcelona is razend populair bij de bezoeker. De prachtige stad tussen zee en bergen heeft een goed evenwicht gevonden tussen traditie en avant-garde. Zo staan de vrolijke huizen met kleurrijke mozaïeken van Gaudi vredig naast gotische gebouwen.  Het leven draait rond de Ramblas, de kloppende levensader van de stad die van de Plaça de Catalunya naar de haven loopt. 

DAG 3 BEGUR

U neemt uw taxi naar de luchthaven en haalt u uw auto op. Barcelona – Begúr 155 km. Al rijdend langs de mooie kustlijn van de azuurblauwe Costa Brava, kunt u genieten van de  fraaie uitzichten op kreken, baaitjes en verscholen vissersdorpen. Leuk is een stop in Tosa del Mar, een idyllisch kustplaatsje dat gedomineerd wordt door een middeleeuwse vesting. Even landinwaarts liggen schilderachtige middeleeuwse dorpen als Pals en Peratallada die menig maal als filmdecor zijn gebruikt om de unieke authentieke schoonheid. U verblijft in Begúr. Het historische plaatsje ligt 200m boven de zeespiegel en kijkt neer op enkele mooie baaien voor een frisse duik in zee.

DAG 4 EN 5 CADAQUES

Begúr- Cadaqués 120 KM. Vandaag komt u langs kasteel Púbol dat Dali kocht voor zijn muze Gala. Via Empúries, de oude Grieks-Romeinse havenstad en het charmante stadje Castelló voert de tocht naar Cadaqués. Dit schilderachtige vissersplaatsje ligt verscholen in een brede baai. Dali woonde en werkte een lange tijd in het nabijgelegen Port Lligat waar hij een aantal vissershuisjes tot een uiterst ludieke woning en atelier had omgetoverd en dat is nu als museum ingericht. Door een schitterend natuurlandschap kunt u te voet naar de vuurtoren van Cap de Creus, het meest oostelijke puntje van het Iberisch Schiereiland waar Dali graag kwam.

DAG 6 GERONA

Cadaqués – Figueras – Gerona 145 KM. Figueras is nauw verbonden met het genie Dali die hier geboren werd en waar het Theater-Museo Dali een levendige herinnering is aan het genie. Het was een voormalig theater dat door de kunstenaar in zijn eigen stijl werd verbouwd tot een kunsttempel. Na het zien van zoveel uitzonderlijke kunstwerken die dit fascinerende museum rijk is, voert de tocht via het bekoorlijke dorp Besalú naar Gerona. Deze kleurrijke stad herbergt een schat aan monumenten. De pittoreske joodse wijk met smalle straatjes en doorloopjes is een van de boeiendste van Catalonië.

DAG 7 MONTSERRAT

Gerona – Montserrat 140 KM. De enorme rotsen van het natuurmonument Monterrat zijn beslist indrukwekkend. Klimaatsveranderingen  hebben dit berglandschap magnifieke uitstulpingen gegeven. In het gebergte ligt het klooster en basiliek waar de Moreneta, de zwarte maagd en patroonheilige van Catalonië te bewonderen is. s´Avonds wordt er in de basiliek door het jongenskoor gezongen. De omgeving biedt tal van mogelijkheden voor het maken van een mooie wandeling waarbij u kunt genieten van spectaculaire panoramische vergezichten.

DAG 8 BARCELONA

Montserrat – Barcelona 60 KM. Na het ontbijt reist u weer terug naar Barcelona of kunt u, indien de tijd het toelaat, de authentieke dorpen in de omgeving bezoeken. Op de luchthaven levert u de huurauto weer in alvorens naar huis terug te keren.

Verblijf

2 nachten Hotel Rialto Barcelona
1 nacht Hotel Convento Begúr
2 nachten Hotel Llane Petit Cadqués
1 nacht Hotel Peninsular Gerona
1 nacht Hotel Abat Cisneros Montserrat

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

EXCLUSIEF de vliegreis naar Barcelona.

Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur: 5 x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Barcelona (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn.