Fly drive Cultuur en Natuur Midden-Spanje

Burchten en kastelen, imposante kathedralen, interessante musea! Midden Spanje is rijk aan cultuur en natuur en hier vindt u een aantal van de mooiste en meest indrukwekkende steden van Spanje. De volledig in tact gebleven historische kernen van steden als Toledo, Cáceres, Salamanca en Segovia om er een aantal met naam te noemen, behoren dan ook tot het Werelderfgoed. Dikke stadswallen met zware poorten en wachttorens hebben ertoe bijgedragen dat de steden hun charme en schoonheid door de eeuwen heen hebben weten te behouden. Na aankomst in Madrid reist u naar Toledo. De stad waar door de eeuwen heen de Moorse, Gotische en Renaissance culturen sterk met elkaar verweven zijn geweest. Van hier voert de route door het land van Don Quichote's La Mancha naar de Extremadura. Een relatief onbekend gebied met schitterende natuurlandschappen en steden van een uitzonderlijke rijkdom. Door het eens machtige Castiliaanse Koninkrijk voert de tocht langs burchten en kastelen via Segovia naar Madrid, eindpunt van deze bijzondere en interessante reis.

Accommodaties: Voor deze reis hebben wij met zorg charmante en authentieke 3* hotels geselecteerd. Alle accommodaties zijn kleinschalig en stralen de sfeer van de streek uit.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen (bv. in Madrid) of naar uw eigen smaak aan te passen.

Dag 01 Aankomst - Madrid - Toledo
Dag 02 Toledo
Dag 03 Toledo - Cáceres - Trujillo
Dag 04 Trujillo
Dag 05 Trujillo - Candelario
Dag 06 Candelario
Dag 07 Candelario - Segovia
Dag 08 Segovia - Madrid - vertrek

Midden-Spanje

Regio Madrid, Castilla-Léon en Castilla - la Mancha, vormen samen wat wij verstaan onder “midden Spanje”. Midden Spanje wordt gekenmerkt door prachtige landschappen en de vele historierijke steden, zoals onder andere Madrid, Segovia en Toledo. De groep van Spaanse steden, die door UNESCO erkent zijn op de Werelderfgoedlijst, is de belangrijkste groep ter wereld in eenzelfde land. Zo staat de ommuurde stad Cuenca op de lijst en het historische stadje Avíla. De Spaanse hoogvlakte oftewel de meseta is het oudste gedeelte van het hele Iberische Schiereiland en is gevormd door een hoogplateau. De meseta ligt zo ongeveer 600 meter hoog! Wat de natuur betreft is Castilië – La Mancha een van de Europese regio's met het grootste aantal natuurreservaten, natuurparken en nationale parken, zoals het park van de Tablas de Daimiel en Cabañeros. Zeker het ontdekken waard!

Nog meer zien van Midden-Spanje?

DAG 01 & 02 AANKOMST - MADRID - TOLEDO

Madrid - Toledo 70 km

Na aankomst op de luchthaven van Madrid zet u koers in zuidelijke richting. Hoog op een granieten rots verrijst de koninklijke stad Toledo die u reeds van ver ziet liggen. Nauwe steile straatjes van middeleeuwse allure voeren naar een lange reeks van monumenten uit de Moorse, Gotische en Renaissance perioden. Zo kunt u de enorme kathedraal, synagoges, het Alcázar en niet te vergeten het El Greco Museum bewonderen.

DAG 03 & 04 TOLEDO - CÁCERES - TRUJILLO

Toledo - Cáceres - Trujillo 250 km

Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. Cáceres heeft een verrassend mooie historische kern. De oude stad wordt omringd door hoge Moorse wallen met torens waarbinnen de kerken en paleizen in renaissance stijl liggen. Het nabijgelegen Trujillo is lieflijker en heeft volgens velen de mooiste plaza Mayor!

DAG 05 & 06 TRUJILLO - CANDELARIO

Trujillo - Candelario 165 km

Een mooie route voert door het Natuurpark Monfragüe naar de Sierra de Gredos en Jerte vallei. Het Monfragüe park is vooral bekend om zeldzame vogels als de vale gier, adelaar en zwarte ooievaar. Er zijn diverse korte en wat langere wandelroutes uitgezet om de vogels te kunnen zien. Via de Renaissance stad Plasencia reist u naar het schilderachtige dorp Candelario. Vanuit hier kunt u een bezoek brengen de monumentale universiteitstad Salamanca en het historische plaatsje Ciudad Rodrigo.

DAG 07 CANDELARIO - SEGOVIA

Candelario - Segovia 190 km

Door een bergachtig landschap rijdt u naar Avila. Met een ligging op 1127 m hoogte, is dit de hoogstgelegen provincie stad van Spanje. De plaats is ook vermaard om haar reusachtige middeleeuwse muren die de hele binnenstad omsluiten. Vervolgens naar al weer een hoogtepunt, de stad Segovia. Beroemd zijn het enorme Romeinse aquaduct en het op een uitstekende rots gelegen Alcázar. Al slenterend door de stad ontdekt u verborgen Romaanse kerken en fraaie stadspaleizen die bij zonsondergang een fascinerend schouwspel laten zien van goudgele en diepoker kleurschakeringen.

DAG 08 SEGOVIA - MADRID - VERTREK

Segovia - Madrid 100 km

Alvorens u terugreist naar Madrid kunt u nog een bezoek brengen aan het Monasterio San Lorenzo del Escorial. Dit grote kloostercomplex was de voormalige residentie van Philips II. Op de luchthaven Madrid levert u de huurauto weer in.

2 nachten Hotel Pintor el Greco *** Toledo
2 nachten Hotel Victoria *** Trujillo
2 nachten Posada La Casa de la Sal *** Candelario
1 nacht Hotel Los Linajes *** Segovia

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

EXCLUSIEF vliegreis Madrid. Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur (vloot 6): 7x 24 uur cat. BB, vb. Peugeot 207/AC/4DRS. Indien u een vroege heenvlucht en een late(re) terugvlucht heeft, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling.

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis Malaga (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht. Het autoverhuurbedrijf accepteert alleen VISA en EURO-/MASTERCARD.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
  • De bestuurder dient minimaal 21 jaar te zijn.