Guimarães

Guimarães, de geboorteplaats van Portugal. Er is een ruime keus aan bezienswaardigheden en u zult uzelf niet snel vervelen in deze stad. Zeker de moeite waard zijn het kasteel en de kapel van S. Miguel (Romaans), middeleeuwse paleis van de graaf van Bragança (15e eeuw) en de kerk van Santos Passos (Barok). Natuurlijk mag een wandeling door de Santa Maria straat niet missen bij uw bezoek, deze wandeling eindigt bij het Santiago plein.

Braga

Braga staat bekend als de stad van de aartsbischoppen en de stad van de barokstijl, dit komt door de diverse kerken rond de stad. U dient zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan Bom Jesus do Monte (5 km buiten het centrum) met zijn monumentale barokke trap. Verder zijn er nog diverse andere bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, diverse kerken en musea. Er is ook een voetgangerszone in het centrum van de stad met gezellige cafés met terrasjes.

Toeristische informatie Noord Portugal

Tot aan de grens ten noorden van Porto strekt zich de zeer groene streek van Minho uit, waar de kust geaccentueerd wordt door betoverende strandsteden. Reis door het Nationaal Park van Peneda-Geres en duik dan in de indrukwekkende bergen van Trás-os-Montes. Hier liggen mineraalwaterbronnen verborgen, oude steden en in de vallei, een schat aan ongeëvenaarde rotsgraveerkunst, aangebracht op rotspanelen in de open lucht, eveneens erfgoed der mensheid.