Fly drive Pousadarondreis Midden Portugal

een reis door het hart van Portugal in de mooiste en luxe hotels

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst - Lissabon
Dag 02 Lissabon - Ourém/Fátima
Dag 03 Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira
Dag 04 Murtosa/Torreira - Covilhã
Dag 05 Covilhã - Estremoz
Dag 06 Estremoz - Palmela
Dag 07 Palmela - Lissabon
Dag 08 Lissabon - vertrek

Beiras

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

Nog meer zien van Midden-Portugal?

Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterren zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer écht donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.

DAG 01 AANKOMST – LISSABON

Aankomst op de luchthaven van Lissabon. U neemt een taxi naar het hotel in Lissabon. Een taxi kost ongeveer € 7,50 en chauffeurs mogen wat rekenen voor het meenemen van bagage.

DAG 02 LISSABON – OURÉM/FÁTIMA

Na het uitchecken neemt u een taxi terug naar de luchthaven en haalt u de huurauto op. Vandaag rijdt u naar de Pousada van Ourém, vlakbij de bekende bedevaartsplaats Fatima. Het oude centrum van Ourém ligt op een hoge heuvel. Ourém is één van de vele steden die veroverd werd door de eerste koning van Portugal. Zijn dochter liet hier in 1178 het kasteel bouwen. Of u nu gelovig bent of niet, het is een aanrader om Fatima te bezoeken. Fatima is een belangrijke bedevaartsplaats sinds de verschijning van de Heilige Maagd.

Maar voordat u naar Ourém en Fatima rijdt kunnen wij een bezoek aan Obidos van harte aanbevelen. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. Ook de plaats Caldas da Rainha is de moeite waard, die bekend staat vanwege de termale baden.

DAG 03 OURÉM/FÁTIMA – MURTOSA/TORREIRA

De volgende Pousada ligt tussen de plaatsjes Murtosa en Torreira in. Maar leuker is het om de nabij geleden stad Aveiro te ontdekken. Aveiro staat bekend als het Venetië van het noorden. Dit komt mede door de moliceiro-boten, die er vergelijkbaar uitzien als de Venetiaanse gondels. In de omgeving kunt u er ook voor kiezen om een bezoek brengen aan het 666 hectare grote natuur reservaat; Reserva Natural das Dunas de São Jacinto. Het landschap van dit gebied bestaat uit stranden, uiterwaarden, met zoet en brak water waar belangrijke natuursoorten leven.

Onderweg van Ourém naar Aveiro kunt u een korte stop maken in de steden Leiria, Figueira da Foz of Luso. Hierover ontvangt u meer informatie na reservering in het routeboek.

 

DAG 04 MURTOSA/TORREIRA - COVILHA

Eindbestemming van vandaag: Covilhã. Covilhã heeft een mooie ligging, tussen de bergen en rivieren. Middenin het prachtige Serra da Estrela gebergte, op kilometers hoogte met schitterende uitzichten. U kunt uren rondrijden in dit gebergte en steeds weer verbaasd raken van de natuurlijke schoonheid. Maar de stad Covilhã heeft ook genoeg in petto. Aan te raden is een bezoek aan de historische Joodse wijk.

 

DAG 05 COVILHA - ESTREMOZ

U verlaat het Serra da Estrela gebergte en rijdt naar de Alentejo regio. De Alentejo staat bekend om haar prachtige uitgestrekte vlaktes met historische dorpen. Onderweg naar Estremoz, uw overnachtingsplaats, komt u onder andere langs de kasteeldorpen Castelo Branco en Castelo de Vide. Zeer charmante dorpjes die een bezoekje waard zijn. Een andere aanrader is het middeleeuwse dorpje Marvão. Gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte en vlakbij de Spaanse grens. Daarna door naar Estremoz. Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel.

 

DAG 06 ESTREMOZ - PALMELA

Via de Évora rijdt u door naar uw volgende overnachtingsplaats. Évora is de hoofdstad van de Alentejo regio haar geschiedenis gaat wel tot twee millennia terug! En dit is terug te vinden in de stad. Het historische centrum, omgeven door een ring van muren, bewaart een waardevol cultureel erfgoed wat door de Unesco is benoemd tot Wereld Erfgoed. Daarna gaat de reis verder naar Palmela. In dit stadje heeft u één van de beste uitkijkpunten over de hele regio. Op één van de hoogste punten van het Serra da Arrábida gebergte ligt het kasteel van Palmela, waar tegenwoordig de Pousada is gehuisvest.

DAG 07 PALMELA - LISSABON

De laatste nacht van deze reis overnacht u in de levendige stad Lissabon. Vandaag heeft u nog tijd om de highlights van de hoofdstad te zien of om gezellig een kopje koffie te drinken in Café Nicola. Voordat u naar Lissabon gaat levert u de huurauto weer in op de luchthaven en neemt een taxi naar de stad.

 

DAG 08 VERTREK - LISSABON - AMSTERDAM

Einde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

 

 

Overnachtingen

1 nacht Hotel Inspira Santa Marta Lissabon
1 nacht Pousada Conde de Ourém Ourém/Fátima
1 nacht Pousada Ria Murtosa/Torreira
1 nacht Pousada Serra Estrela Covilhã
1 nacht Pousada Rainha Santa Isabel Estremoz
1 nacht Pousada Castelo de Palmela Palmela
1 nacht Hotel Inspira Santa Marta Lissabon
of 10-daase reis
2 nachten Hotel Inspira Santa Marta Lissabon

  Inspira Santa Marta Hotel | Lissabon

  Het 4*  boutique hotel Inspira Santa Marta Hotel is een kleine oase in het hart van Lissabon. Het ligt aan een smalle straat achter de Avenida, de grote winkel-boulevard in Lissabon. Duurzaamheid en eco-vriendelijk staat hoog in het vaandel van dit hotel. Dat zult u niet alleen merken aan de gebruikte materialen maar ook aan bijvoorbeeld het water. Inspira Santa Marta Hotel heeft een eigen bron en vult daaruit z'n waterflessen. Het interieur van de kamers en alle andere ruimtes werden ontworpen op basis van de principes van feng shui, een filosofie die uitgaat van de harmonie met betrekking tot wat ons omringt. U zult het terugvinden in de prachtig ingerichte kamers. Laat u inspireren in het Santa Marta Hotel.

  Pousada Conde de Ourém, Ourém/Fátima

  Gelegen in de magnifieke ommuurde stad Ourém, een aantal kilometers van Fátima. Pousada Conde de Ourém is gebouwd in een aantal middeleeuwse huisjes. Herleef de oude dagen in deze pousada en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de uitzichttoren op de Seiça riviervallei. Vang een glimp op van de wereldberoemde kerk van Fátima, één van de belangrijkste bestemmingen voor pelgrims.

  Pousada Ria, Murtosa/Torreira

  De veranda's kijken uit over de Aveiro rivier, waar vandaan u op rustige avonden de vissersmannen in de traditionele "Moliceiros" boten aan het werk kunt zien. De Ria de Aveiro, op de landengte tussen Murtosa en São Jacinto (stranden) is een beschermde omgeving met een unieke natuurlijke schoonheid. Een unieke plek om te logeren en zelf de schoonheid te ervaren.

  Pousada da Serra Estrela, Covilha

  Ruik de berglucht en ontdek duizenden prachtige plekken middenin het Serra Estrela gebergte! De Pousada is gevestigd in een voormalig sanatorium uit het begin van de 20ste eeuw. Een zeer bijzondere locatie met uiteraard schitterende uitzichten en schone lucht. U kunt hier ook genieten van de spa, het overdekte zwembad (en in de zomer open lucht) en de uitstekende regionale keuken. Kortom; een ideaal toevluchtsoord voor iedere soort reis. 

  Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

  Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

  Pousada Castelo de Palmela, Palmela

  De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

  Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

  De (prijs)klassen staan voor de boekingsklassen voor de vluchten, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en vertrekperiode. Vanzelfsprekend proberen wij altijd eerst de goedkoopste boekingsklasse te boeken voor u.

  Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

   

  Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 5 x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

  Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar Lissabon, optioneel bij te boeken.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

  Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.