Fly drive Pousadarondreis Grand Tour

Ontdek heel Portugal en overnacht in de mooiste en luxe hotels

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst - Lissabon
Dag 02 Lissabon - Ourém/Fátima
Dag 03 Ourém/Fátima
Dag 04 Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira
Dag 05 Murtosa/Torreira - Guimarães
Dag 06 Guimarães
Dag 07 Guimarães - Covilhã
Dag 08 Covilhã
Dag 09 Covilhã - Marvão
Dag 10 Marvão - Estremoz
Dag 11 Estremoz - Palmela
Dag 12 Palmela - Lissabon
Dag 13 Lissabon
Dag 14 Lissabon
Dag 15 Lissabon - vertrek

Beiras

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

Noord-Portugal

Noord-Portugal, de regio waar het land Portugal is gesticht. Waarschijnlijk wel de bekendste stad uit dit noordelijke gebied is Porto. De stad die erkent is als Werelderfgoed, met een schitterend historisch centrum en waar al eeuwen lang de Portwijn wordt vervoerd naar alle hoeken van de wereld. De regio wordt doorkruist door de Douro rivier, omringt door een prachtig landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het Douro gebied is een van de drie wijngebieden in het noorden, samen met de trás-os-Montes en de Vinho Verde. Verder wordt Noord-Portugal gekenmerkt door verschillende natuurparken en historische steden. Steden als Guimarães, Viana do Castelo, Vila Real en Braga herbergen allerlei soorten erfgoed zoals eeuwenoude kastelen, kerken of kloosters. Nog tamelijk onbekende gedeeltes zijn de stranden nabij Porto. Met name het plaatsje Espinho is een uitstekende locatie voor een strandvakantie. Portugal staat mede bekend om zijn landhuizen; de Quinta's & Casas. Veel van deze typerende Portugese huizen zijn te vinden in Noord-Portugal waarvan een groot gedeelte zich bevindt in of rondom het plaatsje Ponte de Lima. Noord-Portugal is ideaal voor wandelvakanties en het gebied behoort ook tot een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Een aanrader is Nationaal Park da Peneda-Gerês. Gelegen in het uiterst noorden van Portugal tegen de Spaanse grens aan, is dit het oudste natuurpark van Portugal. De Montesinho, do Alvão en do Douro Internacional zijn de andere natuurparken in het noorden en zijn ook stuk voor stuk een bezoek waard. 

Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterren zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer écht donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.

DAG 01 AANKOMST - LISSABON

Aankomst in Lissabon.

DAG 02 & 03 LISSABON - OURÉM/FÁTIMA (CA. 194 KM)

Afhalen/afleveren huurauto en vertrek.Voorgestelde route:Lissabon » Óbidos (ca. 83 km) » Caldas da Rainha (ca. 13 km) » Alcobaça (ca. 31 km) » Ourém/Fátima (ca. 67 km).Op dag 03 stellen wij een bezoek voor aan Batalha, Fátima en Tomar.

DAG 04 OURÉM/FÁTIMA - MURTOSA/TORREIRA (CA. 264 KM)

Voorgestelde route:Ourém/Fátima » Leiria (ca. 31 km) » Figueira da Foz ( ca. 62 km) » Coimbra (ca. 52 km) » Luso (ca. 27 km) » Buçaco (ca. 4 km) » Murtosa/Torreira (ca. 88 km)

DAG 05 & 06 MURTOSA/TORREIRA - GUIMARÃES (CA. 159 KM)

Voorgestelde route:Murtosa/Torreira » Aveiro (ca. 24 km) » Porto (ca. 90 km) » Santo Tirso (ca. 30 km) » Guimarães (ca. 15 km).Op dag 06 stellen wij een bezoek voor aan Braga, Barcelos, Viana do Castelo, Ponte de Lima en Ponte da Barca.

DAG 07 & 08 GUIMARÃES - COVILHA (CA. 230 km)

Voorgestelde route:Guimarães » Alvão Natural Park (ca. 67 km) » Vila Real (ca. 16 km) » Pinhão (ca. 35 km) » Regua (ca. 28 km) » Lamego (ca. 16 km) » Viseu (ca. 70 km).Op dag 08 zijn te bezoeken waard Tondela, Viseu, Mangualde en Gouveia

DAG 09 COVILHA - MARVÃO (CA. 268 KM)

Voorgestelde route:Viseu » Belmonte (ca. 109 km) » Fundao (ca. 33 km) » Castelo Branco (ca. 30 km) » Castelo de Vide (ca. 93 km) » Marvão (ca. 12 km.)

DAG 10 MARVÃO - ESTREMOZ (CA. 120 KM)

Voorgestelde route:Marvão » Portalegre (ca. 12 km) » Elvas ( ca. 66 km) » Estremoz (ca. 42 km).

DAG 11 ESTREMOZ - PALMELA (CA. 162 KM)

Voorgestelde route:Estremoz » Évora (ca. 47 km) » Montemor-O-Novo (ca. 37 km) » Setúbal (ca. 69 km) » Palmela (ca. 9 km).

DAG 12  PALMELA - LISSABON (CA. 72 KM)

Voorgestelde route:Palmela » Serra de Arrabida (ca. 15 km) » Sesimbra (ca. 18 km) » Lissabon (ca. 39 km).Op dag 12 kunt u aan eind van de dag uw huurauto inleveren of laten ophalen.

DAG 13 & 14 VERBLIJF LISSABON

DAG 15 LISSABON - VERTREKEinde van uw rondreis; terugvlucht of verlenging naar keuze.

Flex Travel Fly-drive Pousada rondreis Pousada Conde de Ourem

Overnachtingen

1 nacht Hotel Inspira Santa Marta Lissabon
2 nachten Pousada Conde de Ourém Ourém/Fátima
1 nacht Pousada Ria Murtosa/Torreira
2 nachten Pousada de Santa Marinha Guimarães
2 nachten Pousada Serra Estrela Covilhã
1 nacht Pousada de Santa Maria Marvão
1 nacht Pousada Rainha Santa Isabel Estremoz
1 nacht Pousada Castelo de Palmela Palmela
3 nachten Hotel Inspira Santa Marta Lissabon

Inspira Santa Marta Hotel | Lissabon

Het 4*  boutique hotel Inspira Santa Marta Hotel is een kleine oase in het hart van Lissabon. Het ligt aan een smalle straat achter de Avenida, de grote winkel-boulevard in Lissabon. Duurzaamheid en eco-vriendelijk staat hoog in het vaandel van dit hotel. Dat zult u niet alleen merken aan de gebruikte materialen maar ook aan bijvoorbeeld het water. Inspira Santa Marta Hotel heeft een eigen bron en vult daaruit z'n waterflessen. Het interieur van de kamers en alle andere ruimtes werden ontworpen op basis van de principes van feng shui, een filosofie die uitgaat van de harmonie met betrekking tot wat ons omringt. U zult het terugvinden in de prachtig ingerichte kamers. Laat u inspireren in het Santa Marta Hotel.

Pousada Conde de Ourém, Ourém/Fátima

Gelegen in de magnifieke ommuurde stad Ourém, een aantal kilometers van Fátima. Pousada Conde de Ourém is gebouwd in een aantal middeleeuwse huisjes. Herleef de oude dagen in deze pousada en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de uitzichttoren op de Seiça riviervallei. Vang een glimp op van de wereldberoemde kerk van Fátima, één van de belangrijkste bestemmingen voor pelgrims.

Pousada Ria, Murtosa/Torreira

De veranda's kijken uit over de Aveiro rivier, waar vandaan u op rustige avonden de vissersmannen in de traditionele "Moliceiros" boten aan het werk kunt zien. De Ria de Aveiro, op de landengte tussen Murtosa en São Jacinto (stranden) is een beschermde omgeving met een unieke natuurlijke schoonheid. Een unieke plek om te logeren en zelf de schoonheid te ervaren.

Pousada Santa Marinha, Guimarães

Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

Pousada da Serra Estrela, Covilha

Ruik de berglucht en ontdek duizenden prachtige plekken middenin het Serra Estrela gebergte! De Pousada is gevestigd in een voormalig sanatorium uit het begin van de 20ste eeuw. Een zeer bijzondere locatie met uiteraard schitterende uitzichten en schone lucht. U kunt hier ook genieten van de spa, het overdekte zwembad (en in de zomer open lucht) en de uitstekende regionale keuken. Kortom; een ideaal toevluchtsoord voor iedere soort reis. 

Pousada de Santa Maria, Marvão

De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Castelo de Palmela, Palmela

De wijnregio van Palmela is vlakbij Setúbal, ca. 41 km ten zuiden van Lissabon. Om de Costa Azul en het magnifieke Arrábida natuurpark te ontdekken, is dit dé plek om te beginnen! Hier ligt ook de Pousada van Palmela, in het kasteel op de top van een imposante heuvel. Over de geschiedenis is verbazingwekkend weinig bekend. Het imposante gebouw is ooit samen gevoegd met het klooster. Het is vooral de ligging. U kunt hier uren staan en genieten van het indrukwekkende uitzicht over de omgeving.

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

De (prijs)klassen staan voor de boekingsklassen voor de vluchten, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en vertrekperiode. Vanzelfsprekend proberen wij altijd eerst de goedkoopste boekingsklasse te boeken voor u.Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 10 x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar Lissabon, optioneel bij te boeken.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.