Fly drive Pousadarondreis Alentejo

ontdek de eindeloze vlaktes van de Alentejo en verblijf in de mooiste hotels

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst Lissabon - Arraiolos
Dag 02 Arraiolos - Marvão
Dag 03 Marvão
Dag 04 Marvão - Estremoz
Dag 05 Estremoz
Dag 06 Estremoz - Évora
Dag 07 Évora- Beja
Dag 08 Beja
Dag 09 Beja- Alcacér do Sal
Dag 10 Alcacér do Sal- vertrek
indien 12 dagen:
Dag 11 Palmela - Setubal - Palmela
Dag 12 Palmela - Lissabon
indien 15 dagen:
Dag 13 Lissabon
Dag 14 Lissabon
Dag 15 Vertrek Lissabon

Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterren zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer écht donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.

DAG 01 LISSABON - MONTEMOR-O-NOVO - ARRAIOLOS

Montemor-o-Novo  is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.

DAG 02 ARRAIOLOS - PORTALEGRE - CASTELO DE VIDE - MARVAO

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de São Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvão. Marvão is gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvão heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.

DAG 03 MARVAO - ELVAS - BORBA - ESTREMOZ

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.

DAG 04 ESTREMOZ

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.

DAG 05 ESTREMOZ - EVORA

De reis gaat verder naar Évora. Évora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.

DAG 06 EVORA - MOURAO - MOURA - BEJA

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourão. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.

DAG 07 BEJA - ODEMIRA - SINES - SANTIAGO DO CACÉM - ALCACER DO SAL

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacém naar de laatste overnachtingsplaats.

DAG 08 ALCACER DO SAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

EINDE VAN DE RONDREIS

Indien u kiest voor de 10 daagse rondreis vertrekt u op dag 08 vanuit Alcacer do Sal naar Setubal:

DAG 09 SETUBAL

Setúbal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setúbal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.

DAG 10 SETUBAL - LISSABON

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

Overnachtingen

1 nacht(en) Pousada Nossa Senhora Assunção Arraiolos
2 nacht(en) Pousada Santa Maria Marvão
2 nacht(en) Pousada Rainha Santa Isabel Estremoz
1 nacht(en) Pousada Loios Évora
2 nacht(en) Pousada São Francisco Beja
1 nacht(en) Pousada Dom Afonso II Alcacér do Sal
indien 12 daagse reis
2 nacht(en) Pousada Castelo de Palmela Palmela
indien 15 daagse reis
3 nacht(en) Inspira Santa Marta Hotel Lissabon

Pousada Nossa Senhora Assunção, Arraiolos

De stilte wordt alleen verstoord wanneer er een kudde schapen langskomt over de vallei vlakbij Arraiolos. Dit dorp werd wereldberoemd is door zijn handgemaakte tapijten. Te midden van de rust ligt de 16e eeuwse pousada. Een voormalig klooster, en een voorbeeld van de perfecte harmonie tussen de traditionele en de moderne concepten van de Portugese architectuur. Rondom de pousada kunt u heerlijk wandelen of u neemt een heerlijke duik in het zwembad met uitzicht over de vallei.

Pousada de Santa Maria, Marvão

De ligging van Marvão is heel bijzonder: een heuvelrug op 862 meter boven zeeniveau. Vanuit dit vestingplaatsje heeft u dan ook een panoramisch uitzicht over de vlakte van de Alentejo tot aan de Spaanse grens. Binnen de 13e eeuwse kasteelmuren ligt de pousada. Het hotel is gevormd uit twee van de dorpshuisjes. Marvão heeft het middeleeuwse karakter weten behouden. Het is oogstrelend mooi.

Pousada Rainha Santa Isabel, Estremoz

Het kasteel van Estremoz is het resultaat van het magnifieke paleis dat koning Dom Diniz had gebouwd voor zijn vrouw, koningin Santa Isabel. In de jaren 60 is het kasteel een luxe pousada geworden. De hoge kwaliteit van het materiaal dat werd gebruikt, is helemaal afgewerkt met het fijnste decor, inclusief museumstukken. Wanneer u naar buiten loopt wandelt u door de smalle straatjes van het oude Estremoz. U waant zich even in andere tijden.

Pousada Loios, Évora

Een tempel met Romeinse zuilen voor de deur. De pousada ligt het hart van het historische centrum van Évora, een stad die geclassificeerd is door de UNESCO als werelderfgoed. De pousada Lóios is een voormalig klooster uit 1487 en het is één van de meest bijzondere gebouwen in Évora. Een verblijf hier is een beetje een herleving van de geschiedenis.

Pousada São Francisco, Beja

Imposante architectuur heeft dit voormalige Franciscaner klooster uit de 13e eeuwse zeker. Maar ook de ligging is bijzonder: in het hart van het historische centrum van Beja (Alentejo). Pousada São Francisco heeft een magnifieke keuken, welke u zeker een keer geprobeerd moet hebben. U dineert in stijl in de oude refter van dit klooster. Het zwembad omzoomd door palmbomen maken het plaatje compleet. Hier wilt u eigenlijk niet meer weg.

Pousada Dom Afonso II, Alcacér do Sal

Wie wil er niets eens in een echt kasteel slapen. Het kan echt! De pousada van Alcácer do Sal is gesitueerd in het 1000 jaar oude Alcácer kasteel met uitzicht over de rivier Sado. Deze rivier stroomt door de mooie groene vallei. Op deze plaats zijn vele belangrijke culturele overblijfselen te vinden, die zo'n 5000 jaar teruggaan in de tijd (de latere Neolithicum periode), zoals Arabische en Romeinse overblijfselen.

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

De (prijs)klassen staan voor de boekingsklassen voor de vluchten, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en vertrekperiode. Vanzelfsprekend proberen wij altijd eerst de goedkoopste boekingsklasse te boeken voor u.Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 7x 24 uur cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er een huurdag bij (i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar Lissabon, optioneel bij te boeken.
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.