Fly drive Kasteelroute

met verblijf in historische dorpen en steden

Met deze fly drive maakt u kennis met het roemruchte verleden van Portugal; met zeevaarders en koningen. Portugal heeft een onvoorstelbaar aantal paleizen, kastelen en historische dorpen. Deze fly drive brengt u langs diverse paleizen en kastelen. Sommigen door de UNESCO zelfs tot cultureel erfgoed verklaard. Uw reis voert langs de belangrijkste plaatsen en u overnacht, geheel in stijl, in prachtige oude landhuizen (quintas). De reis eindigt in een echt paleisje; het Palácio de Rio Frio ten zuiden van Lissabon.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst - Lissabon - Sintra
Dag 02 Sintra
Dag 03 Sintra - Mafra - Torres Vedras - Óbidos
Dag 04 Óbidos - Alcobaça - Batalha - Luso
Dag 05 Luso - Curia - Burçaco - Luso
Dag 06 Luso - Coimbra - Tomar
Dag 07 Tomar - Fatima - Torres Novas - Santarém - Alochete
Dag 08 Alochete - Lissabon - vertrek
of bij 10-daagse reis
Dag 09 Lissabon
Dag 10 Lissabon vertrek

Beiras

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

DAG 01 AANKOMST LISSABON - SINTRA

Aankomst te Lissabon en overhandiging van de autosleutels. Startpunt van de rondreis is Sintra, het immer groene burcht- en paleizenstadje op ca. 30 km ten noordwesten van Lissabon. 

DAG 02 SINTRA

Hele dag voor een bezoek aan Sintra met haar talrijke paleizen en schitterende parken. Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van gelijknamige gebergte. De unieke kenmerken in Sintra zorgden ervoor dat het door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. Deze plaats is sinds een ver verleden door verschillende volkeren bewoond. Overblijfselen hiervan zijn vooral te zien in het archeologische museum. Voornaamste bezienswaardigheden: Palacio da Vila, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros, Seteais, Monserrate. 

DAG 03 SINTRA - ÓBIDOS (96KM)

U rijdt eerst naar Mafra. De plaats Mafra ligt in de zogeheten “saloia/streek”. De stad voorzag Lissabon van groenten en is tegenwoordig bekend vanwege het paleisklooster. Dat overigens het grootste gebouw is van Portugal. Ook Lourinhã is een eeuwenoud stadje. In de regio Lourinhã zijn de belangrijkste overblijfselen in Portugal gevonden, die getuigen van de aanwezigheid van dinosauriërs. Onder andere: gefofaciliteiten eieren met respectievelijke embryo's. Deze zijn tentoongesteld in het Gemeentelijk museum.  Deze plaats is één van de beste locaties om de diversiteit van de regio te bekijken.

DAG 04 ÓBIDOS - LUSO (160KM)

Een bezoekje aan het idyllische middeleeuwse stadje Óbidos is een absolute must. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. De Pousada van Óbidos, dat is een oud kasteel gehuisvest is, is momenteel één van de zeven wonderen van Portugal. Dit zeer pittoreske dorpje bestaat uit smalle steile straatjes, ramen en nissen in Manuelijnse stijl en veel kleurrijke bloemen.

DAG 05 LUSO 

Het elegante thermale oord Curia en het 'toverwoud' met het neo-Manuelaanse jachtpaleis van Luso/Burçaco mag u onderweg niet te missen. Het park met 700 verschillende boomsoorten werd door monniken aangelegd en nodigt uit tot prachtige een wandeling. Zeker het proeven waard is de plaatselijke specialiteit speenvarken met bairrada-wijn.

DAG 06 LUSO - TOMAR (115KM)

In de voormiddag bezoek aan Coimbra, de oude en eerbiedwaardige universiteitsstad en in de namiddag verder naar Tomar (83 km). Tomar staat bekend als de Stad van de Tempeliers. De Orde van de Tempeliers werd in Frankrijk aan het begin van de 14e eeuw verboden, maar in Portugal werd deze voortgezet op verzoek van koning D. Dinis, en later goed gekeurd door de paus. De Orde ging verder onder de naam Christusorde (Ordem de Cristo) en alle goederen en bezittingen van de Tempeliers gingen over op de nieuwe orde, die een belangrijke rol zou spelen tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. 

DAG 07 TOMAR  - ALOCHETE (155KM)

Fatima, het wereldbekende bedevaartsoord, ligt vlakbij (23 km). Via Torres Novas bereikt u Santarém (60 km), het centrum van de gevechtsstieren- en de paardenfok. Na Santarém steekt u de rivier de Taag over en rijdt u door naar Alochete vlakbij Lissabon.

DAG 08 ALOCHETE - LISSABON VERTREK (29KM)

Einde van uw rondreis; Met de auto de Vasco da Gamabrug over en naar het vliegveld voor de terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachten Hotel Lawrence's Sintra
1 nacht(en) Casa de Obidos Obidos
2 nacht(en) Vila Duparchy Luso
1 nacht(en) Quinta da Anunciada Velha Tomar
1 nacht(en) Quinta da Praia das Fontes Alochete
of bij 10-daagse reis
2 nacht(en) Lisboa Tejo Hotel Lissabon

Prijzen zijn per persoon; dagelijks vertrek.

Inbegrepen:.

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 7x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.