Fly drive Kasteelroute

met verblijf in historische dorpen en steden

Met deze fly drive maakt u kennis met het roemruchte verleden van Portugal; met zeevaarders en koningen. Portugal heeft een onvoorstelbaar aantal paleizen, kastelen en historische dorpen. Deze fly drive brengt u langs diverse paleizen en kastelen. Sommigen door de UNESCO zelfs tot cultureel erfgoed verklaard. Uw reis voert langs de belangrijkste plaatsen en u overnacht, geheel in stijl, in prachtige oude landhuizen (quintas). De reis eindigt in een echt paleisje; het Palácio de Rio Frio ten zuiden van Lissabon.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisprogramma in het kort

Dag 01 Aankomst - Lissabon - Sintra
Dag 02 Sintra
Dag 03 Sintra - Mafra - Torres Vedras - Óbidos
Dag 04 Óbidos - Alcobaça - Batalha - Coimbra - Mealhada
Dag 05 Mealhada - Curia - Burçaco - Mealhada
Dag 06 Mealhada - Coimbra - Tomar
Dag 07 Tomar - Fatima - Torres Novas - Santarém - Pinhal Novo
Dag 08 Pinhal Novo - Lissabon - vertrek

Beiras

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.

Sterren zien?

De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer écht donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.

DAG 01 AANKOMST LISSABON - SINTRA

Aankomst te Lissabon en overhandiging van de autosleutels. Startpunt van de rondreis is Sintra, het immer groene burcht- en paleizenstadje op ca. 30 km ten noordwesten van Lissabon. 

DAG 02 SINTRA

Hele dag voor een bezoek aan Sintra met haar talrijke paleizen en schitterende parken. Sintra is een geweldig mooi stadje aan de voet van gelijknamige gebergte. De unieke kenmerken in Sintra zorgden ervoor dat het door de UNESCO erkend is als werelderfgoed. Deze plaats is sinds een ver verleden door verschillende volkeren bewoond. Overblijfselen hiervan zijn vooral te zien in het archeologische museum. Voornaamste bezienswaardigheden: Palacio da Vila, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros, Seteais, Monserrate. 

DAG 03 SINTRA - LOURINHÃ (78,1KM)

U rijdt eerst naar Mafra. De plaats Mafra ligt in de zogeheten “saloia/streek”. De stad voorzag Lissabon van groenten en is tegenwoordig bekend vanwege het paleisklooster. Dat overigens het grootste gebouw is van Portugal. Ook Lourinhã is een eeuwenoud stadje. In de regio Lourinhã zijn de belangrijkste overblijfselen in Portugal gevonden, die getuigen van de aanwezigheid van dinosauriërs. Onder andere: gefofaciliteiten eieren met respectievelijke embryo's. Deze zijn tentoongesteld in het Gemeentelijk museum.  Deze plaats is één van de beste locaties om de diversiteit van de regio te bekijken.

DAG 04 LOURINHÃ - MEALHADA (58,1KM)

Een bezoekje aan het idyllische middeleeuwse stadje Óbidos is een absolute must. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. De Pousada van Óbidos, dat is een oud kasteel gehuisvest is, is momenteel één van de zeven wonderen van Portugal. Dit zeer pittoreske dorpje bestaat uit smalle steile straatjes, ramen en nissen in Manuelijnse stijl en veel kleurrijke bloemen.

DAG 05 MEALHADA - MEALHADA

Het elegante thermale oord Curia en het 'toverwoud' met het neo-Manuelaanse jachtpaleis van Burçaco mag u onderweg niet te missen. Het park met 700 verschillende boomsoorten werd door monniken aangelegd en nodigt uit tot prachtige een wandeling. Zeker het proeven waard is de plaatselijke specialiteit speenvarken met bairrada-wijn.

DAG 06 MEALHADA - TOMAR (136KM)

In de voormiddag bezoek aan Coimbra, de oude en eerbiedwaardige universiteitsstad en in de namiddag verder naar Tomar (83 km). Tomar staat bekend als de Stad van de Tempeliers. De Orde van de Tempeliers werd in Frankrijk aan het begin van de 14e eeuw verboden, maar in Portugal werd deze voortgezet op verzoek van koning D. Dinis, en later goed gekeurd door de paus. De Orde ging verder onder de naam Christusorde (Ordem de Cristo) en alle goederen en bezittingen van de Tempeliers gingen over op de nieuwe orde, die een belangrijke rol zou spelen tijdens de Portugese ontdekkingsreizen. 

DAG 07 TOMAR  - PINHAL NOVO (158KM)

Fatima, het wereldbekende bedevaartsoord, ligt vlakbij (23 km). Via Torres Novas bereikt u Santarém (60 km), het centrum van de gevechtsstieren- en de paardenfok. Na Santarém steekt u de rivier de Taag over en rijdt u door naar Pinhal Novo ten zuiden van Lissabon.

DAG 08 PINHAL NOVO - LISSABON VERTREK (40,9KM)

Einde van uw rondreis; Met de auto de Vasco da Gamabrug over en naar het vliegveld voor de terugvlucht of verlenging naar keuze.

2 nachten Hotel Lawrence's Sintra
1 nacht Casa de Obidos Obidos
2 nachten Vila Duparchy - Luso
1 nacht Quinta da Anunciada Velha Tomar
1 nacht Palácio da Rio Frio Pinhal Novo

Lawrence's hotel | Sintra *****

Bij binnenkomst in dit charmante boutiquehotel (5*), gaat u eeuwen terug in de geschiedenis. Een echte reis door de tijd. Het hotel heeft slechts 11 gewone kamers en 5 suites. waarbij elke kamer uniek is en waar deuren geen nummers hebben, maar namen met een geschiedenis. U vindt hier charme en elegantie gecombineerd met de meest verfijnde sfeer en uitstekende service.

Quinta da Moita Longa | Lourinhã

Quinta de Moita Longa was in de 2e eeuw een Romeinse villa, in de 12e eeuw eigendom van de Tempeliers en na 1434 eigendom van de koningen van Portugal. Thans is het kleinschalige accommodatie met slechts 4 kamers. Er is een zwembad, sauna en een jacuzzi. Dichtbij is een idyllisch bos gelegen waar u een kleine waterval aan zal treffen. Een kapel uit de 17e eeuw behoort ook tot de quinta.   

Quinta do Carvalhinho | Mealhada

Een inscriptie op de gevel van de privé-kapel van het huis verwijst naar het jaar 1698, de oorsprong van deze accommodatie. Quinta do Carvalhinho is een prachtig wijndomein gelegen de beroemde wijnstreek Bairrada. In 1890 nam Serafim van Navega Cruz Quinta het over en het is sindsdien familiebezit gebleven. De quinta heeft al sinds 1889 een eigen wijnproductie. Quinta do Carvalhinho heeft  dan ook 14 hectare wijngaarden goed voor zo'n 30.000 flessen uitstekende wijn. Behalve wijn is Quinta do Carvalhinho ook bekend om zijn landhuis waar 8 kamers zijn. Een unieke kans de wijnproductie van dichtbij mee te maken.

Quinta da Anunciada Velha | Tomar

Mooi landelijk gelegen quinta uit de 12e eeuw en al vele generaties van dezelfde familie. De eigenaresse zal u hartelijk ontvangen en rondleiden. Bijzonder is de bibliotheek met meer dan 10000 boeken. Vaak zult u de heer des huizes daar tegenkomen. Op het landgoed staan vele kurkeiken en olijfbomen maar er is ook nog grote wijngaard. Liefhebbers kunnen er paardrijden. Vergeet ook niet even naar de kleine kapel te gaan die achter op het landgoed staat. Vanuit het huis heeft u uitzicht op klooster 'Convento de Cristo' in Tomar. Een beroemd klooster dat vele bezoekers trekt.

Palácio da Rio Frio | Pinhal Novo

Palácio de Rio Frio ligt heden ten dage op een merkwaardige plek, ten zuiden van Lissabon in de Ribatejo. Je moet het weten te vinden. De luchthaven van Lissabon ligt op slechts 30 minuten rijden en toch is het een rustige omgeving waar heerlijk van de tuin en het zwembad kunt genieten, een wandeling kunt maken en vele vogels kunt bewonderen. Palácio de Rio Frio is in het begin van de vorige eeuw gebouwd. Toen was het één van de belangrijkste wijnproducenten van de streek. Het huis is versierd met prachtige tegels waar het thema wijn niet ontbreekt. Op 15 minuten rijden ligt Montijo, een echt Portugees plaatsje, waar u ook de lokale keuken kunt verkennen.

 

 

 

 

Prijzen zijn per persoon; dagelijks vertrek.

De (prijs)klassen staan voor de boekingsklassen voor de vluchten, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en vertrekperiode. Vanzelfsprekend proberen wij altijd eerst de goedkoopste boekingsklasse te boeken voor u.Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend.

Inbegrepen:.

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 7x 24 uur cat. B, vb. Hyundai Getz/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.