Fly drive Familie rondreis Portugal

Een 15-daagse reis speciaal voor families met kinderen

Er is tijdens deze fly-drive veel te zien en te doen. De zee of een rivierstrand is (meestal) niet ver weg en er is in elk appartement een zwembad. Het idee is dat er voor ieder wat wils is. De laatste dagen zit u ten zuiden van Lissabon in Alcochete. Met de auto kunt u naar Lissabon via de brug maar beter nog, u kunt in 7 minuten rijden naar de haven en dan met een snelle draagvleugelboot in hartje Lissabon uitstappen. Niet al te jonge kinderen kunnen ook op de Quinta blijven als ze dat willen.

Verblijf is in appartementen zodat u ook een keukentje heeft maar voor een lekker ontbijt is wel gezorgd!

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.


 


Dag 01 Aankomst Porto luchthaven - Barcelos
Dag 02 Dagtocht Porto
Dag 03 Barcelos
Dag 04 Barcelos - Viana do Castelo
Dag 05 Viana do Castelo
Dag 06 Viana do Castelo – Seia
Dag 07 Dagtocht Coimbra
Dag 08 Seia – Brotas
Dag 09 & 10 Brotas
Dag 11 Brotas – Alochete
Dag 12 Dagtocht Lissabon
Dag 13 & 14 Alochete
Dag 15 Vertrek luchthaven Lissabon

Noord-Portugal

Noord-Portugal, de regio waar het land Portugal is gesticht. Waarschijnlijk wel de bekendste stad uit dit noordelijke gebied is Porto. De stad die erkent is als Werelderfgoed, met een schitterend historisch centrum en waar al eeuwen lang de Portwijn wordt vervoerd naar alle hoeken van de wereld. De regio wordt doorkruist door de Douro rivier, omringt door een prachtig landschap dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het Douro gebied is een van de drie wijngebieden in het noorden, samen met de trás-os-Montes en de Vinho Verde. Verder wordt Noord-Portugal gekenmerkt door verschillende natuurparken en historische steden. Steden als Guimarães, Viana do Castelo, Vila Real en Braga herbergen allerlei soorten erfgoed zoals eeuwenoude kastelen, kerken of kloosters. Nog tamelijk onbekende gedeeltes zijn de stranden nabij Porto. Met name het plaatsje Espinho is een uitstekende locatie voor een strandvakantie. Portugal staat mede bekend om zijn landhuizen; de Quinta's & Casas. Veel van deze typerende Portugese huizen zijn te vinden in Noord-Portugal waarvan een groot gedeelte zich bevindt in of rondom het plaatsje Ponte de Lima. Noord-Portugal is ideaal voor wandelvakanties en het gebied behoort ook tot een van de mooiste wandelgebieden van Europa. Een aanrader is Nationaal Park da Peneda-Gerês. Gelegen in het uiterst noorden van Portugal tegen de Spaanse grens aan, is dit het oudste natuurpark van Portugal. De Montesinho, do Alvão en do Douro Internacional zijn de andere natuurparken in het noorden en zijn ook stuk voor stuk een bezoek waard. 

Beiras

Tussen twee grote rivieren - de Douro en de Taag - stort de streek van de Beiras zich in het diepste gedeelte van Portugal. Huur een auto en leer haar sterke contrasten kennen. aan de kust strekken zich zandstranden uit, duinen, riviermondingen, wouden van Atlantische pijnbomen en stadjes, zoals bv. Aveiro, die het leven van de zee weerspiegelen. In het binnenland rijzen grimmige bergen op waar schisten en granieten de ziel van het land zijn. Bewonder de bossen, de meren, de diepe ravijnen en de bergruggen zover het oog reikt, waar, tussen al die bergen, het grote massief van de Serra da Estrela zich afsteekt, het hoogste van het vasteland van Portugal. Onder de aarde is er een immens reservoir van mineraalwater, dat ontspringt in de warmwaterbronnen, waar men hunkert om te vertoeven in de schaduw van ceders en laurierbomen.

Breng ook enige tijd door in steden zoals Viseu, Guarda of Castelo Branco. Werp, voordat u naar binnen gaat, een blik op hun huizen, waar in de regel het imposante profiel van de granietmassa van een kathedraal in het oog springt, getuige van hoeveel geschiedenis zich hier heeft afgespeeld. Meer naar de kust toe worden de bergen lager, terwijl zijn in hun diepten ongelofelijke grotten herbergen, die wachten op uw bezoek. Van de Serra da Estrela daalt de rivier de Mondego af tot aan Coimbra en omarmt deze zeer oude universiteitsstad, waaraan de studenten leven geven met hun gezangen en tradities.

2 nacht(en) Casa dos Assentos Barcelos
2 nacht(en) Paço d'Anha Viana do Castelo
3 nacht(en) Casa das Tilias Seia
3 nacht(en) Casas de Romarias Brotas
4 nacht(en) Quinta da Praia das Fontes Alochete

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

Inbegrepen:

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Autohuur 14 x 24 uur cat. B, vb. Opel Corsa/AC/4DRS (indien u kiest voor een vroege vlucht heen en een late vlucht terug, dan komt er 1 huurdag bij i.v.m. de 24-uurs regeling).

Niet inbegrepen:

  • Vliegreis naar Porto
  • Boekingskosten € 35,- per boeking.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

  • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
  • Een andere categorie tegen een meerprijs is mogelijk.
  • Aangezien u met deze reis in een andere stad eindigt rekenen sommige verhuurders een z.g.n. one-way toeslag. Deze bedraagt ongeveer €.100,-- en dient ter plekke te worden voldaan. Wij zullen trachten die kosten te vermijden door voor de voordeligst beschikbare verhuurder te kiezen maar dat is m.n. in het hoogseizoen helaas niet altijd mogelijk.
  • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende).
  • De bestuurder dient minimaal 24 jaar te zijn. Is de bestuurder onder de 24 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen dan uitkijken naar een ander verhuurbedrijf.