De Azoren Driehoek | Pico, Faial en São Jorge

De Azoren bezoeken is een stukje verloren paradijs terugvinden!

U vindt er diepe kraters van uitgebluste maar ook nog werkende vulkanen en fantastische landschappen. U ontdekt de landelijke rust en de stilte. De Azoren zijn ook dé vakantie plek om te wandelen, te duiken, vogels te observeren, walvissen te kijken, te zwemmen met dolfijnen of gewoon te genieten van de prachtige natuur van de 9 wonderschone eilanden.

Tijdens deze reis maakt u kennis met de eilanden Pico, Faial en São Jorge. U heeft voldoende vrije tijd om deze eilanden te ontdekken. Bij deze reis kunt u kiezen uit twee opties:

 1. Op Faial en Pico doet u een jeeptour met gids. Deze tour is de beste manier om de lokale bevolking en tradities goed te leren kennen. De tours zijn inclusief lunch. De gids neemt u mee naar de beste restaurantjes met heerlijke regionale gerechten. U komt op plekken waar u anders niet zou komen! Op São Jorge heeft u een privé taxi die u het hele eiland rondrijdt. Lunch is niet inclusief. De reis is inclusief transfers. Onderstaand reisschema is van toepassing.
 2. U huurt op ieder eiland een auto. Zo beslist u zelf waar u naar toe wil.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Dag 01 Aankomst - Faial luchthaven en transfer naar uw hotel
Dag 02 Jeeptour Faial
Dag 03 Transfer naar de haven en boot naar Pico. Transfer naar uw hotel
Dag 04 Jeeptour Pico
Dag 05 Vrije dag
Dag 06 Transfer naar de haven en boot naar São Jorge. Transfer naar uw hotel
Dag 07 Jeeptour São Jorge
Dag 08 Transfer naar de haven en boot terug naar Faial. Vertrek luchthaven Faial

DAG 01 AANKOMST - FAIAL LUCHTHAVEN

Aankomst op de luchthaven van Faial. U wordt met een transfer naar uw hotel gebracht. Vandaag heeft u de tijd om Horta te ontdekken. Tip: maak een wandeling langs de haven naar Monte da Guia.

DAG 02 JEEPTOUR FAIAL

U wordt bij uw hotel opgehaald. Volledige dag. Vertrek richting Espalamaca, bergroute met uitzicht over de valleien van Flamengos. Verder naar Caldeira (krater), het hoogste punt van het eiland. Daarna vertrekt u richting Capelinhos, overblijfselen van de laatste vulkaanuitbarsting op de Azoren in 1957. Bezoek aan het Interpretation Center van de vulkaan waar het landschap volledig bestaat uit as van de uitbarsting. De jeeptour is inclusief lunch.

DAG 03 FAIAL - PICO

Een transfer brengt u bij de haven. Hier neemt u de boot naar Pico, ongeveer 30 minuten. Bij aankomst in Madalena brengt een transfer u bij het hotel.

DAG 04 JEEPTOUR PICO

U wordt bij uw hotel opgehaald. Via de wijngaarden langs de kust naar Madalena. Onderweg korte stop bij Mistérios de São João en vervolgens bij São Mateus om de kerk te bezoeken. Daarna via de noordkust richting Cachorro en Lajido. Verder naar São Roque om de walvis fabriek en natuurlijke zwembaden te bekijken. Door de bergen heen gaat u verder naar het Capitão meer (900 meter). Een stop bij Lajes om het walvissen museum te bezoeken. Jeeptour is inclusief lunch.

DAG 05 VRIJE DAG OP PICO

Vrije dag. Tip: boek bij ons een walvistour! Een ervaring om nooit te vergeten! Bekijk hier ons excursie aanbod.

DAG 06 PICO - SAO JORGE

Een transfer brengt u bij de haven. Met de boot naar São Jorge, 1 uur en 20 minuten. Aangekomen op São Jorge, brengt een transfer u naar uw hotel.

DAG 07 JEEPTOUR SAO JORGE

U wordt opgehaald bij uw hotel. Met deze tour ontdekt u het hele eiland van São Jorge, van het westelijke Lighthouse Rosais, tot het oostelijke Topo Lighthouse. São Jorge wordt ook wel het bruine eiland genoemd en staat bekend om het ruige landschap. Ideaal om te wandelen! Deze tour gaat niet over normale asfalt wegen, maar over de oude weggetjes waar u onderweg verbluffende uitzichten heeft. De tour is inclusief lunch.

DAG 08 SAO JORGE - FAIAL

Transfer naar de haven van São Jorge. Met de boot naar Faial, ongeveer 1 uur en 40 minuten. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Faial.

Indien u deze reis boekt met autohuur, vervallen alle transfers en tours. De huurauto haalt u op bij aankomst op ieder eiland (luchthaven of haven), en levert u in bij vertrek. Op de laatste dag zult u zelf een taxi van de haven van Faial naar de luchthaven moeten nemen. Dit kost enkele euro.

Estrela do Atlantico Faial 2 nachten
Adegas do Pico Pico 3 nachten
Quinta do Canavial São Jorge 2 nachten

Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen); dagelijks vertrek.

Inbegrepen:

 • 7 of 11 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (Adegas do Pico, dit is o.b.v. logies).
 • Boottickets Faial - Pico / Pico - São Jorge / São Jorge - Faial
 • Drie tours (Faial, Pico, São Jorge) + alle aankomst- en vertrektransfers OF autohuur gedurende de volledige periode op een eiland.

Niet inbegrepen:

 • Vliegreis naar de Azoren (optioneel bij te boeken); vertrek mogelijk vanaf diverse luchthavens.
 • Boekingskosten € 35,- per boeking.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).

Extra informatie over de autohuur:

 • Een creditcard op naam van de bestuurder is verplicht.
 • Een andere categorie dan genoemde categoriën tegen een meerprijs is mogelijk.
 • De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een in Europa geldig rijbewijs (een Nederlands of Belgisch rijbewijs is dus voldoende). Indien u uw rijbewijs korter dan 2 jaar heeft, dan kunnen wij voor u een ander autoverhuurbedrijf zoeken.
 • De bestuurder dient minimaal 23 jaar te zijn.