Skip to main content

Een Fly drive Midden Portugal met overnachtingen in de luxe Pousadas van Portugal

Ontdek heel Portugal en overnacht in de mooiste en luxe hotels

Deze rondreis gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities. Gastronomie is één van de belangrijkste peilers van uw gastheren. De unieke ligging betekent dat een auto onontbeerlijk is. Onderweg van pousada naar pousada kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Uiteraard is het mogelijk de rondreis nog te verlengen of naar uw eigen smaak aan te passen.

Reisschema in het kort

Dag 01Aankomst - Lissabon
Dag 02Lissabon - Ourém/Fátima
Dag 03Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira
Dag 04Murtosa/Torreira - Covilhã
Dag 05Covilhã - Estremoz
Dag 06Estremoz - Palmela
Dag 07Palmela - Lissabon
Dag 08Lissabon - vertrek

Kaart route Fly en drive de Pousadas van Midden Portugal

Uitgebreide reisschema Pousadas Midden Portugal

DAG 01 AANKOMST – LISSABON

Aankomst op de luchthaven van Lissabon. U neemt een taxi naar het hotel in Lissabon. Een taxi kost ongeveer € 7,50 en chauffeurs mogen wat rekenen voor het meenemen van bagage.

DAG 02 LISSABON – OURÉM/FÁTIMA

Na het uitchecken neemt u een taxi terug naar de luchthaven en haalt u de huurauto op. Vandaag rijdt u naar de Pousada van Ourém, vlakbij de bekende bedevaartsplaats Fatima. Het oude centrum van Ourém ligt op een hoge heuvel. Ourém is één van de vele steden die veroverd werd door de eerste koning van Portugal. Zijn dochter liet hier in 1178 het kasteel bouwen. Of u nu gelovig bent of niet, het is een aanrader om Fatima te bezoeken. Fatima is een belangrijke bedevaartsplaats sinds de verschijning van de Heilige Maagd.

Maar voordat u naar Ourém en Fatima rijdt kunnen wij een bezoek aan Obidos van harte aanbevelen. Óbidos is werkelijk een prachtig stadje, met witte huizen met bougainvilles. Dit ommuurde stadje is een van de meest perfecte voorbeelden van de Portugese middeleeuwse kastelen. Ook de plaats Caldas da Rainha is de moeite waard, die bekend staat vanwege de termale baden.

DAG 03 OURÉM/FÁTIMA – MURTOSA/TORREIRA

De volgende Pousada ligt tussen de plaatsjes Murtosa en Torreira in. Maar leuker is het om de nabij geleden stad Aveiro te ontdekken. Aveiro staat bekend als het Venetië van het noorden. Dit komt mede door de moliceiro-boten, die er vergelijkbaar uitzien als de Venetiaanse gondels. In de omgeving kunt u er ook voor kiezen om een bezoek brengen aan het 666 hectare grote natuur reservaat; Reserva Natural das Dunas de São Jacinto. Het landschap van dit gebied bestaat uit stranden, uiterwaarden, met zoet en brak water waar belangrijke natuursoorten leven.

Onderweg van Ourém naar Aveiro kunt u een korte stop maken in de steden Leiria, Figueira da Foz of Luso. Hierover ontvangt u meer informatie na reservering in het routeboek.

 

DAG 04 MURTOSA/TORREIRA - COVILHA

Eindbestemming van vandaag: Covilhã. Covilhã heeft een mooie ligging, tussen de bergen en rivieren. Middenin het prachtige Serra da Estrela gebergte, op kilometers hoogte met schitterende uitzichten. U kunt uren rondrijden in dit gebergte en steeds weer verbaasd raken van de natuurlijke schoonheid. Maar de stad Covilhã heeft ook genoeg in petto. Aan te raden is een bezoek aan de historische Joodse wijk.

 

DAG 05 COVILHA - ESTREMOZ

U verlaat het Serra da Estrela gebergte en rijdt naar de Alentejo regio. De Alentejo staat bekend om haar prachtige uitgestrekte vlaktes met historische dorpen. Onderweg naar Estremoz, uw overnachtingsplaats, komt u onder andere langs de kasteeldorpen Castelo Branco en Castelo de Vide. Zeer charmante dorpjes die een bezoekje waard zijn. Een andere aanrader is het middeleeuwse dorpje Marvão. Gelegen op het hoogste punt van het Serra de São Mamede gebergte en vlakbij de Spaanse grens. Daarna door naar Estremoz. Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door z'n witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel.

 

DAG 06 ESTREMOZ - PALMELA

Via de Évora rijdt u door naar uw volgende overnachtingsplaats. Évora is de hoofdstad van de Alentejo regio haar geschiedenis gaat wel tot twee millennia terug! En dit is terug te vinden in de stad. Het historische centrum, omgeven door een ring van muren, bewaart een waardevol cultureel erfgoed wat door de Unesco is benoemd tot Wereld Erfgoed. Daarna gaat de reis verder naar Palmela. In dit stadje heeft u één van de beste uitkijkpunten over de hele regio. Op één van de hoogste punten van het Serra da Arrábida gebergte ligt het kasteel van Palmela, waar tegenwoordig de Pousada is gehuisvest.

DAG 07 PALMELA - LISSABON

De laatste nacht van deze reis overnacht u in de levendige stad Lissabon. Vandaag heeft u nog tijd om de highlights van de hoofdstad te zien of om gezellig een kopje koffie te drinken in Café Nicola. Voordat u naar Lissabon gaat levert u de huurauto weer in op de luchthaven en neemt een taxi naar de stad.

 

De overnachtingen tijdens uw fly en drive

1 nachtHotel Inspira Santa MartaLissabon
1 nachtPousada Conde de OurémOurém/Fátima
1 nachtPousada RiaMurtosa/Torreira
1 nachtPousada Serra EstrelaCovilhã
1 nachtPousada Rainha Santa IsabelEstremoz
1 nachtPousada Castelo de PalmelaPalmela
1 nachtHotel Inspira Santa MartaLissabon
of 10-daase reis  
2 nachtenHotel Inspira Santa MartaLissabon

  Beschrijving Accommodaties: De Pousadas (Portugal) en Paradores (Spanje)

  Pousada Santa Marinha, Guimarães

  Het Penha park, de kleine tuinen, de rijke Portugese tegels, de kloosters, de balkons en terrassen tezamen met de grandioze keuken en wijnen maken dat u hier bijna niet meer weg wilt. Nadat het Augustin klooster uit de 12e eeuw herbouwd en gerestaureerd was, heeft het in 1985 de Nationale Architectuurprijs ontvangen.

  Pousada Santa Maria do Bouro, Amares

  Voor de restauratie was deze pousada een klooster en dat is nog goed te zien. Het restaurant is is nog op de plaats waar eens de monniken aten. In de oude kloostertuin is het heerlijk rustig toeven. Verderop is een zwembad gecreeërd dat omzoomd is door aarden wallen, waardoor u altijd beschut ligt. Amares ligt  in het hart van de Minho,  tussen Braga en de bergketen Gerês. Pousada Santa Maria do Bouro is een absolute aanrader.

  Pousada São Teotónio, Valença

  Spanje is letterlijk aan de overkant. U kunt genieten van het geweldig uitzicht en het rustgevende geruis van de Minho rivier. Aan beide kanten groeien druiven tegen de hellingen voor een aantal bijzondere wijnen. De kleine pousada, met slecht 18 kamers, is daar ooit speciaal gebouwd vanwege de geweldige ligging: naast de restanten van de stadsmuren op de hoogste plek van het oude gebied van Valença do Minho.

  Pousada São Bartolomeu, Bragança

  Bragança wordt vaak overgeslagen vanwege de Noord-Oostelijke ligging; ca. 30 km van Alcanices-Quintanilha, de grens met Spanje. Echter als u er eenmaal geweest bent, zult u deze plaats nooit vergeten. Het is één van de meest interessante middeleeuwse stadjes van Portugal. Pousada São Bartelomeu is gelegen op de top van een heuvel van de Nogueira bergketen. U heeft hier een groots uitzicht over het de stad en omliggende landerijen.

  Pousada Barão de Forrester, Alijo

  De nabijgelegen Douro rivier nodigt de gasten uit om boottochtjes te maken en te genieten van het mooiste landschap van Portugal. De pousada is gelegen in het oude dorpje Alijó, het hart van de Douro wijnregio, vlakbij de beroemde "quintas". Het is de meest perfecte plaats om te te zien hoe de bekendste wijn ter wereld wordt gemaakt: de port-wijn.

  Pousada Palácio do Freixo, Porto

  Pousada Palácio do Freixo is een exemplarisch voorbeeld van de Portugese architectuur uit de barokperiode. Het paleis (ontworpen door architect Nasoni) is gebouwd rond 1742. Het is een belangrijk monument van de stad Porto en is dan ook in 1910 als nationaal monument bekroond. Het bijzondere is echter dat de pousada ook gebruik heeft gemaakt van het industiële complex dat ooit naast het paleis is gebouwd.

  Prijzen Fly en drive de Pousadas van Midden Portugal

  Reiscode: PTFD005
  Pousdas de Portugal 8 & 10 dagen   Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek Dagelijks vertrek""
  startdatum   01-04-23 05-04-23 10-04-23 28-04-23 02-05-23 01-06-23 01-07-23 01-08-23 11-08-23 15-08-23 01-09-23 17-09-23 01-10-23 11-10-23 15-10-23
  einddatum   04-04-23 09-04-23 27-04-23 01-05-23 31-05-23 30-06-23 31-07-23 10-08-23 14-08-23 31-08-23 16-09-23 30-09-23 10-10-23 14-10-23 31-10-23
  Totaal per persoon 8 dagen 914 1104 844 879 829 839 1139 1139 1139 1139 1039 884 834 824 824
  Totaal per persoon 10 dagen 1079 1319 1054 1089 1034 1044 1369 1369 1369 1369 1249 1099 1039 1029 1029

  Prijzen per persoon

  • Prijzen zijn altijd per persoon (op basis van 2 personen) tenzij ander aangegeven
  • Dagelijks vertrek mogelijk.  
  • Indien uw reis in verschillende periodes valt, wordt de reissom "pro rato" berekend

  Inbegrepen Fly en drive vakanties

  • Overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt (tenzij anders aangegeven).
  • Autohuur  cat. A, vb. Peugeot107/AC/2-deurs.

  Niet inbegrepen

  • Vliegreis. Wij zoeken voor u de voordeligste vlucht. Zelf boeken kan ook.
  • Boekingskosten €. 40,- per boeking (afwijkingen +€. 10,-).
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (optioneel).Belangrijk: Een reisverzekering is tijdens deze reis verplicht! Deze hoeft u niet via Flex Travel te boeken, maar deze dient wel afgesloten te zijn.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds Reizen €. 2,50  per boeking (verplicht) 
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden €. 5,00 p.p. (verplicht)

  Toeristische informatie Midden-Portugal

  De Pousadas van Portugal

  Video Portugal